لگیمات یا لقیمات یه شیرینی عربیه گه در بوشهر و خوزستان زساد درست میشه که مخصوص ماه رمضونه. پیشنهاد می‌کنم این لگیمات ساده خونگی رو درست کنید که اگه نخورین از دستتون رفته!

لگیمات خیلی خوشمزه‌س. مزه‌ش شبیه مینی دوناتی هست که توی شهد گلاب و هل و زعفرون زده باشی.

لگیمات رو تو شربت بار، همون شهدی که برای زولبیا و بامیه و گوشفیل استفاده میشه، می‍زنن و سرو می‌کنن.

مواد لازم برای تهیه لگیمات ساده خوزستانی

  • آرد 1 پیمانه
  • شیرخشک 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 پنس
  • پودر هل نوک قاشق چای‌خوری
  • خمیر مایه نصف قاشق چای‌خوری
  • ماست یک چهارم لیوان
  • شربت بار یا عسل 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم حدود نصف پیمانه

طرز تهیه لگیمات ساده خوزستانی با ماست و ارد گندم مرحله به مرحله

طرز تهیه لقیمات ساده خوزستانی با ماست

برای شروع مواد خشک شامل آرد، شیرخشک، نشاسته ذرت، نمک، خمیرمایه و پودرهل رو با هم مخلوط کنید.

سپس ماست، 1 قاشق غذاخوری شربت بار یا عسل، گلاب و روغن مایع رو اضافه کنید.

در ادامه آب ولرم رو کم کم اضافه کنید تا زمانیکه غلظت مواد کمی سفت‌تر از مایه کیک بشه. ابتدا آب رو کم کم اضافه کنید تا غلظت مواد کمی سفتتر از مایه کیک بشه اگه احیاناً از دستتون در رفت و مایه کمی شل شد مقداری آرد اضافه کنید.

سپس روی ظرف رو بپوشونید و به مدت یک ساعت در دمای محیط اجازه بدید استراحت کنه.

بعد از گذشت یک ساعت پف خمیر رو بگیرید و اون رو داخل قیف بریزید. به اندازه مصرف یکبار که تو ظرف روغنتون جا میشه مواد داخل قیف بریزید.

روغن رو با شعله ملایم بزارید خوب داغ بشه. نوک قیچی رو چرب کنید و خمیر رو داخل روغن داغ برش بدید.

اگه دوست دارید لقیمات‌هاتون بزرگ باشه سر قیف رو بزرگ‌تر قیچی بزنید تا خمیر به سایز بزرگتری برش بخوره
بلافاصله خمیر رو با قاشق زیر و رو کنید تا یکنواخت پف کنه و رنگ بگیره.

با شعله متوسط بزارید لقیمات خوب سرخ بشه و بعد بلافاصله بندازید تو شربت بار هم‌دمای محیط.

برای درست کردن لگیمات با شیره خرما یا شیره انگور می‌تونید تو شیره خرما یا شیره انگور هم بندازید که خیلی هم خوشمزه میشه.

لگیمات‌ها رو بعد از یکی دو دقیقه از شربت بار خارج کنید و بعد از اینکه خنک شد تو ظرف در دار و داخل یخچال نگه‌داری کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شربت بار

نکات مهم و فوت و فن های پخت لگیمات

برای سرخ کردن لگیمات روغن رو با حرارت کم گرم کنید وقتی خوب گرم شد شروع به سرخ کردن کنید.

بعد از سرخ کردن، لگیمات را در شربت بار که از قبل آماده کرده‌اید و خنک شده بریزید بعد از یکی دو دقیقه در صافی بذارید که شهد اضافه گرفته بشه.

اگه روغن سرد باشه لگیمات پف نمیکنه و اگه خیلی داغ باشه سریع سرخ میشه و داخل اون خمیر میمونه و بعد از سرخ کردن زود نرم میشه.

برای سرخ کردن لگیمات از ظرف گودی استفاده کنید تا سطح روغن بالا بیاد و لگیمات توی روغن شناور بشه.

اگه خمیر لگیمات بیشتر از یک ساعت هم استراحت کنه مشکلی پیش نمیاد. به مدت طولانی در یخچال بگذارید و قبل از سرخ کردن هم‌دمای محیط شود.

غلظت شربت لگیمات خیلی مهمه اگه رقیق باشه باعث نرم شدن لگیمات میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بامیه خانگی ساده بدون قیف