حلوا انواع خیلی زیادی داره و با روشهای متفاوتی تهیه میشه. اما حلوا وانیلی ترکیه ای یه حلوای ساده و خاص و متفاوت و البته خیلی هم خوشمزه هست که اگه تا حالا امتحان نکردید پیشنهاد میکنم زودتر امتحانش کنید. در ادامه با دستور پخت حلوا وانیلی ترکیه ای مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه حلوا وانیلی
- آرد 3 لیوان
- روغن مایع نصف استکان (40 گرم)
- کره 2 قاشق غذاخوری سرپر
- پودر قند 1 لیوان
- وانیل شکری یک قاشق چایخوری سرخالی (1 پاکت وانیل 5 گرمی)
اندازه لیوان استفاده شده در این دستور 200 میلی لیتر
طرز تهیه حلوا با وانیل
مرحله اول، تفت دادن آرد
برای شروع ابتدا آرد رو داخل تابه بریزید و روی شعله کوچک با حرارت کم بذارید و حدود 20 تا 25 دقیقه مدام هم بزنید و تفت بدید.
دقت کنید که آرد نسوزه. همچنین توجه داشته باشید که رنگ آرد نباید تغییر کنه. به این نکته مهم هم توجه داشته باشید که اگه آرد رو خوب تفت ندید، طعم و مزه حلوا خوب نمیشه.
مرحله دوم، اضافه کردن کره
در ادامه کره رو روی حرارت غیر مستقیم یا روی حرارت خیلی کم ذوب کنید. سپس روغن مایع رو به کره ذوب شده اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
سپس مخلوط کره و روغن مایع رو به آردی که تفت دادیم اضافه میکنیم و بلافاصله و سریع مواد رو هم میزنیم.
توجه داشته باشید که در این زمان حرارت شعله گاز همچنان مثل مرحله قبل باید کم باشه.
حدود یک تا دو دقیقه مواد رو تفت بدید و مدام هم بزنید تا آرد و روغن با هم به خوبی ترکیب بشن.
مرحله سوم، اضافه کردن پودر قند
در این مرحله، بعد از گذشت حدود یم تا دو دقیقه از تفت دادن مواد، پودر قند و وانیل رو اضافه کنید و حدود دو تا سه دقیقه دیگه مواد رو روی حرارت کم تفت بدید و سپس تابه رو از روی شعله گاز بردارید.
مرحله چهارم، ریختن حلوا داخل ظرف
کف ظرف مورد نظرتون رو کاغذ روغنی بذارید. سپس حلوا وانیلی رو داخل ظرف بریزید و با پشت قاشق حلوا رو داخل ظرف پخش کنید و سطح حلوا رو صاف کنید و با پشت قاشق فشار بدید.
سپس به کمک ته یک لیوان، حلوا رو به خوبی فشرده و صاف کنید.
بعد از فشرده کردن حلوا، بلافاصله با استفاده از یک چاقو حلوا وانیلی رو به شکل مربع یا لوزی برش بزنید.
فقط برش بزنید، اما از ظرف خارج نکنید. سپس حلوا رو با ظرف به مدت چهار تا پنج ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه و خودش رو بگیره.
بعد از گذشت حدود چهار تا پنچ ساعت، حلوا وانیلی رو از یخچال بیرون بیارید و روی حلوا پودر قند بریزید تا سطح حلوا با پودر قند پئشیده بشه.
حلوا رو به آرومی از ظرف خارج کنید و داخل ظرف سرو بچینید. حلوا وانیلی تا چند روز تازگی خودش رو حفظ میکنه و برای نگهداری نیازی نیست داخل یخچال بذارید و میتوانید بیرون از یخچال در دمای محیط نگهداری کنید. نوش جان