حلوا برنجی بوشهری یه حلوای سنتی و خوشمزه و مقویه و تو بهبهان و بوشهر درست میشه. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون واقع بشه.


مواد لازم برای تهیه حلوا برنجی بهبهان با آرد برنج

  • آرد برنج یک لیوان
  • روغن سه چهارم لیوان
  • شکر یک لیوان و نصف
  • پودر هل نصف قاشق چایخوری
  • آب جوش سه لیوان
  • گلاب سه قاشق غذاخوری

دستور پخت حلوا برنجی بهبهان با آرد برنج

طرز تهیه حلوا برنجی بوشهری با آرد برنج

برای شروع یک لیوان آرد برنج رو با شعله کم مداوم هم میزنیم تا رنگ آرد برنج تغییر کنه.

برای تشخیص بهتر یه مقدار از آرد برنج رو در آب بریزید اگر رنگش تغییر کرده باشه مشخصه.

وقتی آرد برنج تغییر رنگ داد سه چهارم لیوان روغن اضافه می‌کنیم و دوباره هم میزنیم و بعد یک لیوان و نصف شکر اضافه و دوباره هم میزنیم حالا سه لیوان آب جوش اضاف میکنیم.

مرتب هم میزنیم تا موادمون یکدست شه. نصف قاشق چایخوری هل اضافه می‌کنیم و در ظرف میگیریم.

بعد از ده دقیقه مواد و هم میزنیم و سه قاشق غذاخوری گلاب میریزیم. حالا درب ظرف و دم کنی یا پارچه میزاریم تا حلوامون دم بکشه.

بعد از بیست دقیقه دوبارم هم میزنیم تا همه جای حلوا یکدست پخته شه دوباره در ظرفو میگیریم بعد از پانزده دقیقه حلوامون آماده برش زدنه.

کف سینی رو دارچین می پاشیم برش های حلوارو تو سینی میزاریم. این روش یه روش سنتیه که از قدیم مردم بهبهان به این روش حلوای برنجی رو برش میزدن شما میتونید توی قالب بریزید و با دارچین تزیین کنید.

این حلوا مخصوص شهر بهبهانه که از قدیم توی عروسی ها، ماه محرم مردم برای نذری درست میکردن.

امیدوارم امتحانش کنید و لذت ببرید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه حلوا برنجی بهبهان

  • نکته اول آرد برنجی که برای حلوا استفاده میشه کمی درشت تر آرد برنجیه که برای شیرینی استفاده میشه.
  • نکته برای چند برابر کردن مواد باید به پیمانه ایی که از اول در نظر داشتین دقت کنید.
  • نکته سوم شعله باید کم باشه.
  • نکته چهارم مقدار آب بستگی به آرد برنجتون داره.

طرز تهیه حلوا آرد برنج ساده

مواد لازم:

  • شیر ۲ لیوان
  • شکر ۱ لیوان
  • گلاب ۱/۲ لیوان
  • زعفرون دم کرده به مقدار لازم
  • آرد برنج ۱ لیوان
  • روغن ۲/۳ لیوان

طرز تهیه:

اول از همه شیر، شکر، گلاب و زعفران را با هم روی حرارت هم بزنید تا هم شکر حل شده و هم مایع کاملا داغ شود.

بعد آرد را با روغن حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه تفت بدهید تا ارد از خامی دربیاید و کمی تغییر رنگ بدهد.

در انتها، به تدریج مایع داغ را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا هم مخلوط یکنواخت شود و هم به غلظت دلخواه برسد.

حرارت باید در تمام مدت ملایم باشد.

2.8/5 - (6 امتیاز)