درست کردن زولبیا وبامیه خیلی آسونه و فقط باید یک شربت بار خوب داشته باشید تا به نتیجه خوب برسید. شرط اول داشتن یک بامیه یا زولبیای خوب و با کیفیت درست کردن یک شربت بار با قوام مناسبه. برای بامیه شربت بار باید خنک باشه ولی برای زولبیا باید گرم باشه (داغ نه ها) مثل شیری که به نوزاد داده میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بامیه خانگی ساده بدون قیف

مواد لازم برای تهیه شربت بار

  • شکر 2 لیوان
  • آب 1 لیوان
  • جوهر لیمو نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
  • هل چند عدد
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • گلوکز یا بادکا 1 قاشق غذاخوری سر پر (می‌تونید از لوازم قنادی‌ها تهیه کنید)

طرز تهیه شربت بار برای بامیه و زولبیا با گلوکز

طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه به روش قنادی

در یک قابلمه مناسب شکر و آب و گلاب رو مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید تا به جوش بیاد.

سپس شکر رو داخل آب بریزید و هم بزنید تا حل شه. نصف قاشق چای‌خوری جوهر لیمو رو با 2 قاشق غذاخوری آب حل کنید و با برس چندین بار اطراف ظرف رو به وسیله این محلول تمیز کنید. این کار به خاطر جلوگیری از شکرک زدن شربت بار هست.

به هیچ وجه تا پایان  کار شربت را با قاشق هم نزنید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، زعفران دم کرده و چند دانه هل و گلوکز رو اضافه کنید.

زمانی که قابلمه رو روی حرارت گذاشتید تا پایان کار و قوام آمدن شربت حدود 25 دقیقه زمان می‌بره. البته با حرارت ملایم وگرنه شربت بار شکرک میزنه اگر حرارت زیاد باشه. درانتها باقیمانده محلول جوهر لیمو را هم اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و بزارید کنار خنک شه. غلظت شربتبار باید مثل عسل روان باشه بعد از خنک شدن.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بامیه عربی ساده خانگی بدون قیف

نکات مهم و فوت و فن‌های تهیه شربت بار

  • اگر میخواهید شربت بارتون کیفیت خوبی داشته باشه به هیچ وجه آبلیمو رو جایگزین جوهر لیمو نکنید.
  • گلوکز یا بادکا رو حتما داخل شربت استفاده کنید چون شربت باری که درآن گلوکز یابادکا بکار نرفته باشه نمی‌تونه زولبیا و بامیه  رو شفاف کنه. همچنین درقوام آمدن شربت موثره.
  • چگونه تشخیص دهیم شربت قوام کافی رو داره؟ با قاشق تست کنید قطره های آخری که از قاشق میچکه باید کشدار باشه نه روان.
  • با قاشق فلزی به هیچ وجه شربت رو هم نزنید.
  • اگر شربت بار به قوام کافی نرسه زولبیا و بامیه تون ترد نمیشه و زود نرم میشه.
  • بهتره یک روز قبل شربتتون رو آماده کنید. اگه خنک شد و دیدید قوام کافی نداره میتونید دوباره یکم بجوشونید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه لگیمات ساده خوزستانی با ماست


طرز تهیه شربت بار با گلوکز مایع

مواد لازم:

  • شکر ۲ پیمانه
  • آب ۱ پیمانه
  • زعفرون دم کرده غلیظ ۱ تا ۱/۵ قاشق غذا خوری
  • گلاب ۱/۳ لیوان
  • گلوکز مایع ۱/۲ قاشق غذا خوری (باعث قوام دار تر شربت بار میشه اگر نداشتید زمان جوشیدن روی حرارت شربت بارتون باید بیشتر بشه.)
  • جوهر لیمو نوک قاشق چای خوری (جوهر لیمو باعث میشود اگه شربت بار را خواستید برای ی مدتی نگهداری کنید شکرک نزند، چنانچه جوهر لیمو نداشتید می توانید از یک قاشق چای خوری لیمو ترش استفاده کنید.)

طرز تهیه

۱. آب و شکر را داخل قابلمه رویی ریخته و روی حرارت با شعله متوسط (ملایم) بگذارید تا بجوشد در حد هم زدن هم بزنید (زیاد هم نزنید، زیرا همزدن مدام شربت مخصوصا با قاشق خیس و چرب موجب شکرک زدن شربت میشود.)

۲. به محض جوشیدن، گلوکز و جوهر لیمو را اضافه کرده در حد هم زدن هم بزنید.

۳. زیر شعله را کم کرده و اجازه دهید نیم ساعت جوش ریز بزند تا قوام دار شود.

۴. وقتی شربت بار قوام آمد و کمی کشدار شد ،زعفران و گلاب را اضافه کنید.

۵. مجدد اجازه دهید ۵ دقیقه ای با همان حرارت جوش های ریز بزند سپس زیر شعله را خاموش کنید.

۶. می توانید کمی از شربت بار را داخل بشقاب ریزید بعد کمی خنک شدن باید قوام داشته و کشدار باشد.

۷. بعد اینکه شربت بار ولرم شد باید کشدار و کمی از عسل رقیق تر باشد.

۸. اگر شربت سفت و خیلی غلیظ باشد یا شکرک میزند یا به خورد زولبیا و بامیه و … نمیرود.

نکته:

دلایل شکرک زدن شربت بار:

  • از جوهر لیمو استفاده نکنید
  • با شعله بالا بجوشانید
  • هم زدن مدام شربت روی شعله مخصوصا با قاشق چرب یا خیس
  • بیش از حد جوشاندن شربت بار

چنانچه نیاز به شربت بار بیشتری دارید میزان مواد را دو برابر کنید

5/5 - (1 امتیاز)