شیرینی لوز یکی از شیرینی های سنتی و محبوب ایرانیهاست که ریشه آن به تبریز بر می گردد. شیرینی لوز در بسیاری از نقاط ایران و به خصوص آذربایجان به عنوان شیرینی بایرام (عید نوروز یا عید تحویل سال) استفاده می شود.
شیرینی لوز در انواع مختلف پسته، نارگیل و بادام و زعفران وجود دارد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی لوز نارگیل
- شکر نصف لیوان
- آب ۳/۴ لیوان
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- گلاب ۳ قاشق
- آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
- پودر نارگیل دو لیوان
طرز تهیه شیرینی لوز نارگیلی یخچالی
پودر نارگیل رو کاملا آسیاب کنید تا به روغن بیوفته
شکر و اب رو روی حرارت میزاریم وانیل و گلاب را بهش اضافه میکنیم.
هم میزنیم تا شکر حل بشه و آبلیمو رو حتما بریزید که شکرک نزنه و دور ظرف رو با فرچه و آبلیمو هم تمیز کنید.
بعد از اینکه شهد به قوام رسید و غلیظ شد با دو انگشت امتحان کنید که شهد چسبندگی داشته باشه و بزارید کاملا خنک بشه.
بعد از خنک شدن با همزن برقی حدود ۵ دیقه هم بزنید تا سفید رنگ بشه.
بعد پودر نارگیل و بهش اضافه کنید یا با دست یا با قاشق ورز بدید و توی ظرف مورد نظر یا کیسه فریزر یا سلفون بندازید و مواد و داخلش بریزید و روش با پودر پسته یا خلال پسته فشرده کنید و بزارید یخچال حدود ۳ ساعت تا خودش و بگیره.
مواد لازم برای تهیه شیرینی لوز بادام
- شکر نصف لیوان
- آب ۳/۴ لیوان
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- گلاب ۳ قاشق
- آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
- بادام پودر شده دو لیوان
طرز تهیه شیرینی لوز بادام یخچالی
شکر و آب رو روی حرارت میزاریم وانیل و گلاب را بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا شکر حل بشه و آبلیمو رو حتما بریزید که شکرک نزنه و دور ظرف رو با فرچه و آبلیمو هم تمیز کنید.
بعد از اینکه شهد به قوام رسید و غلیظ شد با دو انگشت امتحان کنید که شهد چسبندگی داشته باشه و بزارید کاملا خنک بشه.
بعد از خنک شدن با همزن برقی حدود ۵ دیقه هم بزنید تا سفید رنگ بشه و یک قاشق زعفران بهش اضافه کنید و بادام پودر شده را هم اضافه کنید و ورز دهید و در ظرف مورد نظر بریزید و حدود ۳ الی ۴ ساعت در یخچال یا اینکه یک ساعت در فریزر بمونه یا کاملا خودش و بگیره.
بعد که از یخچال خارج کردید به قطعات دلخواه برش بزنید و در ظرف سرو بچینید.
نوش جونتون.