کمپوت گیلاس یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع کمپوت هاست، فوق العاده لذیذ و دلچسب! یک میان وعده و از تنقلات سالم دوست داشتنی. می تونید حتی برای تزئین انواع دسر هم ازش در هر زمان استفاده کنید. اگه کمپوت گیلاس با ماندگاری طولانی خواستید از این روش استفاده کنید. با ماندگاری بالا همه ایام سال می تونید در منزل از خوردن این کمپوت گیلاس لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا
- گیلاس ۳ کیلو
- شکر ۳ لیوان
- آب ۳ لیتر ( ۱۲ لیوان)
در واقع به ازای هر کیلو گیلاس، ۱ لیوان شکر، ۱ لیتر (۴ لیوان) آب نیاز است.
میزان شکر بستگی به شیرینی و ترشی میوه شما داره و قابل تغییر هست و می تونید کم و یا زیاد کنید. (برای گیلاسی که ترش نباشه این میزان خوبه)
طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا
برای شروع ابتدا آب و شکر رو در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدیم تا شکر حل بشه و بجوشه.
همین که بجوشه کافیه و از حرارت برداشته و کنار میذاریم تا که خنک بشه.
چوب گیلاس ها رو کنده و گیلاس رو شسته و زمان میدیم تا کامل خشک بشه.
شیشه هایی انتخاب می کنیمم که درش کامل چفت و محکم بشه، شیشه ها کامل تمیز و خشک باشند. در شیشه ها هم فلزی باشند.
شیشه ها رو با گیلاس پر می کنیم. چند بار کوبیدم روی سطح کار که فضا کامل پر بشه و فضای خالی مونده رو هم با گیلاس پر می کنیم.
ترکیب شکر و آب (خنک) رو داخل شیشه همراه گیلاس ریخته و در شیشه ها رو محکم می بندیم.
قابلمه ای بزرگ انتخاب کرده، شیشه ها رو در قابلمه قرار داده و تا پایین درب شیشه ها با آب شیر پر می کنیم. روی حرارت ملایم قرار دادم تا بمونه و بجوشه، از زمانی که شروع به جوش کرد، حدود نیم ساعت لازم هست که روی حرارت باشه. (البته بسته به نوع میوه این تایم ممکنه بیشتر هم بشه، اگر میوه سفت هست و دیرتر می پزه تایم بیشتر میشه)
بعد از آب خارج کرده و برعکس قرار میدیم تا ۱۲ ساعت حدودا به این شکل بمونه.
نکات مهم تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا
- اگر حباب ریز از در شیشه خارج شد حتما اون شیشه رو زودتر باز و مصرف کنید.
- اگر حباب ریز از در شیشه خارج نشد تا چند ماه و حتی یک سال ماندگاری داره.
- در صورتی که در شیشه باز بشه باید زود مصرف بشه، در این صورت حدود یک هفته ماندگاری داره.
- در محیط بیرون، جایی که گرم نباشه هم می تونید شیشه های کمپوت رو نگه داری کنید، اگر هم یخچال بزارید چه عالی.
- هر میوه ای رو با این روش و طرز تهیه می تونید کمپوت درست کنید.
روش دوم
طرز تهیه کمپوت گیلاس به روش فوری و بی دردسر
از اونجایی که کاملا کنسروی میشه میتونید به مدت طولانی نگهداری کنید. گیلاس هارو شب قبل بشویید و بذارید تا آبش خشک بشه.
داخل شیشههای تمیز و خشک رو از گیلاسها پرکنید برای هر شیشه سه قاشق پر شکر بریزید و شیشههارو از آب جوشیده سرد پرکنید.
درب شیشهها رو محکم کنید دربها حتما فلزی باشن. شیشههارو داخل قابلمه آب بذارید روی حرارت از وقتی شروع به جوشیدن کرد مدت بیست دقیقه بعد حرارت رو خاموش کنید بذارید تا خنک بشه و بعد از آب خارج کنید و نگهداری کنید.