حلوا مرمری یه حلوا بوتیکی خوشمزه و راحته که طرز تهیه اش رو با تمام نکات مهم و فوت و فن هاش براتون نوشتم. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه حلوای مرمری

  • آرد سفید ۱ پیمانه
  • آرد نخود چی نصف پیمانه
  • روغن نیمه جامد یک سوم پیمانه
  • پودر قند سه چهارم پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • پودر زنجبیل نصف قاشق چای خوری
  • پودر هل نصف قاشق چای خوری
  • شکلات شیری (قهوه ای رنگ) ۵۰ گرم
  • شکلات سفید ۸۵ گرم

دستور پخت حلوا مرمری

طرز تهیه حلوا مرمری
برای شروع ابتدا آرد سفید رو داخل تابه ای الک کنید و روی حرارت ملایم تفت بدین تا حلوا کاملا بو داده بشه و خامی آرد کاملا گرفته بشه اما آرد به هیچ عنوان تغییر رنگ نده پس حرارت باید حتما پایین باشه و آرد مدام هم بخوره تا به صورت یکنواخت حرارت ببینه.

وقتی بوی خوش آرد بلند شد و آرد کاملا بو داده شد آرد نخودچی رو روی مواد الک کنید و هم بزنید تا با آرد سفید مخلوط بشه و حدود ده دقیقه با حرارت کم تفت بدین تا آرد نخودچی هم بو داده بشه.

آرد نخودچی نسبت به آرد سفید به زمان کمتری برای بو داده شدن احتیاج داره و باید به صورت مداوم هم بخوره چون زود می سوزه.

وقتی ترکیب هر دو آرد بو داده شد از روی حرارت بردارین و مجددا مواد رو الک کنید.

الک کردن آرد تاثیر زیادی در بافت حلوا داره پس حتما هر دو مرحله الک کردن رو انجام بدین.

تابه رو مجددا روی حرارت کم قرار بدین و کره رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا آب بشه و با مواد مخلوط بشه بعد روغن نیمه جامد رو به مواد اضافه و مخلوط کنید حدود دو دقیقه مواد رو هم بزنید تا آرد با روغن تفت بخوره اما حتما حرارت کم باشه تا تغییر رنگی نده.

حرارت رو خاموش کنید و دو دقیقه زمان بدین تا حلوا کمی از داغی بیفته.

پودر قند و زنجبیل و هل رو روی مواد الک کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست بشه.

حلوا رو به دو قسمت نا مساوی تقسیم کنید و داخل کاسه جداگانه بریزین طوری که مقدار یکی بیشتر از دیگری باشه.

شکلات شیری و شکلات سفید رو به روش بن ماری آب کنید.

شکلات شیری رو به حلوا با مقدار کمتر اضافه کنید و هم بزنین تا کاملا مخلوط بشه و شکلات سفید رو به حلوا با مقدار بیشتر اضافه و مخلوط کنید تا کاملا یک دست بشه.

حلوای سفید رنگ رو داخل ظرف بزرگی بریزین و پخش کنید بعد از حلوای شکلاتی رنگ به صورت پراکنده روی حلوای سفید بریزین تا مواد حالت دو رنگ پیدا کنه بعد با سیخ چوبی مواد رو کمی مخلوط کنید تا رگه های هر دو رنگ داخل رنگ متفاوت وارد بشه اما زیاد هم نزنید و مخلوط نکنید چون به هیچ عنوان نمیخوایم مواد با هم مخلوط بشن بلکه میخوایم حالت دو رنگ خودشون رو حفظ کنن و کنار هم شکل مرمری در حلوا ایجاد کنن.

برای حلوا از قالب سیلیکونی با هر طرح و اندازه دلخواهی میتونید استفاده کنید من از قالب ساوارین گرد و بیضی استفاده کردم.

با قاشق از حلوا بردارین و داخل قالب مورد نظر بریزین طوری که حلوا شره کنه و رنگ ها به صورت لایه ای کنار هم قرار بگیرن و قالب پر بشه و به این کار ادامه بدین تا همه قسمت های قالب پر بشه قالب حلوا رو چند بار روی سطح کار بکوبین تا هوای داخل قالب خارج بشه به صورت حباب های ریز روی حلوا باقی نمونه.

نکته بسیار مهم در این حلوا اینه که موقع ریختن حلوا داخل قالب باید سرعت عمل داشته باشین چون شکلات داخل مواد اگر زیاد خنک بشه حلوا در نهایت شکل براقی پیدا نمیکنه و رنگش مات و کدر میشه.

قالب ها رو داخل ظرفی قرار بدین و یک ساعت داخل یخچال بذارین تا خودش رو بگیره و بعد به راحتی از قالب سیلیکونی خارج کنید.

من برای تزئین حلوا از پودر پسته استفاده کردم.

نکات مهم و فوت و فن های حلوا مرمری

  • به جای شکلات شیری میتونید از شکلات تلخ هم استفاده کنید شکلات تلخ رنگ تیره تری نسبت به شکلات شیری به حلوا میده و یا میتونید از ترکیب هر دو شکلات استفاده کنید بسته به سلیقه میتونید از روی رنگ و طعمی که مدنظرتونه شکلات مورد نظرتون رو انتخاب کنید.
  • چون رنگ تیره نسبت به رنگ سفید بیشتر غالب میشه میزان حلوای سفید رنگ رو بیشتر در نظر میگیریم تا در نهایت ترکیب رنگ زیباتری داشته باشیم.
  • اگر روغن نیمه جامد در دسترس نبود میتونید اون رو با کره جایگزین کنین و در کل از هفتاد و پنج گرم کره در حلوا استفاده کنین.