حلوای اوماج یک حلوای خوشمزه و متفاوته و برای تنوع دادن در طعم ها خیلی خوبه و تجربه جدیدی رو در آشپزی بهتون میده خصوصا اگه میخواین برای مراسم حلوا آماده کنین واسه مهموناتون هم جذاب تره!
مواد لازم برای تهیه حلوای اوماج با شیر و شکر
- آرد دو پیمانه
- شیر پرچرب نصف پیمانه
- کره ۵۰ گرم
- روغن مایع نصف لیوان
- گردو و کنجد آسیاب شده یک سوم پیمانه
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
مواد لازم برای شهد
- شکر یک و نیم پیمانه
- آب یک و نیم پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- زعفران به مقدار کافی
- دارچین زنجبیل هل هر کدام نصف قاشق غذاخوری
دستور پخت حلوای اوماج با شیر و شکر، بسیار خوشمزه و مجلسی
برای شروع ابتدا آرد را داخل سینی الک کرده و شیر را قاشق قاشق به آرد اضافه میکنیم تا جایی که ترکیب شیر و آرد به صورت خورده نان بشه همین حالت گلوله شدن ترکیب آرد و شیر در اصطلاح اوماج اوماج گفته میشود.
گلوله ی اوماج که شبیه خورده نان هستند را از صافی رد میکنیم برای راحتی کار اول با غذا ساز میکس میکنیم تا ریز تر بشه بعد از صافی رد میکنیم بعد داخل سینی کاملا پخش میکنیم و یک ساعت استراحت میدیم تا خشک بشه تا حلوا گلوله نشه.
حالا شهد را حاضر میکنیم یعنی تمام مواد غیر از گلاب را داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت میزاریم تا شکر آب بشه بعد گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت برمیداریم.
داخل تابه کره و نصف روغن را ریخته و زردچوبه را اضافه میکنیم و سپس آرد را اضافه میکنیم باقی روغن را کم کم اضافه میکنیم چون نوع آرد ها فرق داره بعد. حدود ۴۵ دقیقه تفت میدهیم با حرارت ملایم تا به رنگ دلخواه برسه بعد کنجد و گردو را اضافه میکنیم بعد شهد را درچند مرحله اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم بعد از اضافه کردن شهد اوماج نرم تر میشه حرارت را بالا نبرین تا حلوا در تابه جمع بشه.
نکات مهم و فوت وفن های تهیه حلوای اوماج
- با آرد شیرینی پزی هم میتونید درست کنید ولی آرد نونوایی نتیجه بهتری میده.
- روغن مایع باعث میشه اون حالت دون دونش بیشتر رو زبون بیاد توصیه من اینه از روغن جامد استفاده نکنید.
- وقتی 5 دقیقه شربت رو میجوشونید کمی از آبش تبخیر میشه و شربت بعدا فرصت کمتری داره که حلوای شما رو خمیر کنه.
- اوماج ها بیشتر از یک ساعت هوا نخورن و در هوای آزاد مثل بالکن یا روی بخاری نذارید.نمیخوایم زیادی خشک بشن وگرنه بعدا مثل شن های سفت میشن داخل حلوا.
- اوماج ها رو زیادی تفت ندید وگرنه سفت میشن و دیگه نرم نمیشن همین که طلایی شد کافیه.
- شیر رو با آب جایگزین نکنین. در لطافت اوماج ها موثره.
- میتونین نصف قاشق زرد چوبه داخل روغن داغ بریزید بعد اوماج ها رو بریزید. (من زردچوبه نمیزنم.)