نان لحوح (انجیرو) که مصرف آن بیشتر در کشورهای یمن، سومالی، جیبوتی و اتیوپی مرسوم است، در صبحانه مانند پنکیک یا نان به صورت نرم و ترد سرو می شود. اما در نهار و شام بیشتر نوع نرم آن صرف می شود. پخت نان لحوح در یک روز امکان پذیر است، اما من ترجیح دادم که با استارتر اولیه و پیش خمیر تانگ ژانگ تهیه کنم.
مواد لازم برای تهیه نان لحوح (انجیرو)
۱- استارتر اولیه :
- ۱ پیمانه ( ۲۰۰ گرم) آب
- ۱/۳ پیمانه (۵۰ گرم) آرد سفید
- ۱/۳ پیمانه (۵۰ گرم) آرد کامل گندم
- ۱ قاشق چای خوری خمیر مایه فوری
۲- تانگ ژانگ
- ۱/۴ پیمانه ( ۴۰ ) آرد سفید
- ۳/۴ پیمانه (۱۵۰ گرم ) آب
۳- خمیر
- ۱ پیمانه ( ۱۴۰ گرم ) آرد ذرت
- ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم) آرد سفید
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- ۱ قاشق چای خوری خمیر مایه فوری
- تمام استارتر اولیه
- تمام تانگ ژانگ
- آب ولرم تا اندازه ای که خمیر کاملا رقیق شود
طرز تهیه نان لحوح
سه روز قبل از پخت
۱- مواد استارتر را مخلوط و بهم زده و روی آن سرپوش بگذارید. روز دوم، استارتر را بهم بزنید و مجددا سرپوش بزنید. روز سوم، استارتر با بوی ترش و مایع قهوه ای رنگ بر روی آن آماده است.
در روز پخت نان
۲- مواد تانگ-ژانگ را مخلوط و آن را بر روی حرارت ملایم قرار داده و مرتبا بهم زد تا غلیظ شود.
۳- استارتر را بهم زده و با مواد خشک مخلوط کنید. پس از ورز دادن و شکل دادن به حالت معمول خمیر، روی آن را بپوشانید و و اجازه دهید ۲۰ تا ۴۰ دقیقه استراحت کند.
سپس تانگ يانگ را با خمیر مخلوط کنید، بهم بزنید و سپس تا جایی که خمیر به حالت رقیق و مانند خمیر کرپ دربیاید، آب ولرم اضافه نمایید. روی آن را بپوشانید و مجددا ۱۵ تا ۳۰ به آن استراحت دهید تا تا زمانی که حباب های ریز در خمیر ظاهر شوند.
۴- تابه را داغ و سطح آن را با برس یا دستمال کاغذی کمی چرب کنید.
۵- خمیر را با ملاقه بهم زده و با آن مقداری از خمیر را در وسط تابه بریزید و شکل داده و از یک طرف بپزید. گذاشتن در انتهای پخت توصیه می شود.