سوپ عدس باشیر یه سوپ خوش طعم و راحته که بدون گوشت و مرغ درست میشه و می تونه به همراه نون به عنوان یه شام سبک و خوشمزه و مقوی سرو بشه.
برای تهیه این سوپ عدس ساده هم از بلغور جو و هم از بلغور گندم می تونید استفاده کنید. طرز پخت این سوپ عدس با بلغور رو در وبسایت فیدیا بخونید. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه سوپ عدس بدون گوشت و مرغ
- بلغور جو نصف پیمانه
- عدس پخته یک پیمانه
- هویج رنده شده و پخته یک عدد
- شیر پر چرب ۱ لیتر
- آب مرغ یک لیتر (به دلخواه)
- آب دو لیوان
- نمک و فلفل سفید به مقدار لازم
- خامه 2 قاشق سوپ خوری در صورت تمایل
- جعفری خرد شده برای تزئین
دستور پخت سوپ عدس بدون گوشت و مرغ با شیر و بلغور
برای شروع ابتدا بلغور جو رو از چند ساعت قبل خیس کنید.
بلغور خیس خورده رو داخل یک قابلمه بریزید و به همراه دو لیوان آب و آب مرغ روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد. اگه آب مرغ نداشتید به جاش آب اضافه کنید. وقتی که به جوش اومد، عدس پخته شده رو اضافه می کنیم.
۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان بدید تا بلغور بپزه، بعد هویج رو اضافه کنید. (من هویج رو جداگانه پختم که سوپ رنگ هویج رو نگیره.)
بعد اگر زمان داشتید زیر شعله رو خاموش می کنیم تا سوپ خنک بشه تا شیر سرد رو اضافه کنیم (اینطوری شیر بریده بریده نمیشه) و اگر زمان ندارید، شیر رو بجوشونید و بعد به سوپ اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن شیر شعله رو زیاد کنید تا سوپ با شعله زیاد به جوش بیاد، بعد زیر شعله رو کم کنید تا سوپ قوام بگیره.
در ده دقیقه آخر اگر تمایل داشتید خامه رو کمی با شیری که در سوپ هست داخل یه ظرف جداگانه رقیق کنید و بعد به سوپ اضافه کنید و نمک و فلفل سوپ رو اندازه کنید و بعد اینکه سوپ آماده شد زیر شعله رو خاموش کنید، در آخر روی سوپ جعفری خرد شده بریزید و تزئین کنید.
این سوپ عدس با شیر رو با بلغور گندم هم میشه درست کرد. بلغور گندم رو از شب قبل خیس کنید و با حدود ۷ لیوان آب اجازه بدید بپزه.
عدس رو کاملا بپزید و بدون آب به بلغور پخته اضافه کنید. شیر هم دمای محیط به سوپ اضافه کنید، حتی میشه کمی شیر رو گرم کرد و بعد اضافه کرد.
به دلخواه قارچ هم میتونید اضافه کنید. قارچ رو با کمی روغن تفت میدیم و وقتی که آبش کشیده شد در یک ربع آخر پخت به سوپ اضافه میکنیم و در آخر خامه رو با کمی سوپ قاطی کرده به همراه نمک و فلفل سیاه به سوپ اضافه میکنیم.
نوش جان