ماکارونی، این غذای خوشمزه و محبوب رو با مواد مختلفی میشه درست کرد. سویا منبع خوبی از پروتئین گیاهی و فیبره و غذاهای متنوعی میشه باهش درست کرد. ماکارونی با سویا یکی از این غذاهاست که در ادامه با دستور پخت ماکارونی با سویا و قارچ و پنیر پیتزا مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا و قارچ و پنیر پیتزا
- ماکارونی 1 بسته
- سویا 1 لیوان فرانسوی دستهدار سر پر
- قارچ یک بسته کوچک (250 گرم)
- فلفل دلمه 1 عدد بزرگ
- پیاز 2 عدد
- سیر دو حبه
- سیب زمینی 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا 1 لیوان فرانسوی دستهدار
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- پودر آویشن 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه ماکارونی با سویا و قارچ و پنیر پیتزا بدون فر روی گاز
مرحله اول، خیساندن سویا
سویا رو با نصف لیوان شیر و یک لیوان آب جوش حدود یک ربع خیس کنید. سپس سویا رو آبکش کنید و آب اضافی سویا رو بگیرید.
مرحله دوم، تفت داد سویا
پیازها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیاز رو کمی تفت بدید تا کمی نرم بشه. سپس سویا رو اضافه کنید و حدود 10 دقیقه تفت بدید.
مرحله سوم، اضافه کردن قارچ و فلفل دلمهای
قارچ و فلفل دلمهای ذو خرد کنید و به سویا اضافه کنید. حرارت رو کم کنید و زمان بدید تا آب قارچ آب بیندازه. داخل یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و رب گوجه فرنگی رو تفت بدید تا رنک رب کمی باز بشه و خامی رب گرفته بشه. سپس نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا، آویشن و پودر سیر رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. نصف لیوان آب جوش به رب اضافه کنید و رب رو به مخلوط سویا و قارچ و فلفل دلمه اضافه کنید و هم بزنید تا رب با مواد مخلوط بشه.
روی حرارت کم حدود یک ربع زمان بدید تا آب مواد کشیده بشه.
مرحله چهارم، آبکش کردن ماکارونی
داخل یک قابلمه آب بریزید و کمی نمک، زردچوبه و روغن اضافه کنید. وقتی آب به جوش اومد، ماکارونی رو اضافه کنید و حدود 8 تا 10 دقیقه بعد ماکارونی رو آبکش کنید.
مرحله پنجم، اضافه کردن پنیر پیتزا
سیب زمینی ها رو پوست بگیرید و ورقهای کنید. داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید. سیب زمینی های ورقهای رو کف قابلمه بچینید. سپس مقداری ماکارونی بریزید. روی ماکارونی مقداری سویا بریزید و سپس مقداری پنیر پیتزا بریزید. تا تمام شدن مواد به این کار ادامه بدید. سپس ماکارونی رو به مدت 45 دقیقه رو حرارت ملایم بذارید تا آماده بشه و سپس نوش جان کنید.
نکات مهم پخت ماکارونی
- بهترین ماکارونی انتخابی همین رشته های نازکه اما بازم سلیقه ای هست مدت تایم پخت ماکارونی هرچی روی بستش نوشته سه تا۴دقیقه کمتر بپزید که خمیر نشه.
- حتما ماکارونی ها رو با آب سرد آبکشی کنید که تموم نشاسته هاش بره و بهم نچسبن.
- داخل آب ماکارونی حتما نمک و زردچوبه و روغن بریزین که هم رنگ ماکارونی بهتر بشه هم بهم نچسبن.
- رب ماکارونی رو حتما جداگانه تفت دهید تا رنگ بهتری بگیرد و از زعفران به دلخواه استفاده کنید که عطر وطعم و رنگشو عالیتر میکنه.
- از ادویه هایی که در کپشن نوشتم اگر همش موجود نیست اشکال نداره اما آویشن رو اصلا حذف نکنید.
- ماکارونی رو زیاد هم نزنید چون باعث له شدن وبهم چسبیدن ماکارونی میشه.
- در انتهای کار زعفران رو روی ماکارونی ها بریزو بعد دم کن که عطر و طعم و رنگ بهتری میگیره نبودم مشکلی نیس.
روش طعم دار کردن سویا
اگر سویا درشته یه مقدار با دستگاه یا گوشکوب خردترش کنیدبعد با آب گرم خیس کنید و بعد آبکش کنید فشارش ندین آب اضافیش خارج بشه چون تموم مواد مفیدش خارج میشه اجازه بدین تموم آب اضافیش خارج بشه. سپس با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، آبلیموی تازه طعم دارش کنید و در غذاهاتون استفاده کنیداصلا دیگه طعم خامی سویا رو نمیده.