خاگینه مغزدار قالبی یه دسر فوقالعاده خوشمزه و پرطرفداره که طرز تهیه راحتی داره. اسمش خاگینه یا گیگاناخ هست و اصلاتا برای شهر تبریزه. خاگینه دستور پختهای متفاوتی داره ولی این دستور اصلی خاگینه تبریزیه.
حتما حتما درستش کنید و از عطر و طعم خوبش لذت ببرید. در ادامه با دستور پخت خاگینه مغزدار قالبی در فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خاگینه مغزدار قالبی در فر
- تخم مرغ 3 عدد
- آرد 3 قاشق غذاخوری
- ماست شیرین سفت 3 قاشق غذاخوری
- وانیل یک سوم قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- گردو خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- بادام خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین نصف قاشق چایخوری به دلخواه
- پودر هل نصف قاشق چایخوری به دلخواه
- زعفران دم کرده 3 قاشق سوپخوری
- شکر یک فنجان سر خالی (اگه خیلی شیرین دوست دارید سر پر بریزید)
- آب نصف فنجان
- گلاب 1 قاشق سوپخوری (اگه دوست دارید)
طرز تهیه خاگینه قالبی مغزدار در فر
مرحله اول، آماده کردن مایه خاگینه
برای شروع ابتدا تخممرغها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکونید، وانیل رو اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا تخممرغها از حالت لختگی خارج و یکدست بشن.
سپس زعفران دم کرده رو هم اضافه کنید و کمی هم بزنید.
در ادامه آرد، ماست و بیکینگ پودر رو به تخممرغ اضافه کنید و هم بزنید تا به یک مخلوط یکدست برسید.
مرحله دوم، ریختن مواد داخل قالب
کف و دیوارههای قالبی که انتخاب کردید رو چرب کنید. به اندازه یک سوم ارتفاع قالب از مایه خاگینه داخل قالب بریزید. سپس مقداری مغز گردو و بادام خرد شده و پودر هل بریزید و دوباره به اندازه یک سوم ارتفاع قالب از مایه بریزید.
دقت کنید که یک سوم ارتفاع قالب خالی باشه. چون که خاگینه بیکینگ پودر داره و در زمان پخت کمی پف میکنه.
مرحله سوم، پخت خاگینه داخل فر
قالب رو داخل فر از قبل گرم شده بذارید و حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا با دمای 175 درجه سانتیگراد بپزه. سپس با خلال دندون پک گنید و اگه کامل پخته بود از فر خارج کنید.
مرحله چهارم، اضافه کردن شربت
در زمانی که خاگینه داخل فر داره میپزه، شربت رو آماده میکنیم. برای آماده شربت، شکر، آب و گلاب رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید.
وقتی که شروع به جوشیدن کرد دو قاشق سوپخوری زعفرون دم کرده رو اضافه میکنیم و وقتی کمی غلیظ شد و قوام اومد، آماده شده و از روی حرارت برمیداریم تا از حرارت بیفته و خنک بشه.
وقتی که خاگینه پخت، با یک خلال دندون چندین سوراخ روی خاگینهها ایجاد میکنیم و شربت رو که از خنک شده روی خاگینههای گرم میریزیم و نیم ساعت بعد، وقتی که شربت به خورد خاگینه رفت، تزئین و سرو میکنیم.
فیلم طرز تهیه خاگینه مغزدار قالب در فر
همچنین بخوانید:
طرز تهیه خاگینه پفی