یه کالباس مرغ و گوشت خونگی خوشمزه و فوق العاده سالم که اگه هر روزم بخورید ضرر که نداره هیچ، خیلی هم مفید و سالمه.


مواد لازم برای تهیه کالباس مرغ و گوشت

  • مرغ چرخکرده (مخلوط ران بیشتر و سینه کمتر) ۷۵۰ گرم
  • گوشت چرخکرده گوسفندی ۱۰۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • سیر ۳ حبه درشت
  • شیر خشک قنادی ۱ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت ۴ قاشق غذاخوری
  • قارچ ۶ عدد
  • هویج ۱ عدد درشت
  • آرد ذرت ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
  • آویشن ۱ قاشق چای خوری
  • پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
  • پودر تخم گشنیز نصف قاشق چای خوری
  • اسانس دود ۱۰ قطره (به دلخواه)
  • پودر سیر ۲ قاشق چای خوری

آموزش روش تهیه کالباس مرغ و گوشت خانگی

طرز تهیه کالباس مرغ و گوشت خانگی

اول از همه قارچ و هویج و نگینی ریز خرد میکنیم و بعد بخار پز میکنیم و میذاریم کنار.

داخل غذا ساز ، مرغ و گوشت و میریزیم و ۳.۴ دقیقه مخلوط میکنیم تا بافت گوشت از هم باز بشه.

اگر غذا ساز ندارید با دست ورز بدین. سیر و روغن مایع رو بهش اضافه کرده ودوباره میکس میکنیم.

شیر خشک قنادی و نشاسته ذرت و اضافه کرده و دوباره میکس میکنیم. زرده تخم مرغ و اضافه کرده ک میکس میکنیم.

حالا نوبت اضافه کردن ادویه ها و آرد ذرت هست. در آخر اسانس دود اضافه کرده و ۴ دقیقه میکس میکنیم.

هویج و قارچ که از قبل بخار پز کردیم و بهش یک قاشق غذاخوری آرد ذرت اضافه میکنیم و به مواد کالباس اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.

کاور کالباس و لوازم قنادی ها دارن اگر نداشتید مواد و بریزد داخل سلفون و رول کنین و انتهاشو گره میزنیم. کاور به اندازه ی دلخواه برش می زنیم و انتهای کاور و جمع میکنیم و با نخ حسابی محکم میبندیم تا آب داخلش نفوذ نکنه.

مواد کالباس و با قاشق یا با قیف یکبار مصرف میریزیم داخل کاور. حین ریختن مواد ضربه میزنیم تا هوای بین مواد خالی شه.

این نکته هواگیری خیلی مهمه وگرنه بافت کالباس پودر میشه. در اخر که کاور پر شد از انتهای کاور میچرخونیم و با نخ میبندیم و کالباس و روی میز میذاریم و چندبار با حالت چرخشی ورز میدیم تا کامل هواگیری بشه.

به مدت ۲ ساعت داخل آب جوش میذاریم تا پخته بشه فقط دقت کنین که آب روی کالباس قرار بگیره. بعد از ۲ ساعت کالباس و خارج میکنیم از اب جوش و اجازه میدیم تو محیط خونه خنک بشه و به مدت ۶ ساعت داخل یخچال نگهداری میکنیم و بعد قابل استفاده است. نوش جونتون

نکات مهم تهیه کالباس خانگی

  • بهتره از ترکیب ران وسینه مرغ استفاده کنید که بافت کالباس شما نرم تر بشه.
  • بهتره مرغ های شما حالت نیمه یخی باشه و حسابی میکس بشه که بافت نهایی کالباس نرمتر بشه.
  • هویج بهتره نیم پز بشه.
  • مغز پسته بهتره نیم ساعت داخل آبجوش بمونه.
  • مواد داخل کالباس اختیاریه میتونید هویج، قارچ، فلفل دلمه ای، پسته، دونه فلفل سیاه هم بزنید.
  • می تونید مواد کالباس رو داخل لیوان نشکن بریزین و با فویل حسابی محکم کنید که اب داخلش نفوذ نکنه و داخل قابلمه قرار بدین و تا ۱/۳ لیوان ها آب بریزین و روی حرارت به مدت ۱/۵ ساعت بپزید اگر آبش درحین پخت کم شد از کناره ها حتما اضافه کنید.
  • بعداز پخت حتما بذارین درمحیط خنک بشه و بعد به مدت ۱۲ساعت داخل یخچال قرار بدین و بعد برس بزنید.
  • داخل قالب فلزی هم میتونید درست کنید.
  • حتما روی لیوان ها رو با دو یا سه لایه فویل بپوشونید که آب داخلش نفوذ نکنه.
  • وقتی داخل یخچال میذارین خنک بشه حتما درشو محم بذارین که مثل من هوا نکشه و یکن رنگش تیره بشه.