قرابیه بادام یا قرابیه کاوالا رو تا حالا امتحان کردید؟ به بوی کره و بادام تفت داده شده، ترد و داخل دهان حل شدن قرابیه کاوالا چه کسی میتونه نه بگه؟ همچنین چون داخل خمیر این قرابیه تخممرغ و شیر استفاده نشده به مدت زیادی تازه میماند.
مواد لازمر برای تهیه قرابیه کاوالا ترکیه ای
- 1 لیوان بادام خام
- 1 لیوان آرد (برای تفت دادن)
- 3 لیوان آرد (برای داخل خمیر)
- 250 گرم کره (نرم شده در دمای اتاق)
- 1 لیوان پودر قند
- 1 قاشق مرباخوری بکینگپودر
- 1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
برای روی قرابیه
- 1 لیوان پودر قند
با این مقدار مواد اولیه حدوداً 40 عدد قرابیه درست میشود.
اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار
دستور تهیه قرابیه کاوالا ترکیه ای
برای شروع ابتدا بادام خام را در غذاساز خرد کنید. وقتی کمی درشت، به اندازهای که به دندان بیاید شد2 تا 3 قاشق از آن را بردارید. بقیه بادام را تا وقتی مثل آرد شود خرد کنید.
1 لیوان آرد و بادام ها را (هم بادام پودر شده هم بادامی که کنار گذاشتین) داخل ماهیتابهای بریزید و تا وقتی کمی تغییر رنگ دهد، روی حرارت کم تفت دهید. سپس داخل ظرفی بریزید تا به دمای اتاق برسد و خنک شود.
وقتی مخلوط آرد و بادام خنک شد 2 و نیم لیوان آرد، کره، پودر قند، بکینگ پودر و وانیل را اضافه کنید و ورز بدید.
مقدار آرد تفت نداده شده 3 لیوان هست 2 و نیم لیوان را بریزید و ورز بدید و اگر بافت خمیر نرم بود نصف لیوان آرد را با کنترل بریزید، ورق بزنید و بافت خمیر را ببینید این خمیر خیلی نرم نیست و حالت منسجمی ندارد.)
خمیر را وسط دو ورق کاغذ روغنی بذارید و با وردنه باز کنید. ضخامت خمیر حدود 1 سانت باشد. خمیر را به وسیله یک کاتر قرابیه و یا لیوان به شکل هلال ماه برش دهید.
قرابیههای حاضر شده را داخل سینی فر که کف آن کاغذروغنی انداختهاید با فاصله بچینید. قرابیهها را در فر 170 درجه از قبل گرم شده تا وقتی کمی رنگ عوض کنند حدود 20 دقیقه بپزید.
بعد از خارج کردن قرابیه ها از فر اجازه بدید در دمای اتاق خنک شوند سپس به پودر قند آغشته کنید. قرابیههای کاوالایی که کاملاً با پودر قند پوشیده شدهاند، کنار چای یا قهوه میل کنید. نوش جان
این شیرینی ترکی نیست یونانی . هرچی از ترکها ترجمه میشه دلیل به ترک بودن اون دستور نیست .