این حلوا یه حلوای ساده و مجلسی و خوشمزه ست که من برای تهیه حلوا آرد سفید همیشه از این دستور استفاده می کنم و امتحانش رو پس داده. این حلوای زعفرانی برای مراسم ختم و ترحیم هم مناسبه.
من اندازه ی مواد رو پایین نوشتم شما میتونین مقادیر رو کم کنید. این مقدار با اندازه قالبی که استفاده کردم حدود ۴۰۰ تا حلوا داد بهم.
مواد لازم برای تهیه حلوا با آرد سفید قنادی
- آرد قنادی ۵ کیلو (حدود ۲۵ لیوان)
- شکر ۲۰ لیوان (دسته دار فرانسه)
- آب جوش ۱۰ لیوان
- گلاب ۱ لیوان
- کره شکلی ۲ عدد ۲۰۰ گرمی
- روغن جامد ۱ کیلو
- روغن مایع ۱ لیتر (روغن مایع پخت و پز)
- زعفران دم کرده غلیظ ۱/۵ گرم
- هل بستگی به ذائقتون
دستور تهیه حلوا با آرد سفید قنادی با پیمانه لیوان برای مراسم ختم
اول شکر و آب جوش رو میزاریم رو حرارت متوسط هم نمی زنیم تا شکرک نزنه همین که از اطراف ظرف حباب ها تشکیل شدن یه دور هم میزنیم وقتی شکر کامل حل شد گلاب اضافه میکنیم میزاریم کنار تا خنک شه.
سپس آرد خام رو سه بار الک میکنیم بعد با حرارت پایین تفت میدیم تا خامی آرد کاملا گرفته شه ولی رنگش تیره نشه اگه دوست دارین رنگ حلواتون قهوه ای باشه زیاد تفت بدین ولی اگه خواستین رنگش زرد روشن باشه نباید بیشتر از حد نرمال تفت بخوره مقدار تفت دادن آرد به مقدار و نوع آرد بستگی داره. (این مقدار حدود سه ساعت زمان برد.)
بعد اینکه کاملا خامیش گرفته شد از رو گاز برمیداریم و دوباره الک می کنیم این مرحله حتما آرد رو الک کنید بعد دوباره بزارین رو حرارت و کره ی به دمای محیط رسیده رو اضافه کنید و تفت بدین سپس روغن جامد و روغن مایع رواضافه می کنیم همشو نریزین کم کم اضافه کنید و هم بزنین روغن نباید شره کنه.
در ادامه یکم با دستتون از حلوا بردارین تست کنید اگه دیدین مثل خمیر منسجم میشه روغنش کافیه ولی اگه دیدین پودر میشه روغن لازمه یکم دیگه هم اضافه کنید و از رو حرارت بردارین هل رو الک کنید و مخلوط کنید.
قسمت مهم اضافه کردن شیره هست همه ی شربت رو یه جا نریزین کم کم اضافه کنید یه ملاقه شیره رو اضافه کنید یه مقدار هم زعفران روش اضافه کنید و تند تند هم بزنید دوباره یکی دو ملاقه شهد از روش زعفران همین روال ادامه بدین تست کنید ببینید اندازه ی شیرینیش کافیه یا نه.
اگه دوست ندارین حلوا شل باشه همه ی شیره رو اضافه نکنید.
تا گرمه از مولد استفاده کنید به راحتی از مولد درمیاد نیازی به چرب کردن نیست چون سرد بشه میشکنه.
نکته: این حلوا مناسب ماسوره نیست. اینم از حلوای زعفرانی برای مراسم ختم.
برای یه کیلو آرد حدود چهار لیوان شکر دو لیوان آب جوش و حدود دو لیوان مخلوط روغن و کره لازمه. البته برای این نوع حلوا مخلوط روغن و کره حدود دو لیوان یا یکم کمتر. همیشه با عیار چشمی بزنین تست کنید یک جا اضافه نکنید.
استفاده از روغن جامد برای این حلوا به این دلیل هست که باید کمی سفت باشه که بتونیم قالب بزنیم. اگه فقط روغن مایع اضافه کنیم اون موقع حلوا وا میره. روغن مایع پخت و پز باشه. برای حلواهایی که میخواین ماسوره بزنین نباید روغن جامد بزنین.