پودر کچاپ یا ادویه کچاپ یه ادویه خوش طعم و خوش رنگه که برای طعم دهی انواع غذاها و همینطور درست کردن انواع سس ها استفاده میشه. پودر کچاپ دارای طبعی گرم و خشکه.
پودر کچاپ معدن لیکوپن هست. لیکوپن یک نوع آنتی اکسیدان هست که مانع از بروز برخی از انواع سرطانها میشه. جالبه بدونید که ادویه کچاپ خانگی و ارگانیک مقدار لیکوپن بیشتر نسبت به پودر کچاپ آماده داره.
پودر کچاپ ادویه ای خوش طعم وخوش رنگ که برای طعم دهی انواع غذاها و همینطور درست کردن انواع سس ها استفاده کنید. در کل این ادویه بسیار کاربردی و خوشرنگ و خوشطعم هست و به راحتی میتوانید در منزل درست کنید.
پودر کچاپ یک ادویه خوشمزه است که بیشتر مصرف صنعتی داشته و همچنین برای تهیه سس کچاپ در منزل کاربرد دارد. پودر کچاپ برای افزودن رنگ، طعم و عطر در بسیاری از غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد لازم برای تهیه پودر کچاپ در منزل
- پودر گوجه فرنگی 5 قاشق غذاخوری (یا گوجه فرنگی خشک شده حدود 250 گرم)
- پودر پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز نصف قاشق غذاخوری
- پودر فلفل سفید نصف قاشق غذا خوری
- پودر زنجبیل یک قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق غذاخوری
- شکر نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه پودر کچاپ خانگی
مرحله اول، آماده کردن پودر گوجهفرنگی
اگه پودر گوجهفرنگی دارید برید به مرحله دوم. اما اگه ندارید، برای تهیه پودر گوجهفرنگی، حدود یک کیلوگرم گوجه فرنگی تازه رو شسته و خشک کنید.
در ادامه گوجهفرنگیها رو حلقهای برش بزنید و داخل یک سینی بپینید و جلوی آفتاب بذارید تا بذارید کامل خشک بشن، همچنین میتونید گوجهفرنگیهای حلقه شده رو داخل سینی فر بچینید و داخل فر با دمای 75 درجه سانتیگرا حدود یک تا یک و نیم ساعت بذارید یا داخل توستر یا دستگاه میوه خشککن گوجه فرنگیها رو کامل خشک کنید.
وقتی که گوجه خشک آماده شد، داخل آسیاب یا میکسر بریزید و پودر کنید.
مرحله دوم، مخلوط کردن مواد
پودر گوجهفرنگی رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید، سپس پودر پاپریکا، پودر فلفل قرمز، پودر فلفل سفید، پودر زنجبیل، نمک و شکر رو داحل کاسه بریزید و همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنید.
دیگه پودر کچاپ ما آماده شده. ادویه کچاب رو داخل یک ظرف شیشهای درب دار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
پودر کچاپ در چه غذاهایی استفاده میشود؟
- در تهیه انواع اسنک ها
- در تهیه پف فیل (پفیلا یا ذرت بو داده و انواع پاپ کورنهای طعمدار)
- در تهیه سیبزمینیهای سرخ شده طعمدار
- در تهیه انواع غذاها به عنوان چاشنی
- در تهیه انواع سس ها
- در تهیه چاشنی برای انوع سالادها
- استفاده به عنوان طعم دهنده برای مواد داخل پیتزا
- در تهیه انواع غذاهای سرخ شده
- در تهیه انواع غذاهای سوخاری
- در تهیه ذرت مکزیکی
- در بعضی موارد به عنوان طعم دهنده آجیل
- در تهیه انواع انواع برگر، هاتداگ
- در تهیه انواع پفکهای خانگی
- در تهیه پفک هندی
- قابل استفاده در خمیر برخی نانها به عنوان طعم دهنده
- در تهیه سس مارینارا
- در تهیه سس گوشت قرمز
- در تهیه سس انچیلادا
- در تهیه سوپ گوجه فرنگی
- در تهیه سس کچاپ خانگی
- در تهیه سس باربکیوی خانگی
تفاوت پودر کچاپ و پودر گوجهفرنگی
پودر گوجه فرنگی فقط از گوجهفرنگی خشک شده درست میشه، ولی پودر کچاپ یه ادویه ترکیبی هست که از پودر گوجهفرنگی، فلفل و … درست میشه.
برای تهیه سس گوجه فرنگی خانگی با پودر کچاپ میتونید حدود دو سوم پیمانه پودر کچاپ رو با دو پیمانه آب و در صورت تمایل کمی سرکه مخلوط وب عد داخل شیشه مخصوص سس بریزید و استفاده کنید.
برای تهیه رب گوجه فرنگی طعمدار خانگی با پودر کچاپ میتونید حدود شش قاشق غذاخوری پودر کچاپ رو با نصف پیمانه آب مخلوط و بعد داخل شیشه درب دار بریزید و استفاده کنید.