وقتی قراره تیرامیسو درست کنی و یا شارلوت کیک بهتره که لیدی فینگرش رو خودت درست کنی، هم به صرفه تره، هم تازه تر و هم سالم تر!
در حقیقت لیدی فینگر مواد همان کیک اسفنجی هست و فقط با قیف و ماسوره ساده پایپ میشه. برای جلوگیری از وا رفتن و پهن شدن بیش از حد روی کار باید حتما کاملا پودر قند بپاشید. اگر با تمام این احتیاط ها باز هم بیش از حد پهن شد دفعه بعد یکی دو قاشق به مقدار آرد دستور اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه بیسکویت لیدی فینگر خانگی
- تخم مرغ ۳ عدد
- سفیده تخم مرغ یک عدد
- شکر دانه ریز ۱۱۵ گرم
- وانیل یک دوم قاشق چایخوری
- آرد ۱۶۰ گرم
- پودر شکر برای پاشیدن روی لیدی فینگرها
دستور تهیه بیسکویت لیدی فینگر خانگی
زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید.
زرده های تخم مرغ را با وانیل و یک چهارم از شکر دستور (حدودا ۶۰ گرم) با همزن بزنید تا کاملا روشن و روبانی شود و کنار بگذارید.
سفیده تخم مرغ ها را با یک پنس نمک با همزن بزنید تا کمی روشن شود سپس مابقی شکر را طی سه مرحله اضافه کرده و با همزن بزنید تا به استیف پیک برسد.
یک سوم از سفیده فرم گرفته را داخل زرده هم خورده ریخته و فولد کنید.
زرده که سبک شد آن را روی مابقی سفیده ریخته و با احتیاط فولد کنید.
حالا آرد را طی ۲-۳ مرحله روی مواد بالا الک کرده و فولد کنید.
ترکیب حاصل را داخل قیف با ماسوره ساده و یا حتی بدون ماسوره ریخته و روی سینی یا کاغذ روغنی به طول ۸-۱۰ سانت پایپ کنید روی فینگر فولدها را کاملا پودر شکر بپاشید.
میتونید لیدی های با طول ۲۰ سانت و با فاصله ۲/۵ سانت هم پایپ کنید تا بعداً به هم چسبیده و یکدست شود تا برای دیواره شارلوت کیک استفاده کنید.
حتی از همین مواد به شکل دایره پایت کرده و برای کف شارلوت هم استفاده میشود.
حتما پودر شکر بپاشید چون این کار جلوگیری از پخش شدن زیاد لیدی ها میکند.
اگر که باز هم لیدی ها زیاد پخش شدند دفعه بعد ۱-۲ قاشق آرد بیشتر اضافه کنید.
فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد. زمان پخن 10 تا 15 دقیقه. وقتی کمی طلایی شدند لیدی فینگر ها رو از فر خارج کنید. برای فر برقی دما 165 درجه سانتی گراد.
این لیدی ها ۳-۴ روز در یخچال قابل نگهداری هست و برای ۳ ماه میتونید فریز کنید و فقط شب قبل از استفاده از فریزر در آورده و داخل یخچال بگذارید و فردا استفاده کنید.
از این لیدی فینگر برای تیرامیسو، شارلوت کیک و کلی دسرهای دیگه میشه استفاده کرد حتی میشه تنهایی کنار چای عصرانه یا با مربا سرو کرد.
نوش جان
من بیسکویت لیدی فینگر رو اینجوری درست می کنم.
مواد لازم :
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل کمی
آرد ۳/۴ پیمانه
آبلیموی تازه ۳ قطره
شکر ۶ قاشق غذاخوری
پودر قند ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
زرده و سفیده را جدا می کنیم سفید را با آبلیمو با درور تند همزن میزنیم تا حجیم بشه بعد شکر را در چند مرحله به سفیده اضافه هم میزنیم تا مثل خامه فرم گرفته بشه زرده را همراه وانیل با چنگال می زنیم تا یکدست بشه بعد به سفیده اضافه می کنیم و با لیسک دورانی هم میزنیم بعد آرد را کم کم روی مواد الک می کنیم و با لیسک دورانی آرام هم میزنیم.
وقتی مواد یکدست شد داخل قیف ریخته و با ماسوره ۱/۵ سانتی به اندازه ۶ سانتی متر با فاصله داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم میریزیم روش پودر قند الک می کنیم ۵ دقیقه صبر می کنیم و دوباره روش پودر قند الک می کنیم.
داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ به مدت ۱۲ دقیقه میپزیم از فر خارج می کنیم و با کفگیر بیسکویتها را جدا می کنیم.
ممنون سمیرا جان