حلیم بادمجان براتون آوردم خوشمزه با لوبیا سفید و عدس. امیدوارم درست کنید و ازش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید و عدس
- گوشت گردن یا سردست (250 گرم بود میتونید کمتر هم استفاده کنید یا حذف کنید)
- لوبیا سفید ۱/۲ پیمانه
- عدس ۱/۲ پیمانه
- برنج یک چهارم پیمانه
- پیاز خام ۲ عدد متوسط
- فلفل، دارچین، زردچوبه
- بادنجون سرخ شده ۵۰۰ گرم
- پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
- سیر داغ ۱ قاشق غذاخوری
- نعناع داغ 2 قاشق غذاخوری
- کشک ۳ قاشق غذاخوری
- گردوی پودر شده 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید و عدس
ابتدا داخل یه قابلمه کمی کره و روغن بریزید و دوتا پیاز خام خلالی خرد شده رو بریزید داخل قابلمه و تفت بدید کمی زردچوبه هم بزنید وقتی پیاز نرم شد گوشت رو اضافه کنید تفت بدید آبجوش بدید روش و بذارید بپزه.
من از شب قبل عدس و لوبیا و برنجم رو خیس کرده بودم وقتی گوشتم نیمپز شد عدس و لوبیا و برنج رو بهش اضافه کردم و گذاشتم تا پختشون کامل بشه.
بادنجون ها رو بشورید پوست بگیرید ورقه ورقه کنید و بریزید داخل ظرف بزرگی و داخلش رو اب بریزید و کمی نمک بزارید یه نیم ساعت تا یکساعت استراحت بدید تا تلخی بادنجون گرفته بشه یه جورایی تلخی و تیزی بادنجون کشیده میشه با این کار.
بعد استراحت از آب بکشید بیرون با فشار دست ابشو بکشید و داخل روغن تفت بدید خیلی سرخ و تیره نکنید همین که طلایی شدبر دارید .
وقتی گوشت و عدس و لوبیا پخت حالا بادنجون سرخ شده رو بهش اضافه کنید به همراه سیر داغ، پیاز داغ، نعناع داغ و کشک و گردوی پودر شده تقریبا تو این زمان گوشت باید یکی دو لیوان آب داشته باشه چون دوباره میخوایم یک ساعت دیگه بزاریم که بپزه و طعم و مزه ها به خورد هم بره و درست عین حلیم بشه . ادویه ها رو هم اضافه کنید تو همین تایم.
در قابلمه رو بذارید و حرارت رو کم کنید بذارید یک ساعت ریز ریز بجوشه.
وقتی آبش کشیده شد حالا با گوشت کوب برقی حسابی پوره کنید. من بعد پوره کردن هم باز نیم ساعته دیگه گذاشتم رو حرارت منتهی حرارت خیلی خیلی کم بوده و مدام هم زدم که ته نگیره.
چون بادنجون نمک داره و کشکم خب شوره پس حواستون به اضافه کردن نمک باشه کم کم اضافه کنید تا خیلی شور نشه یا به قولی خوش نمک نشه. کم و زیاد کردن کشک بسته به سلیقه ی شماست به نظرم این اندازه متعادل بوده و کافی.
یه نکته اینکه من چون بادنجون رو تو حجم زیاد میگیرم تو آبان ماه و سرخ و له میکنم بسته بندی میکنم و فریز میذارم بادنجون فصل پاییز به بعد رو دیگه استفاده نمیکنم. به نظرم جالب نیست و یه مزه خاصی داره خیلی عطر و مزه نداره و من دوست ندارم پس همیشه سرخ شده تو فریزر دارم بخاطر همین بادنجونم له شده بود.
من برای کشک بادمجون یا حلیم بادنجون هیچ وقت بادنجون آتیشی و یا پخته استفاده نمیکنم چون معتقدم باید مزه خودشو داشته باشه اونجوری میره سمت میرزاقاسمی ومن برای کشک بادنجون نمیپسندم با روغن کم و خیلی کم تفت بدید که عالیه.