حلوا آرد گندم زعفرانی، یه حلوای خوشمزه و لطیف و مزه بستنی سنتی میده.


مواد لازم برای تهیه طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سنگک

  • آرد سنگک 1 لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • شکر 1 لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • آب  1 لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • گلاب ½ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • زعفران غلیظ به مقدار لازم
  • کره 100 گرم
  • روغن مایع ½ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • پودر هل 1 قاشق چای‌خوری

دستور پخت حلوا زعفرانی با ارد گندم با رنگ روشن

طرز تهیه حلوا زعفرانی با ارد سنگک (آرد گندم) با رنگ روشن

برای شروع ابتدا شکر و آب و پودر هل رو داخل یه قابلمه کوچیک ریخته و بزارین رو حرارت کم تا شکر حل بشه ولی قل نزنه، بعد اینکه شکر حل شد حالا زعفران و گلاب رو اضافه کنین و شعله رو خاموش کنید.

یک لیوان ارد سنگک رو داخل ماهی تابه ریخته و با حرارت کم نیم ساعت تفت بدین مواظب باشین آرد نسوزه مدام هم بزنید.

حالا آرد رو الک کنید وبعد دوباره بریزین داخل ماهیتابه و کره و روغن مایه رو بهش اضافه کنین و هم بزنین باز یه نیم ساعت دیگه با این ترکیب هم بزنین تا خوب سرخ بشه.

هر جا احساس کردین که آرد سرخ شده و رنگ دلخواهتون شده حالا شربت رو تو سه مرحله بهش اضافه کنین و رو حرارت هم بزنین.

هم بزنید تا حلوا وسط تابه جمع بشه، بعد تابه رو به صورت گهواره ای تکون بدین تا حلواتون به روغن بیافته البته از رو حرارت تو این مرحله بردارین.

به این نکته توجه داشته باشید که حلوای خوشرنگ حوصله میخواد.

من از این رسپی استفاده کردم و نتیجه عالی شد، منتهی مواد رو نصف کردم یعنی با نصف پیمانه ارد درست کردم.

با ماسوره یک ام رز زدم. نوش جان.


طرز تهیه حلوا زعفرانی با ارد سنگک و آرد نخودپی

مواد لازم

  • آرد سفید (من همیشه آرد نان سنگک استفاده میکنم) سه چهارم ليوان
  • آرد نخودچی ۱ چهارم لیوان
  • آب ۱ لیوان
  • شکر سه چهارم لیوان
  • گلاب نصف لیوان
  • کره و روغن مایع در مجموع نصف لیوان
  • پودر هل نوک قاشق چایخوری
  • زعفران به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا شهد رو درست میکنیم. آب و شکر و گلاب و زعفران و هل رو باهم مخلوط و روی حرارت میزاریم (اصلا نمیخوایم بجوشه، فقط در حدیکه شکر حل بشه) بعد کنار میزاریم.

آرد سفید رو الک میکنیم و حدود یک ربع با حرارت ملایم تفت میدیم تا بوی خامی اون گرفته بشه، داخل همون تابه باز الک میکنیم و بعد آرد نخودچی رو الک و بهش اضافه میکنیم.

پنج شش دقیقه باهم تفت میدیم و باز آردها رو الک میکنیم. (اینکار باعث لطافت بیشتر حلوا میشه حتما انجام بديد).

سپس کره و کمی بعد روغن مایع رو طی دو مرحله اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم تا به رنگی که میخوایم برسه (هرچی بیشتر تفت بخوره حلوا تیره تر میشه).

شربت رو در سه مرحله اضافه میکنیم و هر بار خوب هم میزنیم تا کامل به خورد آرد بره، (شربت باید با دمای گرم به حلوا اضافه بشه اگه شربت سرد باشه مخلوط کردن حلوا سخت ميشه و انسجام کافی در حلوا به دست نمیاد.)

در آخر تند تند هم میزنیم تا آب اضافیش بخار بشه و حلوا کمی سفت تر بشه بعد حلوا رو طبق فیلم گهواره میکنیم تا به روغن بیفته.سپس به دلخواه تزیین میکنیم. سعی کنید تا حلوا داغه ماسوره بزنید و تزیین کنید چون حلوا بعد از سرد شدن سفت تر میشه.

نکات

  • موقع تفت دادن آرد حتما حرارت ملايم باشه چون حرارت بالا باعث میشه آرد زود بسوزد و حلوا طعم خوبی نداشته باشه پس حوصله به خرج بديد و با حرارت کم آرد رو تفت بديد.
  • اگر آرد به صورت مداوم تفت داده نشه، آرد کف ظرف تغییر رنگ میده و اما آرد روی اون سفیده، پس مرتب هم بزنيد.
  • الک کردن آرد بعد از تفت دادن در بافت و لطافت حلوا تاثیر زیادی داره، پس حتما این کار را انجام بدید.
  • اضافه کردن شربت به حلوا باید حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه طول بکشه و نباید عجله کنید! چون اضافه کردن یکجای شربت باعث میشه نتیجه خوبی به دست نیاريد.
  • بعد از اضافه کردن نصف شربت، هر ازگاهی حلوا رو بچشید تا ببینید به شیرینی دلخواه رسیده یا نه چون ممکنه نیازی نباشه همه شربت رو استفاده کنید.