هواری گندم با مرغ رو امتحان کردید؟ با گندم به غیر از حلیم میتونین خیلی چیزای خوشمزه ی دیگه درست کنین که یکیش همین هواری گندمه. هم با مرغ و هم ماهی و تن ماهی میتونین درستش کنین. من امروز با مرغ پختم.
مواد لازم برای تهیه هواری گندم با مرغ
- مرغ پخته به همراه آب مرغ یک عدد
- گندم که از شب قبل خیس کردیم نیم کیلو
- پیاز سه عدد
- گوجه دو عدد
- عصاره مرغ سه عدد
- رب گوجه دو قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه یک قاشق غذاخوری
- ادویه مخلوط یک قاشق غذاخوری
- پاپریکا یک قاشق غذاخوری
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری
دستور پخت هواری گندم با مرغ
برای شروع ابتدا مرغ رو از قبل با یک عدد پیاز و دو حبه سیر، فلفل سیاه، نمک و مقداری آب بریزین داخل زودپز تا بپزه. حدود نیم ساعت الی چهل دیقه بزارین تا مرغتون کامل نرم بشه بزارین یه مقدار از آبش باقی بمونه، در آخر به گندما اضافه میکنیم طعم خوبی بهش میده.
مرغ رو از زودپز بیرون بیارین و گوشتشو از استخون جدا کنین. پیاز وسیر هم با کمک قاشق داخل آب مرغ له کنین. برای من چون از شب قبل مرغارو پختم و داخل یخچال گذاشتم آبش ژله ای شده.
برای این غذا هم میتونین گندم رو جدا بپزین مواد مرغی رو جدا،و بعد با همدیگه مخلوط کنین، هم میتونین موادش رو که آماده کردین بهش آب اضافه کنین بعد گندما رو بریزین و مثل کته بزارین کم کم آبش کشیده بشه و جا بیفته. من چون وقت کم داشتم روش اول رو انتخاب کردم.
مقداری آب رو میریزیم داخل قابلمه دو عدد قرص مرغ میندازیم داخلش و اجازه میدیم آب بجوشه. مقدار آب رو اندازه نگرفتم و چشمی ریختم تقریبا دو برابر گندماتون آب بریزین.
آب که جوش اومد گندما رو اضافه میکنیم بدون این که با ملاقه همش بزنیم درب قابلمه رو میبندیم و با شعله کم میزاریم تا نرم بشه این خیلی نکته مهمیه که هم نزنیم چون اگه همش بزنیم گندما ته میگیره. حدود یک ساعت میزاریم با شعله کم گندما بپزه و نرم بشه.
داخل قابلمه جدا روغن میریزیم پیاز تفت میدیم پیاز که سرخ شد زردچوبه میزنیم. گوجه رو پوست میگیریم بعد خورد میکنیم و به پیاز اضافه میکنیم هیچ وقت گوجه رو رنده نکنین چون هواری گندمتون ترش میشه.
یک عدد عصاره مرغ باقیمونده رو پودر میکنیم میریزیم. فلفل سیاه میزنیم. ادویه مخلوط و پاپریکا اضافه میکنیم.
مرغای ریش شده رو اضافه میکنیم رب میزنیم. در آخر آب مرغ اضافه میکنیم. موادمون که آماده شد به گندمای پخته شده اضافه میکنیم درب قابلمه رو میگیریم و میزاریم با حرارت کم جا بیفته. برای تزئین پیاز داغ و فلفل سبز ریختم. نوش جان
- طرز تهیه آش بلغور گندم مشهدی با گوشت یا مرغ بدون سبزی
- طرز تهیه آش بادمجان بدون گوشت
- طرز تهیه آش لخشک گنابادی