کلوچه کنجدی، یک کلوچه راحت و خوشمزه و کم هزینه نه فر لازم داریم نه همزن و مواد اولیه اش هم تو خونه پیدا میشه و خیلی راحت می تونید این کلوچه کنجدی خوشمزه رو درست کنید.
کلوچه خوشمزه با طعم اصیل ایرانی که خیلی راحت و با مواد اولیه در دسترس آماده میشه که با یه لیوان چایی برای عصرونه میچسبه. اول بریم سراغ مواد لازم.
مواد لازم برای کلوچه کنجدی نرم بدون فر
- تخم مرغ درشت ۱ عدد
- پودر شکر ۱/۲ پیمانه
- پودر هل یا زنجبیل ۱/۲ قاشق چای خوری
- وانیل یا رنده پوست پرتقال ۱/۴ قاشق چای خوری
- کره ذوب شده ۱/۳ پیمانه پر
- ماست شیرین ۱/۵ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر ۱/۵ قاشق چای خوری
- آرد سفید ۱/۵ پیمانه
- نمک ۱ پنس
- کنجد (درسته کنجدی هست ولی میتونید گردو، بادام زمینی، پسته…. جایگزین کنید.)
دستور پخت کلوچه کنجدی نرم خانگی با پیمانه بدون فر
تمام مواد همدمای محیط باشند.
آرد را به همراه نمک الک کنید و کنار بذارید.
تخممرغ، پودر شکر و هل و وانیل را حدود پنج دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و پفکی بشه. روغن مایع یا کره ذوب شده را به مواد اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با دور کند همزن مخلوط کنید.
بیکینگ پودر را با ماست مخلوط و اضافه کنید و هم بزنید. آرد همراه نمک را کم کم به مواد اضافه کنید و فقط در حدی که مخلوط بشه هم بزنید در نهایت غلظت مواد آماده شده سفت از مایه کیک هست،
روی ظرف را با سلفون بپوشونید و یک ساعت در یخچال یا نیم ساعت داخل فریزر قرار بدید.
دستتون را با روغن مایع چرب کنید و از مواد به اندازه یک گردو بردارید و گلوله و با کف دست کمی تخت کنید بعد قسمت رویه آنرا داخل کنجد بزنید و با فاصله داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بچینید.
در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه بمدت یک ربع تا بیست دقیقه قرار داده (تا زمانیکه رنگ بگیره) زیاد داخل فر نمونه که خشک میشه.
وقتی از داغی افتاد از کاغذ به راحتی جدا میشه، در ظرف دردار نگهداری کنید تا نرم بمونه.
برای فر دستساز یک تابه عمیق یا قابلمه که تقریبا کهنه شده اختصاص بدید به فر دستساز، قابلمه رو روی شعله متوسط بذارید داخلش یک قالب فلزی یا رینگ یا هرچیز فلزی بعنوان پایه قرار بدید و درش رو بذارید تا بیست دقیقه خوب داغ بشه با شعله متوسط. بعد سینی شیرینی رو داخلش بذارید و درش رو بذارید، اگر در قابلمه خوب کیپ نمیشه حتما دمکنی بذارید.
نکات مهم
- به جای ماست، سرشیر زدم.
- دمای فر برقی یا توستر ۱۶۰درجه مدت بیست تا بیست و پنج دقیقه. برای فر دستساز مدت چهلو پنج دقیقه.
- مواد کلوچه نباید سفت بشه، در اندازه ای که وقتی روی سینی میریزید پخش نشه.
- من برای اینکه کلوچههای بدون فر خوشرنگتر بشن یک ربع آخر در کیکپز رو بجای در قابلمه گذاشتم.
- من از کنجد بو داده استفاده کردم شما میتونید از کنجد سفید هم استفاده کنید
- درنهایت دقت کنید مواد رو پرحجم یعنی تپل داخل سینی بریزید که وقتی در اثر پخت مواد پهن میشن کلوچه خیلی نازک و خشک نشه و بعد از پخت هم داخل ظرف دردار بذارید تا خشک نشه.