خورش بامیه با گوشت گوسفندی یک خوشیت مجلسی و یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانیه که امیدوارم درست کنید و از طعم و مزه‍اش لدت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی برای چهار نفر

  • گوشت تکیه و خورشتی شده تقریبا ۸ تیکه متوسط (البته بستگی داره بعضی ها گوشت بیشتر دوست دارند بیشتر گوشت میریزند)
  • گوجه فرنگی متوسط ۲ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • سیر دو حبه
  • بامیه به میزان دلخواه (من چون بامیه هام درشت بود، برای خورشتم از۱۰ تا ۱۵ دانه بامیه استفاده کردم)
  • نمک و فلفل و زردچوبه و روغن و رب گوجه فرنگی به میزان لازم
  • آب لیموی تازه ۱ قاشق چای خوری

نکته: البته بامیه ریز و تپل خورشت رو خوشمزه ترمیکند و خود بامیه اش خوش خوراک تر است. من چون تو فریزرم اینا رو داشتم از اینا استفاده کردم.

طرز تهیه خورش بامیه با گوشت گوسفندی تکه ای

طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی خورشتی
۱. ابتدا پیاز و سیر را رنده کرده و خوب در روغن تفت داده تا سبک شوند.

۲. گوجه فرنگی ها را رنده کرده وبه محتویات قابلمه اضافه کنید.

۳. چند دقیقه با شعله ملایم تفت دهید.

۴. فلفل سیاه و زرد چوبه را به مواد اضافه و هم بزنید.

۵‌. وقتی مخلوط پیاز و سیر و گوجه در روغن خوب تفت داده شد گوشت های خورشتی را اضافه کرده و به مدت پنج تا ده دقیقه تفت دهید تا گوشت ها تغییر رنگ دهند.

۶. به میزانی که گوشت ها بپزند و در نهایت پخت، آب خورشت کافی داشته باشید، آب به مواد اضافه کرده و اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش بیاید.

۷. مواد که جوشید، زیر شعله را کم کرده در قابلمه را گذاشته و به مدت ۳ تا ۳/۵ ساعت زمان بدهید تا گوشت ها با شعله ی ملایم مغز پخت شوند و خورشت جا افتاده و لعاب دار شود.

۸. در این فاصله بامیه های شسته و خشک شده را در روغن تفت داده تا کمی رنگشان طلایی شوند. (مثل بادمجون حواستون باشه زیاد سرخ نشود.)

۹. وقتی مطمئن شدید که گوشت ها اخرین مراحل پختشان است نمک رو اضافه کرده و بامیه های تف داده شده را نیز به خورشت اضافه کنید.

۱۰. در قابلمه را گذاشته نیم ساعت تا چهل دقیقه اجازه دهید که خورشت با شعله پایین جا بیافتد و بامیه ها لعاب بیاندازند.

۱۱. در اخر آبلیمو را اضافه کرده و پنج دقیقه بعد زیر شعله را خاموش کنید.

۱۲‌. خورشت حاضر شده ،سرو کنید و کنار برنج دم کشیده نوش جان کنید.

نوش جان