کتلت سبزیجات یه کتلت گیاهی فوق‌العاده خوشمزه هست که بدون گوشت و مرغ درست میشه و برای گیاه‌خوارها و افرادی که رژیم لاغری دارند گزینه خیلی مناسبیه.

در ادامه با دستور پخت کتلت سبزیجات بدون گوشت و مرغ مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کتلت سبزیجات بدون گوشت

  • کدو سبز 3 عدد
  • هویج 2 عدد
  • جعفری 200 گرم
  • تخم مرغ 2 عدد
  • آرد گندم 1 قاشق سوپ‌خوری
  • ادویه کاری نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن به میزان لازم
  • نمک فلفل سیاه به میزان لازم
  • قارچ 5 عدد (به دلخواه)

دستور پخت کتلت سبزیجات بدون گوشت و مرغ گیاهی و خوشمزه

طرز تهیه کتلت سبزیجات بدون گوشت گیاهی و خوشمزه

مرحله اول، رنده کردن کدو و هویج

برای شروع ابتدا کدو و هویج رو پوست بگیرید و رنده کنید. بعد کمی نمک به آنها بزنید تا مزه‌دار بشن و سپس کمی فشار بدید تا آب اضافی‌شون خارج بشه.

جعفری رو هم ساطوری یا خیلی ریز خرد کنید. اگه از قارچ استفاده می‌کنید، قارچ ها رو هم ریز خرد کنید.


مرحله دوم، آماده کردن مایه کتلت

تخم‌مرغ‌ها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکنید. نمک، پودر کاری و فلفل رو به تخم‌مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه و حالت لختگی نداشته باشه.

سپس آرد سفید رو به تخم‌مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط بشه به طوری که آرد گلوله شده داخل مواد نباشه.

در ادامه کدو سبز و هویج رنده شده و جعفری خرد شده رو به مخلوط تخم‌مرغ و آرد اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید.

اگه از قارچ استفاده می‌کنید قارچ ریز خرد شده رو در این مرحله به مواد اضافه کنید.


مرحله سوم، سرخ کردن کتلت

داخل یک تابه نچسب روغن بریزید و بذارید روی حرارت متوسط تا کاملا داغ بشه.

به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بردارید و بین دو تا دستاتون به شکل گرد یا بیضی بهش فرم بدید.

کتلت رو به آرومی داخل روغن داغ بذارید و سرخ کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه بعد از کتلت رو برگردونید تا طرف دیگه کتلت هم سرخ بشه.

در آخر کتلت رو روی دستمال روغن‌گیر بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه. نوش جان


نکات مهم و فوت و فن های پخت کتلت سبزیجات

  • می‌تونید کتلت رو قبل از سرخ کردن داخل آرد سوخاری بغلتونید.
  • برای اینکه کتلت رژیمی درست کنید، می‌تونید کف سینی فر رو گمی چرب کنید یا کاغذ روغنی بیندازید و کتلت ها رو داخل سینی بچینید و به مدت 30 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد بپزید.
  • بهتره که ضخامت کتلت‌ها کمتر از یک سانتی‌متر باشه تا خوب برشته و ترد و مغز پخت بشه.