چگونه شیرینی زنجبیلی کریسمس درست کنیم؟ طرز تهیه بیسکویت جینجر آدمکی یا Gingerbread نسبتا راحته.
کوکی زنجبیلی کریسمس جینجربرد: جینجر برد به معنای نان زنجبیلی، نوعی بیسکوییت سنتی و معروف است که در سال ۱۹۹۲ اولین بار از یونان به فرانسه و طرز پخت آن از آنجا به نقاط مختلف دنیا رفت.
این بیسکوییت با طعم زنجبیلی ای که دارد طبع گرمی دارد و بخاطر بافت کرانچی بیسکوییتی و سطح تقریبا صافش برای انواع طرحها، تزیینات و کارهای شیک مناسب است و اغلب با کاتر به شکل آدمک، کلبه، دانه برف، عصا و.. برش داده میشود.
البته آنرا میتوان با هر کاتری به هر شکلی درآورد. این دسر خوش عطر رو با چای بعنوان عصرانه میل کنید. بجای شکر قهوه ای میتوانید از پودر قند و بجای شیره خرما میتوانید از شیره انگور یا عسل استفاده کنید. کره، تخم مرغ و شیره خرما باید به دمای محیط رسیده باشد ولی شکر قهوه ای و شیره خرما باعث میشود کوکی کمی تیره تر و خوشرنگ تر شود. پودر میخک، جوز هندی، پودر دارچین، پودر زنجبیل را از عطاری ها و وانیل، بکینگ پودر را از لوازم قنادیها تهیه کنید. برای درست کردن این کوکی ها نیاز به فر، همزن و بصورت اختیاری وردنه و کاتر داریم.
مواد لازم برای تهیه کوکی زنجبیلی کریسمس جینجربرد (حدود بیست عدد):
مواد لازم | مقدار |
---|---|
کره | صد و پنجاه گرم |
شکر قهوه ای | یک دوم پیمانه معادل صد گرم |
تخم مرغ | یک عدد |
وانیل | یک قاشق مرباخوری |
شیره خرما | پنج قاشق غذاخوری (به دلخواه) |
آرد | دو و نیم پیمانه معادل سیصد و بیست گرم |
پودر زنجبیل | یک قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | یک قاشق غذاخوری (به دلخواه) |
نمک | یک سوم قاشق چایخوری |
پودر میخک | یک چهارم قاشق چایخوری (به دلخواه) |
پودر جوز هندی | یک چهارم قاشق چایخوری (به دلخواه) |
بکینگ پودر | یک سوم قاشق چایخوری (به دلخواه) |
پودر قند، پودر پسته، شکلات رنگ مورد علاقه، رویال آیسنینگ و … | به میزان لازم برای تزئین |
دستور پخت کوکی زنجبیلی کریسمس (جینجربرد)
۱. یک کاسه سایز متوسط برمیداریم.
۲. صد و پنجاه گرم کره که به دمای محیط رسیده داخلش میریزیم.
۳. یک دوم پیمانه معادل صد گرم شکر قهوه ای به آن اضافه میکنیم. به مدت دو دقیقه با دور کند همزن برقی هم میزنیم تا یکدست، سبک و پوک شود. خیلی هم نزنید. بجای شکر قهوه ای میتوانید از یک پیمانه سرخالی معادل صد گرم پودر قند الک شده استفاده کنید.
۴. یک عدد تخم مرغ به دمای محیط رسیده به آن اضافه میکنیم.
۵. یک قاشق مرباخوری وانیل به آن اضافه میکنیم.
۶. بصورت اختیاری پنج قاشق غذاخوری شیره خرمای به دمای محیط رسیده به آن اضافه میکنیم. دو دقیقه با دور کند همزن برقی میزنیم تا ترکیب شوند. بجای آن میتوانید از شیره انگور یا عسل استفاده کنید.
۷. دو و نیم پیمانه معادل سیصد و بیست گرم آرد را با یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل، بصورت اختیاری یک قاشق غذاخوری پودر دارچین، یک سوم قاشق چایخوری نمک، بصورت اختیاری یک چهارم قاشق چایخوری پودر میخک، بصورت اختیاری یک چهارم قاشق چایخوری جوز هندی و بصورت اختیاری یک سوم قاشق چایخوری بکینگ پودر ترکیب کرده، الک کرده و کم کم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا ترکیب شوند. بکینگ پودر بافت را بهتر میکند ولی چون باعث میشود کمی پف کند بهتر است کم ریخته شود.
۸. روی میز کار کمی آردپاشی میکنیم و خمیرمان را کمی ورز میدهیم تا یکدست شود. سعی میکنیم اینکار را با نوک انگشت انجام دهیم نه کف دست. با وردنه خیلی آرام خمیرمان را به قطر سه تا پنج میل صاف پهن میکنیم. این خیلی مهمه که خمیر یکدست باشد تا همه کوکی ها قطر یکسان داشته باشد.
۹. خمیرتان را با هر کاتری به هر شکلی که دوست دارید برش بدید و داخل سینی فر که روش کاغذ روغنی پهن شده با کمی فاصله بچینید. خمیر قالب خورده را نیم ساعت تا یک ساعت داخل یخچال بگذارید. چون بهتره خمیر خنک یهو وارد فر داغ بشه.
۱۰. اونها رو به مدت ده تا چهارده دقیقه بسته به ضخامتشان طبقه وسط فر با دمای صد و هشتاد که از قبل گرم شده بگذارید.
۱۱. بعد از خنک شدن کامل با پودر قند یا شکلات آب شده یا رویال آیسینگ تزئین کنید. نوش جان