لوه کباب یه غذای شمالی خوشمزه ست! ما شمالیا بهش میگیم لَوِه کباب! لوه تو زبون شمالی به معنی دیگ یا قابلمه هست. درست کردنش خیلی آسونه. شمالیا از این غذا برای تو مهمونی و مراسم هاشون استفاده میکنن. جوری که هم عاشق این غذا هستن.
مواد لازم برا ی تهیه لوه کباب برای ۴ تا ۶ نفر
- گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم (ماهیچه بهتره)
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- سیر ۳ حبه
- پیاز درشت ۳ عدد
- رب انار ترش ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و پودر دارچین به مقدار لازم
- زرشک، کشمش یا آلو سرخ شده به مقدار نیاز
دستور پخت لوه کباب مازندرانی با گوشت گوسفندی
برای شروع ابتدا گوشت ها رو به صورت مکعبی و به ابعاد منظم برش بزنید و پیاز ها رو خلالی و سیرها رو پرک کنید.
گوشت رو بچینید کف قابلمه بدون هیچ روغنی و بعد پیازها و سیرها رو بریزید روی گوشت ها.
دقت کنید که هیچ خلالی از پیاز زیر گوشت باقی نمونه چون میسوزه و کارتون خراب میشه.
پیازها رو روی گوشت خوب پوشش بدید و در ظرف رو بذارید به مدت ۳ تا ۴ ساعت با حرارت کم تا بپزه.
بعد از مدتی خواهید دید که پیازها بر اثر حرارت و بخار آب پس دادن و گوشت شما به واسطه همین بخار و آب پیاز پخته میشه. نیاز به آب اضافه نیست اما اگر در حین پخت لازم بود میتونید نصف لیوان آب جوش به گوشت اضافه کنید.
مهم همینه که گوشت شما با کمترین حرارت بپزه تا نیاز به آب اضافه نداشته باشه. بعد از این تایم، رب انار و کره و نمک و فلفل و پودر دارچین و هر ادویه ای که ذائقه تون هست رو بهش اضافه کنید و در ظرف رو بذارید تا کره آب بشه.
در آخر هم کمی زرشک، کشمش یا آلو این دیگه سلیقه ای به بقیه مواد اضافه کنید و کمی فرصت بدید تا باهم بپزن و مزه هاشون ترکیب بشه.
در کنار پلو با ته دیگ ته چینی عالیه و یه تجربه بینظیر از طعمی به یاد موندنی.
برای ته دیگ ته چینی ۱ عدد زرده تخم مرغ رو با زعفران دم شده و ۳ قاشق غذاخوری ماست چرب مخلوط کنید. بعد ۳ کفگیر برنج هم اضافه کنید خوب ترکیب کنید و ته قابلمه موردنظرتون که نچسب باشه و روغن ریختید بریزید و خوب فشار بدید تا شکل ظرف رو به خودش بگیره و منسجم بشه و بعد بقیه پلوی سفید رو بریزید روش و اون رو هم فشار بدید تا قالبی شکل بگیره بذارید روی حرارت کم با شعله پخش کن به مدت ۱ تا ۱/۵ ساعت و بعد توی دیس برگردونید. نوش جان