لگیمات یا لقیمات یه شیرینی عربیه گه در بوشهر و خوزستان زساد درست میشه که مخصوص ماه رمضونه. پیشنهاد می‌کنم این لگیمات ساده خونگی رو درست کنید که اگه نخورین از دستتون رفته!

لگیمات خیلی خوشمزه‌س. مزه‌ش شبیه مینی دوناتی هست که توی شهد گلاب و هل و زعفرون زده باشی.

لگیمات رو تو شربت بار، همون شهدی که برای زولبیا و بامیه و گوشفیل استفاده میشه، می‍زنن و سرو می‌کنن.

مواد لازم برای تهیه لگیمات ساده خوزستانی

  • آرد 1 پیمانه
  • شیرخشک 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 پنس
  • پودر هل نوک قاشق چای‌خوری
  • خمیر مایه نصف قاشق چای‌خوری
  • ماست یک چهارم لیوان
  • شربت بار یا عسل 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم حدود نصف پیمانه

طرز تهیه لگیمات ساده خوزستانی با ماست و ارد گندم مرحله به مرحله

طرز تهیه لقیمات ساده خوزستانی با ماست

برای شروع مواد خشک شامل آرد، شیرخشک، نشاسته ذرت، نمک، خمیرمایه و پودرهل رو با هم مخلوط کنید.

سپس ماست، 1 قاشق غذاخوری شربت بار یا عسل، گلاب و روغن مایع رو اضافه کنید.

در ادامه آب ولرم رو کم کم اضافه کنید تا زمانیکه غلظت مواد کمی سفت‌تر از مایه کیک بشه. ابتدا آب رو کم کم اضافه کنید تا غلظت مواد کمی سفتتر از مایه کیک بشه اگه احیاناً از دستتون در رفت و مایه کمی شل شد مقداری آرد اضافه کنید.

سپس روی ظرف رو بپوشونید و به مدت یک ساعت در دمای محیط اجازه بدید استراحت کنه.

بعد از گذشت یک ساعت پف خمیر رو بگیرید و اون رو داخل قیف بریزید. به اندازه مصرف یکبار که تو ظرف روغنتون جا میشه مواد داخل قیف بریزید.

روغن رو با شعله ملایم بزارید خوب داغ بشه. نوک قیچی رو چرب کنید و خمیر رو داخل روغن داغ برش بدید.

اگه دوست دارید لقیمات‌هاتون بزرگ باشه سر قیف رو بزرگ‌تر قیچی بزنید تا خمیر به سایز بزرگتری برش بخوره
بلافاصله خمیر رو با قاشق زیر و رو کنید تا یکنواخت پف کنه و رنگ بگیره.

با شعله متوسط بزارید لقیمات خوب سرخ بشه و بعد بلافاصله بندازید تو شربت بار هم‌دمای محیط.

برای درست کردن لگیمات با شیره خرما یا شیره انگور می‌تونید تو شیره خرما یا شیره انگور هم بندازید که خیلی هم خوشمزه میشه.

لگیمات‌ها رو بعد از یکی دو دقیقه از شربت بار خارج کنید و بعد از اینکه خنک شد تو ظرف در دار و داخل یخچال نگه‌داری کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شربت بار

نکات مهم و فوت و فن های پخت لگیمات

برای سرخ کردن لگیمات روغن رو با حرارت کم گرم کنید وقتی خوب گرم شد شروع به سرخ کردن کنید.

بعد از سرخ کردن، لگیمات را در شربت بار که از قبل آماده کرده‌اید و خنک شده بریزید بعد از یکی دو دقیقه در صافی بذارید که شهد اضافه گرفته بشه.

اگه روغن سرد باشه لگیمات پف نمیکنه و اگه خیلی داغ باشه سریع سرخ میشه و داخل اون خمیر میمونه و بعد از سرخ کردن زود نرم میشه.

برای سرخ کردن لگیمات از ظرف گودی استفاده کنید تا سطح روغن بالا بیاد و لگیمات توی روغن شناور بشه.

اگه خمیر لگیمات بیشتر از یک ساعت هم استراحت کنه مشکلی پیش نمیاد. به مدت طولانی در یخچال بگذارید و قبل از سرخ کردن هم‌دمای محیط شود.

غلظت شربت لگیمات خیلی مهمه اگه رقیق باشه باعث نرم شدن لگیمات میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بامیه خانگی ساده بدون قیف


طرز تهیه لگیمات با شیر

مواد لازم

  • شیر یک لیوان
  • آرد یک و نیم لیوان
  • روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
  • مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
  • عسل یک قاشق غذاخوری
  • نمک یک سوم قاشق چای خوری
  • در صورت دلخواه پودر هل کمی

طرز تهیه

همه مواد رو باهم کاملا مخلوط میکنیم. غلظت مواد مثل مایه کیک میشه، نه زیادی شل و نه زیادی سفت. اگر مایه شل بود خیلی کم آرد اضافه کنید.

روی ظرف رو میپوشونیم و یک ساعت داخل محیط آشپزخونه استراحت میدیم، تا حجم مواد زیاد بشه.

بعد داخل قیف بدون ماسوره میریزیم و با قیچی ازش داخل روغن داغ میبریم و سرخ میکنیم. میتونید از دوتا قاشق هم بجای قیف استفاده کنید. شعله زیاد نباشه که مغز پخت بشه.

خیلی زود سرخ میشه و وقتی سرخ شد روغن اضافیش رو میگیریم و داخل شهد ولرم میندازیم. هر چقدر شهد رقیق باشه و مدت بیشتری داخل شهد بمونه، بیشتر داخلش شهد میره و خیس میشه. اگر دوست دارید زیاد شهدی نشه، باید شهدتونو غلیظ تر بردارید.

اگر شهد خیلی غلیظ باشه، بعد از سرد شدن لقیمات شکرک میزنه و اگر خیلی رقیق باشه داخل لقیمات خمیری میشه. پس بنا به سلیقه تون یکم میتونه غلیظ یا رقیق بشه نه خیلی.

برای شهد سه لیوان شکر و دو لیوان آب و نصف لیوان گلاب رو باهم روی حرارت میذاریم تا بجوش بیاد و وقتی به نقطه جوش رسید زعفران اضافه میکنیم و یک ربع زمان میدیم. بعد یک قاشق آبلیمو اضافه میکنیم و چند دقیقه بعد گاز رو خاموش میکنیم.


طرز تهیه لگیمات عربی

لگیمات رو به چند روش میشه سرو کرد هم با شهد البته شهد خیلی جذبش نمیشه مثل بامیه. هم با انواع شیره ها مثل شیره خرما و یا انگور با انواع شکلات صبحانه مثل نوتلا …

مواد لازم

  • شیر خشک قنادی ۳ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت اونی که سفید رنگه و پودری هست ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک یک هشتم قاشق چایخوری
  • هل یک قاشق چایخوری
  • پودر رازیانه به مقدار خیلی کم
  • روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
  • آرد ۲ پیمانه
  • آب ولرم به اندازه نیاز

طرز پخت لگیمات عربی

خب ابتدا یه کاسه بزرگ بردارید مواد خشک رو بریزید داخل کاسه. آرد، شیر خشک، نشاسته ذرت، نمک، هل، شکر و پودر خمیر مایه و رازیانه پودر شده.

رازیانه به دلخواه هستش ولی باشه خیلی خوشمزه تر میشه.

همه ی مواد رو با هم ترکیب و هم بزنید حالا با ویسک وسطشو گود کنید روغن مایع رو اضافه کنید و حالا آب ولرم رو کم کم اضافه کنید تا یه خمیر شل داشته باشید مواد خمیرمون باید شکل مواد کیک بشه یعنی کاملا شل و چسبنده.

روشو میپوشونیم تو جای نسبتا گرم یک ساعت استراحت میدیم تا حجمش دو برابر بشه بعد استراحت با لیسک هم بزنید بعد بریزید داخل قیف یکبار مصرف.

یه قابلمه بزارید رو حرارت روغن فراوون بریزید بزارید با حرارت ملایم روغن داغه داغ بشه.

نوک قیف رو با قیچی ببرید قیچی رو بزنید تو روغن و شروع کنید به برش خمیر و بزارید در روغن شناور خوب سرخ بشن بعد سرخ شدن بندازین داخل شهد خنک بعد چند دقیقه بکشید بیرون و با پودر پسته تزیین و نوش جان کنید.

یا اینکه بعد سرخ شدن بریزید داخل صافی خنک که شدن با نوتلا تزیین و پودر پسته بریزید و نوش جان کنید بافت بینظیری داره.

نوش جونتون