کوفته سیب زمینی ترکیه ای یه غذای فوقالعاده ساده و راحته و شباهت خیلی زیادی به کوکو سیب زمینی داره. این کوفته بدون گوشت رو میتونید در زمان کوتاهی درست کنید و همچنین برای تهیه اون به مواد اولیه زیادی نیاز ندارید.
در ادامه با دستور پخت کوفته سیب زمینی ترکیه ای مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه تهیه کوفته سیب زمینی ترکیه ای
- سیب زمینی متوسط 5 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- پیازچه 4 شاخه
- جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- آرد 2 قاشق غذاخوری سر پر
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- پودر سیر نصف قاشق چایخوری
- پول بیبر نصف قاشق چایخوری
طرز پخت کوفته سیب زمینی ترکیه ای بدون گوشت
مرحله اول، پختن سیب زمینیها
برای شروع ابتدا سیبزمینیها رو خوب بشویید و داخل یک قابلمه به همراه آب و کمی نمک بذارید تا آبپز بشه و کامل بپزه.
مرحله دوم، آماده کردن مایه کوفته سیب زمینی
سیبزمینیهای پخته شده رو درشت رنده کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. تخممرغها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک جداگانه بشکنید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید به سیبزمینی اضافه کنید.
پیازچهها رو که از قبل شستید و خرد کردید رو به مواد اضافه کنید و سپس ادویهها رو که شامل نمک، فلفل زردچوبه، پودر سیر و پول بیبر هست رو اضافه کنید. جعفری تازه خرد شده رو هم اضافه کنید.
مواد رو خوب هم بزنید تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست بشن.
در ادامه دو قاشق غذاخوری آرد رو هم اضافه کنید و مواد رو با دست خوب ورز بدید تا یکدست و منسجم بشن.
مرحله سوم، سرخ کردن کوفته سیب زمینی
داخل یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و وقتی که داغ شد، مقدار روغن سرخ کردن داخل تابه بریزید و زمان بدید تا روغن داغ بشه.
کف دستتون رو کمی با کمی روغن چرب کنید تا مواد به دستتون نچسبه. سپس کمی از مایه کوفته رو بردارید و بهش فرم بدید تا گرد بشه و قطرش هم کمتر از یک سانتیمتر باشه.
روی حرارت ملایم دو طرف کوفتهها رو سرخ کنید و بعد از سرخ شدن به دلخواه روی دستمال مخصوص بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه و به همراه گوجهفرنگی خرد شده و خیارشور خرد شده با هر نونی که دوست دارید سرو و نوش جان کنید.
طرز تهیه کوفته ترکیه ای با سیب زمینی و گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای پوره سیب زمینی
- 4 تا 5 عدد سیب زمینی
- نصف لیوان پنیر پیتزا
- 1 لیوان شیر یا خامه مایع
مواد لازم برای کوفته
- 500 گرم گوشت چرخ کرده، خیلی چرب نباشد
- 2 عدد پیاز (در غذاساز خرد کنید و یا رنده کنید)
- 2 تا 3 ساقه جعفری (ریز خرد کنید یا همراه پیاز در غذاساز خرد کنید)
- 1 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 1 قاشق چای خوری فلفل قرمز پرک شده
- 1 قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
- حدود نصف لیوان آرد سوخاری
برای سس گوجه فرنگی
- 4 عدد گوجه فرنگی
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 لیوان آب
- کمی نمک
طرز تهیه
پوست سیب زمینی را بکنید خوب بشویید و چهار قسمت بکنید.
داخل قابلمه بریزید و آب را به اندازه ای که روی سیب زمینی ها نیاید بریزید (دو لیوان هم کافی است) کمی نمک بریزید و با حرارت کم بپزید.
در زمانی که سیب زمینی میپزد مواد گوشتی را آماده کنید. تمام مواد کوفته را داخل ظرفی بریزید و خوب ورز بدید.
از مواد گوشتی تکه هایی اندازه تخم مرغ بردارید و گرد کنید و کنار بذارید. اگر آب سیب زمینی ها پخته شده مانده آبکش کنید و سریع له کنید و پنیر پیتزا را به سیب زمینی گرم اضافه کنید و خوب هم بزنید و مخلوط کنید.
سپس شیر، نمک، چاشنی سبزیجات (اختیاری) را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
از مخلوط سیب زمینی مقداری بردارید و شکل بیضی بدید. حالا یک عدد کوفته گوشتی را با دست باز کنید یک عدد پوره سیب زمینی را داخل گوشت بذارید و ببندید.
داخل سینی فر بچینید خیلی کم روغن روی کوفته ها بریزید و در فر 200 درجه سانتیگراد از قبل گرم شده 10 دقیقه بپزید. میتوانید داخل ماهیتابه هم سرخ کنید.
پوست 4 عدد گوجه فرنگی رو بکنید (حتما پوست گوجه فرنگی را جدا کنید) رنده کنید و یا داخل غذاساز پوره کنید.
1 قاشق رب گوجه فرنگی و نصف لیوان آب و کمی نمک را به پوره گوجه فرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید و روی کوفته ها بریزید.
پنیر پیتزای رنده شده را روی کوفته ها بریزید و مجدد داخل فر بذارید و 20 دقیقا با درجه 200 بپزید. بعد از بیرون آوردن از فر سرو کنید.