نکته اصلی تهیه باسلوق ژله ای با نشاسته گندم حرارت کم هستش که بوی خامی نشاسته گرفته بشه. من توی قالب یخ درست می کنم. قالب رو با برس چرب می کنم یه نصف گردو ته هر قالب، کمی هم پودر نارگیل میپاشم و بعد مواد رو داغ توی قالب می ریزم.
کمی که خنک شد، حدود یکی دو ساعت میذارم تو یخچال تا کاملا خودش رو بگیره. برای جدا کردن، دور تا دورش رو با یه چاقو به آرومی جدا میکنم و باسلوق رو توی ظرفی که پودر نارگیل ریختم، برمیگردونم و اطراف باسلوق رو با پودر نارگیل پوشش میدم.
در ادامه آموزش تصویری باسلوق ژله ای را در وبسایت فیدیا بخوانید.
مواد لازم برای تهیه باسلوق ژله ای با نشاسته گندم
- شکر 1 پيمانه (230 گرم)
- آب یک و دو سوم پيمانه
- گلاب یک سوم پیمانه
- پودر ژلاتین دو قاشق سوپ خوری
- پودر نشاسته گل نصف پيمانه (63 گرم)
- جوهر لیمو یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر نارگیل مقداری
- گردو دو نیم شده
- روغن مايع دو قاشق غذاخوری
- وانیل کمی
طرز درست کردن باسلوق ژله ای با نشاسته
میتونید گلاب رو کمتر بریزید و اون مقدار رو به آب اضافه کنید.
یک پیمانه از آب، گلاب و شکر را روی حرارت ملایم بگذارید.
پودر ژلاتین را با 4/1 پیمانه آب (جدا از آب دستور)، بن ماری کنید.
جوهر لیمو را در کمی آب حل کنید.
دوسوم پیمانه آب باقی مانده از دستور را با پودر نشاسته مخلوط و به مایه در حال جوش اضافه کنید.
حرارت را کم کنید، مایه را مدام هم بزنید تا سفت شده و از ظرف جدا شود.
يك ساعتی طول می كشد. حالا جوهر لیموی حل شده، ژلاتین بن ماری شده و وانیل را اضافه و دوباره بگذارید مواد در حد جدا شدن از ظرف حرارت ببیند.
بعد روغن مايع رو اضافه كنيد و مجددا بگذاريد مایه سفت شود.
هر چه زمان تبخير آب در باسلوق طولانی تر باشد، يعنی با حرارت ملايم تر بپزد بوی نشاسته بيشتر از بين ميرود، يك و نيم ساعت حدودا طول می کشد.
باسلوق اگه خوب سفت نشده باشه بعد از چند روز کپک میزنه.
نکته: اگر به ترشی نشاسته حساسید، 1 پیمانه آب روی نشاسته ریخته خوب هم بزنید، 1 ساعت بمونه تا نشاسته ته نشین بشه. آب روی نشاسته رو به آرومی دور بریزید، اگر نتونستید کامل آب روی نشاسته رو خالی کنید، بجای مقدار آب دستور، از مقدار کمتری استفاده کنید
رنگ مایه باسلوق شفاف و بیرنگه.
روش دوم
مواد لازم:
- پودر ژلاتین سه قاشق غذاخوری
- نشاسته گندم (گل) یک لیوان پر (۱۵۰ گرم)
- شکر یک لیوان
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- هل یا عرق هل یک قاشق چایخوری
- گلوکز یک قاشق غذاخوری (قابل حذف)
- کره دو قاشق چایخوری (۲۵ گرم)
- رنگ خوراکی در صورت تمایل
طرز تهیه:
اول پودر ژلاتین رو با آب سرد ترکیب کنید و بذارید کنار (میتونید روی بخار کتری بن ماری کنید، اگرم نکردید مشکلی پیش نمیاد چون بعدا تو مواد حل میشه.)
نشاسته، شکر و آب رو ترکیب کنید و از صافی رد کنید و داخل ظرف مورد نظر بریزید.
گاز رو روشن کنید و روی حرارت بسیار کم بذارید و مرتب هم بزنید. (این کار یک ساعت زمان میبره)
بعد از نیم ساعت هم زدن، ژلاتینی که قبلاً با آب ترکیب کردیم و وانیل، هل و کره رو اضافه کنید. اضافه کردن گلوکز اختیاریه (باعث میشه براق و کمی کشدار شه.)
مواد باید کاملا سفت و منسجم باشه وگرنه باسلوق شل میشه. اگه دوست دارید رنگی شه، رنگ خوراکی اضافه کنید.
وقتی از داغی افتاد یک ساعت بذارید یخچال که خوب خودشو بگیره. در آخر با دست مدلی که دوست دارید در بیارید، گردو بذارید روش و توی پودر نارگیل بغلطونید.