موچی یکی از معروف ترین خوراکی های ژاپنه که در بیشتر رستوران های ژاپن آن را به عنوان دسر یا کیک بستنی سرو می کنند. برای طرز تهیه موچی ژاپنی می توانید خمیر اونو به روش زیر آماده کنید.
کیک برنجی ژاپنی یا موچی را میتونید با مغزهای مختلفی مثل شکلات، ژله، مربا و میوههای تازه تهیه کنید ژاپنیها این خوراکی خوشمزه را به عنوان هدیه به عزیزان خود هدیه میدهند.
مواد لازم برای تهیه موچی ژاپنی
- 1/2 فنجان (60 گرم) آرد برنج
- 2 قاشق غذاخوری (30 گرم) شکر
- 70 میلی لیتر آب
- 30 میلی لیتر انبه پوره شده
- 1/3 فنجان (85 میلی لیتر) خامه
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- انبه تازه یا منجمد
- نشاسته ذرت یا نشاسته سیب زمینی
با این مقدار مواد اولیه حدود 5 تا 6 عدد موچی می توانید درست کنید.
دستور پخت موچی ژاپنی مرحله به مرحله
1. خامه و شکر را با همزن بزنید تا فرم بگیره (میونید از خامه قنادیم استفاده کنبد) انبه خرد شده را داخل آن بریزید. با استفاده از قاشق چای خوری، توپ های کوچک را در یک بشقاب بریزید و بگذارید کمی در فریزر سفت شود (لازم نیست کاملاً یخ زده باشد، فقط برای این است که بعداً راحت تر فیلنگ را در موچی بپیچید).
2. آرد برنج، شکر، آب و پوره انبه را با همزن بزنید تا گلوله ای باقی نماند.
3. روی آن را بپوشانید و به مدت 1 دقیقه در مایکروویو با حرارت بالا قرار دهید، سپس آن را بردارید و هم بزنید. این روند را دوباره تکرار کنید. برای 1 دقیقه، 30 ثانیه و 30 ثانیه (اگر مایکروویو ندارید، می توانید موچی را حدود 15 دقیقه بخارپز کنید). باید خیلی چسبناک و کشدار باشد.
4. بسیار داغ خواهد بود پس مراقب باشید! بگذارید کمی خنک شود (معمولاً صبر می کنم تا کمی خنک شود.) سپس با نشاسته ذرت یا نشاسته سیب زمینی بازش کنید و آن را به قطعات یکنواخت تقسیم کنید. فیلینگ خود را بگذاریدو و موچی دور آن ببندید.
5. اجازه دهید فیلینگ در دمای اتاق نرم شود تا بافت خوب شود. و اکنون آماده خوردن است! نوش جان
طرز تهیه موچی رولی بدون رنگ خوراکی
اینم یک آموزش متفاوت از موچی!
مواد لازم
- شیر 190 گرم
- 2 قاشق گل پنیرک (از رنگ خوراکی هم میتونین استفاده کنین)
- آرد گلوتینوس 110 گرم
- نشاسته ذرت 35 گرم
- شکر 25 گرم
- 20 گرم کره
طرز تهیه
گل های پنیرک رو در یک پیمانه قرار دهید، شیر داغ را اضافه کنید. بگذارید 10 دقیقه بماند. با قاشق گل ها به کف فنجان فشار بدین تا رنگ بیشتری آزاد شود. گل ها را دور بریزید.
در یک کاسه بزرگ همه مواد را به جز کره اضافه کنید. خوب مخلوط کنید. شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
مخلوط را از صافی رد کنید تا مواد کامل یکدست بشه و گوله ای نداشته باشه مخلوط را در یک کاسه مایکروویو بریزید. با سلفون بپوشانید، سلفون را با خلال دندان سوراخ کنید.
کاسه را در مایکروویو قرار دهید، آن را به مدت 1 دقیقه گرم کنید. کاسه را بیرون بیارین و مخلوط رو با لیسک سیلیکونی هم بزنید. مجدد در مایکروویو بذارین و آن را به مدت 1 دقیقه گرم کنید.
کاسه را از مایکروویو خارج کنید با لیسک کاملا هم بزنین و آن را به مدت 1 دقیقه دیگه باز در مایکروویو گرم کنین بعد از خارج کردن با لیسک به هم زدن ادامه دهید تا غلیظ شود و یکدست شود بعد اجازه بدین خنک شود.
در حالی که مخلوط موچی هنوز کمی گرم است، کره نرم را اضافه کنید. مخلوط را ورز دهید تا یکدست شود. اجازه دهید کاملا خنک شود.
برای فیلینگ
- 180 گرم پنیر خامه ای هم دمای محیط
- خامه قنادی 60 گرم
- شکر 30 گرم میتونین حذف کنین
در یک کاسه، پنیر خامه ای و شکر را با همزن بزنید تا یکدست و کرم رنگ شود. خامه فرم گرفته را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
سطح کار را آرد برنج گلوتینوس یا پودر نارگیل بپاشین خمیر را باز کنید تا به شکل مستطیل نازک در بیایند، فیلینگ را پهن کنید و شروع به رول کردن موچی کنید. موچی رول شده را به مدت 10 دقیقه در فریزر قرار دهید. به کمک یک نخ برش دهید. نوش جان
طرز تهیه موچی با آب هندوانه
مواد لازم
- آب هندوانه 200 گرم یا چهارپنجم پیمانه
- نشاسته ذرت 45 گرم یا یکچهارم پیمانه یا حدود 5 قاشق غذاخوری
- شکر 20 گرم یا 1/5 قاشق غذاخوری
- روغن 20 گرم یا 1/5 قاشق غذاخوری
- آرد گلوتینوس (آرد برنج شیرین) 150 گرم یا 1 + یکپنجم پیمانه
آرد گلوتینوس رو میتونید به صورت حضوری از فروشگاهای لوازم قنادی تهیه کنید یا به صورت آنلاین سفارش بدین.
آیا آرد گلوتینوس جایگزین داره؟ از نظر متخصصین نه! چون با بقیه ی آرد ها خیلی متفاوته از نظر بافت، مزه جنس و غیره
اما دیدم کسایی رو که با آرد برنج ایرانی یا آرد گندم درست کردن و راضی بودن!
هر پیمانه رو 250ML در نظر میگیریم.
طرز تهیه
اول اب هندوانه رو بگیر. در ظرفی همه مواد رو باهم خوب مخلوط کن تا یکدست شه.
خمیر رو در تابه ای نچسب بریزو روی حرارت ملایم مرتبا همبزن تا غلیظ و خمیر بشه.
شعله رو خاموش کن و بذار خمیر خنک بشه. وقتی خنک شد، دستهاتو چرب کن.
خمیر رو ورز بده. خمیر رو کش بیار و تا بزن، دوباره کش بیار و تا بزن.
ورز دادن رو به همین شکل ادامه بده. هر چقدر بیشترو بهتر ورزش بدی خمیر بیشتر کش میاد و بافتش لطیفتر و یکدست تر میشه.
بعد از ورز دادن باید اون رو در یخچال قرار بدیم. به دو صورت میشه این کار رو انجام داد.
سطح موچی رو به آرد یا نشاست ذرت آغشته کن که به چیزی نچسبه و اون رو با سلفون بپیچون و یک ساعت بذار یخچال.
روش دوم، یه ظرف بیار. داخلش کاغذ روغنی قرار بده. خمیر رو بذار توی ظرف. سطح خمیر روهم با کاغذ روغنی بپوشون تا خشک نشه.
خمیر رو یک ساعت در یخچال قرار بده تا خودشو بگیره. بعد از ۱ ساعت از یخچال درش بیار. از قالب خارجش کن. سطح کار و خود خمیر رو آرد یا نشاسته ی ذرت پاشی کن. خمیر رو روی سطح کار قرار بده.
برای برش زدن کاتر رو هم آغشته به آرد کن که به موچی نچسبه. در ابعاد دلخواه موچی رو برش بزن و تمام، موچی نرم و لطیف ما آماده شد.
موچی رو در ظرف دربسته تا دو روز در یخچال میشه نگهداری کرد و در فریزر تا سه هفته، برای فریز کردن حتما باید هر موچی رو به صورت تکی در کیسه فریزر یا سلفون بپیچید تا هوایی بهش نخوره.
نوش جان