نان لحوح (انجیرو) که مصرف آن بیشتر در کشورهای یمن، سومالی، جیبوتی و اتیوپی مرسوم است، در صبحانه مانند پنکیک یا نان به صورت نرم و ترد سرو می شود. اما در نهار و شام بیشتر نوع نرم آن صرف می شود. پخت نان لحوح در یک روز امکان پذیر است، اما من ترجیح دادم که با استارتر ‌اولیه و پیش خمیر تانگ ژانگ تهیه کنم.

مواد لازم برای تهیه نان لحوح (انجیرو)

۱- استارتر اولیه :

  • ۱ پیمانه ( ۲۰۰ گرم) آب
  • ۱/۳ پیمانه (۵۰ گرم) آرد سفید
  • ۱/۳ پیمانه (۵۰ گرم) آرد کامل گندم
  • ۱ قاشق چای خوری خمیر مایه فوری

۲- تانگ ژانگ

  • ۱/۴ پیمانه ( ۴۰ ) آرد سفید
  • ۳/۴ پیمانه (۱۵۰ گرم ) آب

۳- خمیر

  • ۱ پیمانه ( ۱۴۰ گرم ) آرد ذرت
  • ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم) آرد سفید
  • ۱ قاشق چای خوری نمک
  • ۱ قاشق چای خوری خمیر مایه فوری
  • تمام استارتر اولیه
  • تمام تانگ ژانگ
  • آب ولرم تا اندازه ای که خمیر کاملا رقیق شود

طرز تهیه نان انجیرو

طرز تهیه نان لحوح

طرز تهیه نان لحوح

سه روز قبل از پخت

۱- مواد استارتر را مخلوط و بهم زده و روی آن سرپوش بگذارید. روز دوم، استارتر را بهم بزنید و مجددا سرپوش بزنید. روز سوم، استارتر با بوی ترش ‌و مایع قهوه ای رنگ بر روی آن آماده است.

در روز پخت نان

۲- مواد تانگ-ژانگ را مخلوط و آن را بر روی حرارت ملایم قرار داده و مرتبا بهم زد تا غلیظ شود.

۳- استارتر را بهم زده و با مواد خشک مخلوط کنید. پس از ورز دادن و شکل دادن به حالت معمول خمیر، روی آن را بپوشانید و و اجازه دهید ۲۰ تا ۴۰ دقیقه استراحت کند.

سپس تانگ يانگ را با خمیر مخلوط کنید، بهم بزنید و سپس تا جایی که خمیر به حالت رقیق و مانند خمیر کرپ دربیاید، آب ولرم اضافه نمایید. روی آن را بپوشانید و مجددا ۱۵ تا ۳۰ به آن استراحت دهید تا تا زمانی که حباب های ریز در خمیر ظاهر شوند.

۴- تابه را داغ و سطح آن را با برس یا دستمال کاغذی کمی چرب کنید.

۵- خمیر را با ملاقه بهم زده و با آن مقداری از خمیر را در وسط تابه بریزید و شکل داده و از یک طرف بپزید. گذاشتن در انتهای پخت توصیه می شود.