قیمه شاه عباسی یا همون قیمه لاپلو! نمیدونم از کجا شروع کنم اصلا! از قیمه شاه عباسی بگم که عطرش کل خونه که هیچی حتی حیاط رو هم گرفته بود و جزو لذیذترین غذاهایی شد که تا به حال درست کردم! قیمه شاه عباسی با تهدیگ آردی فوق العاده مجلسی و بی نظیر میشه!
مواد لازم برای تهیه قیمه پلو شاه عباسی
- لپه یک پیمانه
- پیاز دو عدد
- گوشت قیمه (گوشت گوسفندی تکه ای ریز خرد شده) 200 گرم
- فلفل یک قاشق چای خوری
- زردچوبه یک قاشق چای خوری
- دو تا چوب دارچین
- پودر گل محمدی یک قاشق چای خوری
- دو سه قطره عرق هل یا دو سه دونه هل
- دو تا سه قاشق غذاخوری رب گوجه قرنگی
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- کمی گرد لیمو عمانی
دستور پخت قیمه پلو شاه عباسی خوشمزه و مجلسی
قبل از شروع ابتدا از شب قبل لپه رو خیس دادم چندبار آبشو عوض کردم. لپه خیس خورده من یک پیمانه بود.
بعد صبح ریختم داخل قابلمه مقداری اب ریختم گذاشتم رو حرارت تا نیمپز بشه.
داخل یه قابلمه دیگه دو تا پیاز رو ریز خرد کرده با روغن تفت بدید تا سبک بشه بعد گوشت رو بهش اضافه کنید.
من چون پیاز داغ آماده داشتم پس اول گوشتارو ریختم داخل قابلمه با مقداری روغن تفت دادم.
من از 250 گرم گوشت گوسفندی استفاده کردم. (می تونید بیشتر بریزید، خب خوشمزه تر میشه دیگه) گوشت که کمی تغییر رنگ داد حالا بهش پیاز داغ اضافه کردم بعد نوبت به ادویه ها میرسه …
فلفل زردچوبه دوتا چوب دارچین یک قاشق چای خوری پودر گل محمدی و دو سه قطره عرق هل یا دو سه دونه هل فرقی نداره من عرق هل ریختم خوب که تفت خورد بهش مقداری آب داغ اضافه کردم و گذاشتم که ریز ریز جوش بزنه و بپزه حواستون باشه آب زیاد به خورد خورشت ندید چون نیاز نداریم.
داخل یه ماهیتابه دیگه کمی روغن بریزید دو سه قاشق رب رو تفت بدید بعد لپه های نمیپز رو به رب اضافه کردم و با هم تفت دادم.
در آخر بهش زعفران دمکرده اضافه کرده و بعد این مخلوط رو به خورشت اضافه کرده و هم بزنید بزارید حسابی جا بیوفته و آبش کشیده بشه و ۱۰ دیقه آخر کمی گرد لیمو عمانی بریزید و تمام.
برنج رو کمی دون تر آبکش کنید حالا یه لایه برنج یه لایه از مخلوط خورشت بدید لاش همینجور تا انتها.
دمی بذارید بره دم بکشه. وقتی بخار برنج اومد بیرون من کمی روغن کرمانشاهی آب کردم و روش ریختم نمیدونید چی شد و چه عطری تو خونه با این ترکیب پیچید.
بره که دم نهایی بکشه.
من برای مجاسی تر شدن قیمه پلو شاه عباسی از تهدیگ آردی استفاده کردم. این تهدیگ بینظیره برای وقتایی که نون تو خونه ندارین.
برای تهیه ته دیگ آردی یک پیمانه آب سرد رو با دو قاشق غذاخوری آرد، زعفران و دو سه قطره عرق هل همه رو ریختم داخل کاسه و خوب هم زدم.
داخل قابلمه مورد نظر رو روغن ریختم گذاشتم رو حرارت وقتی گرم شد این مخلوط رو ریختم روش و گذاشتم تا ببنده بعد که بست از رو حرارت برداشته برنج آبکش رو میدیم روش و تمام.
نوش جونتون