شیرنی قرابیه آرد یه شیرینی ترکیه ای فوق العاده خوشمزه و ساده هست که پیشهاد می کنم حتما تو خونه درست کنید تا از طهم و مزه بسیار خوبش لذت ببرید.
لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی یا لیوان دسته دار فرانسوی (یعنی پیمانه را کمی سرخالی پر کنید.) و استکان استفاده شده 125 میلی معادل نصف پیمانه قنادی.
مواد لازم برای تهیه قرابیه آردی ترکیه ای
- 1 پاکت مارگارین (250 گرم، آب مارگارین را بگیرید، توضیحات در متن دستور، میتوانید با کره هم درست کنید همین مقدار کره آب کره هم بگیرید.)
- 1 و نیم استکان پودر قند (حدود 120 گرم)
- 3 قاشق غذاخوری نشاسته (نشاسته ذرت یا گندم)
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- 2 لیوان آرد (حدود 200 گرم)
برای روی قرابیه آردی
- پودر قند
دستور پخت قرابیه آردی ترکیه ای ساده و بسیار خوشمزه
برای گرفتن آب مارگارین ابتدا مارگارین را روی اجاق آب کنید وقتی سرد شد داخل یخچال بذارید وقتی سفت شد با قاشق داخل مارگارین سوراخی ایجاد کنید و آبی که در ته ظرف جمع شده را بیرون بریزید و مارگارین مانده را برای قرابیه استفاده کنید. به همین راحتی!
برای تهیه خمیر قرابیه ابتدا مارگارین نرم شده در دمای اتاق، پودر قند، نشاسته و وانیل را داخل ظرفی بریزید و با لیسک و یا با دست هم بزنید.
آرد را کم کم و با کنترل بریزید و ورز بدید. آرد را باید به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود. (ممکن است مقدار آرد کم یا زیاد شود پس حتما با کنترل بریزید.)
سپس مقداری از خمیر را جدا کنید و به شکل نوار بلندی شکل دهید. چنگال را روی خمیر بکشید تا طرح دار شود و برش بزنید.
(میتوانید هر شکلی دوست دارید بدید مثلا میتوانید تکه های کوچکی از خمیر اندازه گردو بردارید و گرد کنید یا میتوانید تمام خمیر را روی میز به ضخامت حدود یک، یک و نیم سانت پهن کنید و به شکل مربع یا لوزی برش بزنید)
داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بچینید. در فر 170 درجه از قبل گرم شده 18 دقیقه بپزید. وقتی که رنگ قرابیه ها سفید است از فر بیرون آورید.
قرابیه ها بعد از بیرون آوردن از فر نرم هستند و با دست زدن خرد میشوند، دست نزنید تا خنک شود وقتی خنک شود سفت تر میشود. بعد از خنک شدن روی قرابیه ها پودر قند بپاشید. نوش جان
چهار مدل قرابیه یخچالی با یک خمیر
لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی یا لیوان دسته دار است.
مواد لازم:
- 250 گرم کره یا مارگارین (به دمای محیط رسیده)
- 1 لیوان شکر
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
- آرد به مقدار لازم (حدود 5 لیوان)
برای اضافه کردن به خمیرها:
- 1 کاسه کوچک گردوی خرد شده
- 1قاشق چای خوری پودر کاکائو
- 1 کاسه کوچک زردآلوی خشک خرد شده
- 1 قاشق چای خوری زردچوبه (سرصاف)
- شکلات سفید
- 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- چیپس شکلات
طرز تهیه:
برای خمیر کره، شکر، تخم مرغ، وانیل و بکینگ پودر را داخل ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید (با دست یا با لیسک).
سپس آرد با کنترل اضافه کنید و ورز دهید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد. خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
به خمیر اول یک قاشق چای خوری پودر کاکائو و گردو اضافه کنید. به خمیر دوم زردآلوی خشک و زردچوبه اضافه کنید. به خمیر سوم یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو و شکلات سفید درشت خرد شده اضافه کنید.
به خمیر چهارم چیپس شکلات اضافه کنید و خمیرها را تا وقتی که مواد مخلوط شوند ورز دهید. فقط برای خمیر اول برای اینکه حالت مرمری بگیرد خیلی ورز ندهید.
خمیرهای آماده شده را داخل سلفون شکل دهید و در فریزر بذارید. اگر میخواهید بلافاصله بپزید 15 دقیقه داخل فریزر نگه دارید سپس برش بزنید و داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بچینید و در فر 180 درجه از قبل گرم شده بپزید. (زمان پخت حدود 20 دقیقه است، بستگی به حرارت فر شما دارد دقت کنید که قرابیه داخل فر نرم است و بعد از بیرون آوردن از فر سفت تر میشود اگر زمان پخت زیاد شود قرابیه خشک و سفت میشود)
اگر نمی خواهید بپزید میتوانید تا زمانیکه که دوست دارید در فریزر نگه دارید و هر وقت خواستید بیرون آورید کمی صبر کنید تا خمیر مقداری نرم شود سپس برش بزنید و بپزید. نوش جان