قرابیه بادام یا قرابیه کاوالا رو تا حالا امتحان کردید؟ به بوی کره و بادام تفت داده شده، ترد و داخل دهان حل شدن قرابیه کاوالا چه کسی میتونه نه بگه؟ همچنین چون داخل خمیر این قرابیه تخممرغ و شیر استفاده نشده به مدت زیادی تازه میماند.
مواد لازم برای تهیه قرابیه کاوالا ترکیه ای
- 1 لیوان بادام خام
- 1 لیوان آرد (برای تفت دادن)
- 3 لیوان آرد (برای داخل خمیر)
- 250 گرم کره (نرم شده در دمای اتاق)
- 1 لیوان پودر قند
- 1 قاشق مرباخوری بکینگپودر
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
برای روی قرابیه
- 1 لیوان پودر قند
با این مقدار مواد اولیه حدوداً 40 عدد قرابیه درست میشود.
اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار
دستور تهیه قرابیه کاوالا ترکیه ای
برای شروع ابتدا بادام خام را در غذاساز خرد کنید. وقتی کمی درشت، به اندازهای که به دندان بیاید شد2 تا 3 قاشق از آن را بردارید. بقیه بادام را تا وقتی مثل آرد شود خرد کنید.
1 لیوان آرد و بادام ها را (هم بادام پودر شده هم بادامی که کنار گذاشتین) داخل ماهیتابهای بریزید و تا وقتی کمی تغییر رنگ دهد، روی حرارت کم تفت دهید. سپس داخل ظرفی بریزید تا به دمای اتاق برسد و خنک شود.
وقتی مخلوط آرد و بادام خنک شد 2 و نیم لیوان آرد، کره، پودر قند، بکینگ پودر و وانیل را اضافه کنید و ورز بدید.
مقدار آرد تفت نداده شده 3 لیوان هست 2 و نیم لیوان را بریزید و ورز بدید و اگر بافت خمیر نرم بود نصف لیوان آرد را با کنترل بریزید، ورق بزنید و بافت خمیر را ببینید این خمیر خیلی نرم نیست و حالت منسجمی ندارد.)
خمیر را وسط دو ورق کاغذ روغنی بذارید و با وردنه باز کنید. ضخامت خمیر حدود 1 سانت باشد. خمیر را به وسیله یک کاتر قرابیه و یا لیوان به شکل هلال ماه برش دهید.
قرابیههای حاضر شده را داخل سینی فر که کف آن کاغذروغنی انداختهاید با فاصله بچینید. قرابیهها را در فر 170 درجه از قبل گرم شده تا وقتی کمی رنگ عوض کنند حدود 20 دقیقه بپزید.
بعد از خارج کردن قرابیه ها از فر اجازه بدید در دمای اتاق خنک شوند سپس به پودر قند آغشته کنید. قرابیههای کاوالایی که کاملاً با پودر قند پوشیده شدهاند، کنار چای یا قهوه میل کنید. نوش جان
روش دوم طرز تهیه قرابیه کاوالا
مواد لازم:
- 1 عدد تخممرغ
- 250 گرم کره نرم شده در دمای اتاق
- 1 پیمانه کمی سرخالی پودر قند
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- نصف پیمانه کمی کمتر روغن مایع
- 1 پیمانه + یک پنجم پیمانه بادام خام آسیاب شده (با پوست)
- 1 قاشقمرباخوری بکینگپودر
- 4 تا 5 پیمانه آرد (با کنترل اضافه کنید از خمیر دیگر قرابیه ها سفتتر باشد)
طرز تهیه:
1 لیوان آرد و بادام که کمی درشت خرد شده را روی اجاق با حرارت زیاد 6 تا 7 دقیقه تفت دهید. بعد از این مدت کنار بذارید تا خنک شود.
ترکیب بادام و آرد خنک شده، کره، روغن مایع، وانیل، بکینگ پودر، تخم مرغ و پودر قند را داخل ظرفی بریزید. همزمان با اضافه کردن آرد خمیر را ورز دهید. (تا وقتی خمیر نسبتا سفتی درست شود آرد اضافه کرده و ورز دهید.)
درصورت دلخواه خمیر را با سلفون بپوشانید و نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند. من چون فرصت زیادی نداشتم استراحت ندادم.
خمیر را روی کاغذ روغنی به ضخامت 3 سانت به شکل دراز فرم دهید. به کمک یک لیوان، خمیر را به شکل ماه برش دهید.
قرابیهها را داخل فر 170 درجه از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا/پایین حدود 30 دقیقه بپزید. (اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید.)
با این اندازهها حدود 2 سینی قرابیه درست میشود. وقتی قرابیهها ولرم و یا خنک شد به پودرقند آغشته کرده سرو کنید.
نوش جان.
طرز تهیه قرابیه بادامی
مواد لازم
- 250 گرم کرهی نرم
- یک استکان پودر شکر
- نصف استکان روغن مایع
- یک عدد تخممرغ
- یک بستهی 10 گرمی بیکینگ پودر(یک قاشق غذاخوری)
- وانیل
- یک لیوان بادام خرد شده
- سه و نیم لیوان آرد تفت داده شده
طرز تهیه
ابتدا آرد را با حرارت ملایم تفت میدهیم تا خامی آرد گرفته شود و میگذاریم تا خنک شود. بادام خرد شده را هم کمی تفت میدهیم.
داخل کاسهای کره روغن مایع پودر شکر و تخممرغ را مخلوط میکنیم آرد و وانیل و بیکینگ پودر را هم مخلوط میکنیم. (با کف دست ورز ندهید چون خمیر به روغن میافتد و شیریتنیتون سفت و بد مزه میشه) در آخر بادام خرد شده را هم مخلوط میکنیم.
تکههای کوچکی از خمیر جدا کرده و شکل میدهیم و در سینی فری که کاغذ روغنی انداختهایم میچینیم در فری که روی 170 درجه گرم شده حدود نیم ساعت تا کمی طلایی شدن روی قرابیهها میپزیم.
بعد از در آوردن از فر وقتی خنک شد در پودر قند میغلتانیم.
نوش جان
این شیرینی ترکی نیست یونانی . هرچی از ترکها ترجمه میشه دلیل به ترک بودن اون دستور نیست .