کرفس پلو یا دمی کرفس بدون گوشت یه غذای کاملا گیاهی و خوشمزه هست که طرز پخت راحتی داره و برای تهیه اون به مواد اولیه زیادی نیاز ندارید. در ادامه با دستور پخت کرفس پلو بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه دمپخت کرفس بدون گوشت برای 4 تا 5 نفر

  • کرفس خرد شده 2 پیمانه
  • برنج 3 پیمانه
  • پیاز 2 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • ادویه کاری 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه دمپخت کرفس بدون گوشت مرحله به مرحله

طرز تهیه کرفس پلو بدون گوشت و گیاهی (دمی کرفس)

مرحله اول، سرخ کردن کرفس

برای شروع ابتدا کرفس رو ریز خرد کنید. برای تهیه کرفس پلو بهتره که از ساقه‌های ترد کرفس استفاده کنید.

سپس کرفس خرد شده  رو داخل تابه بریزید و به همراه کمی روغن روی حرارت ملایم حدود ده دقیقه تفت بدید.

وقتی کرفس تفت خورد، کرفس رو از تابه خارج کنید و داخل یک بشقاب بریزید.


مرحله دوم، سرخ کردن پیاز

پیاز رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سپس پیاز رو داخل تابه‌ای که کرفس رو تفت دادید بریزید و تفت بدید تا کمی طلایی بشه.

وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل، زردچوبه و به دلخواه کاری رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا عطر ادویه بلند بشه.

رب گوجه‌فرنگی رو دسط تابه بریزید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و سپس هم بزنید و با پیاز مخلوط کنید.


مرحله سوم، مخلوط کردن مواد

کرفس تفت داده شده رو به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن.

حدود یک فنجان آب جوش به مواد اضافه کنید و درب تابه رو ببنیدید و حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت روی حرارت کم زمان بدید تا کرفس خوب بپزه.


مرحله چهارم، پخت برنج

برای پخت دمی کرفس یا کته کرفس، برنج رو که از نیم ساعت قبل خیس کردید روی حرارت بذارید و مقداری کره یا روغن اضافه کنید.

وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد، مخلوط کرفس رو به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید.

وقتی که آب برنج کشیده شد، درب قابلمه دمکن بپیچید و زیر قابلمه شعله پخشکن بذارید و حدود چهل دقیقه زمان بدید تا دمپخت کرفس بپزه و آماده بشه.

وقتی که کرفس پلوی بدون گوشت دم کشید و آماده شد، در صورت دلخواه به تعداد نفرات تخم‌مرغ نیمرو کنید و کرفس پلو رو به همراه نیمرو سرو و نوش حان کنید.