خاگینه یکی از غذاهای سنتیه ایرانیه که به عنوان یک صبحانه، عصرانه یا یک شام ساده گزینه مناسبیه. ماده اصلی در پخت خاگینه تخم مرغ هست و جالبه بدونید که خاگ به معنی تخم مرغ هست. در ادامه با طرز پخت خاگینه ساده پفی به صورتا مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خاگینه پفی ساده
- تخم مرغ 5 عدد
- آرد 5 قاشق غذاخوری سر پر
- ماست 5 قاشق غذاخوری
- شکر 1 لیوان دستهدار فرانسوی سر خالی
- بیگینگ پودر 1 قاشق چایخوری سرپر
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
- زعفران آب کرده یک قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- روغن مایع برای سرخ کردن
- مغز گردو خرد شده نصف لیوان دستهدار فرانسوی (به دلخواه)
طرز تهیه خاگینه خاگینه پفی ساده و قاشقی مرحله به مرحله
مرحله اول، هم زدن تخم مرغ
یک کاسه بزرگ انتخاب کنید. ابتدا تخم مرغ ها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودن تخم مرغ مطمئن شدید، داخل کاسه بزرگ بریزید.
با استفاده از همزن یا چنگال تخم مرغ ها رو خوب هم بزنید تا زرده و سفیده تخم مرغ به طور کامل با هم مخلوط بشه.
مرحله دوم، اضافه کردن ماست
در این مرحله ماست رو به تخم مرغ اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
مرحله سوم اضافه کردن آرد
برای درست کردن خاگینه پفی، آرد رو 2 تا 3 مرتبه الک کنید. سپس بیکینگ پودر و در صورت دلخواه پودر هل و دارچین رو با آرد مخلوط کنید.
سپس آرد رو کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله مواد رو به اندازهای هم بزنید تا آرد با مواد مخلوط بشه. هم زدن بیش از حد باعث میشه خاگینه پف نکنه.
در صورت دلخواه گردوی خرد شده رو در این مرحله اضافه کنید.
مرحله سوم، آماده کردن شربت برای خاگینه
برای درست کردن شربت مخصوص برای خاگینه دو لیوان آب رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید. شکر رو داخل آب بریزید. زمان بدید تا شربت به جوش بیاد و به غلظت مناسب برسه و قوام بیاد. سپس آب زعفران رو به شربت اضافه کنید.
مرحله چهارم، سرخ کردن خاگینه
یک ماهیتابه نچسب رو روی حرارت بدارید و مقداری روغن بریزید. وقتی که به اندازه کافی داغ شد، مایه خاگینه رو داخل تابه بریزید. در صورت دلخواه میتونید مایه خاگینه رو قاشق قاشق داخل تابه بریزید و سرخ کنید.
خاگینه رو روی حرارت ملایم سرخ کنید و وقتی که کنارههای خاگینه طلایی شد، خاگینه رو برگردونید تا طرف دیگه هم سرخ بشه.
وقتی که خاگینه سرخ شد، داخل صافی یا دستمال مخصوص بذارید تا روغن اضافیش بره.
مرحله پنجم، قرار دادن خاگینه داخل شربت
وقتی که خاگینه سرخ شد و روغن اضافیش گرفته شد، خاگینهها رو داخل شربت که هنوز گرمه قرار بدید. 3 تا 4 دقیقه زمان بدید تا خاگینه داخل شربت بمونه. وقتی که شربت به خورد خاگینهها رفت، خاگینهها رو دوباره داخل ضافی بذارید تا شربت اضافی خارج بشه.
برای تزئین خاگینه میتونید از پودر نارگیل، دارچین، پودر گل محمدی، مغز گردو یا موارد دیگه به سلیقه خودتون استفاده کنید.