یه قیمه نثار اصیل و خوشمزه که عطر هل و گلاب و زعفرون آدم رو گرسنه میکنه. تلفیقی از رنگها، طعمها و رایحه های خوش خلاصه شد در یک غذای اصیل قزوینی.
مواد لازم برای تهیه قیمه نثار قزوینی مجلسی برای ۴ نفر
- پیاز خام درشت 2 عدد
- گوشت ترجیحا گوسفندی 300 گرم
- چوب دارچین 2 تا 3 عدد
- ادویه شامل نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه
- زعفران کمی
- پودر گل سرخ کمی
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری
- خلال بادام خیس خورده در گلاب
- خلال پسته خیس خورده در گلاب
- زرشک به مقدار نیاز
- خلال پرتقال یا نارنج شیرین شده
- کره
آموزش دستور پخت قیمه نثار قزوینی مجلسی با گوشت قرمز تکه ای گوسفندی
برای شروع ابتدا دوعدد پیاز درشت رو خرد کرده در کمی روغن تفت دهید گوشتایتان را که ترجیحا گوسفندی باشد با حرارت بالا در پیاز تفت دهید.
همراه با ادویه ها و چوب دارچین و رب و آب کم اجازه دهید گوشتتان بپزد.
توجه داشته باشید که مواد قیمه نثار قزوینی بدون آب سرو میشه.
وقتی گوشت پخت به آن زعفرون، پودر گل سرخ بیافزایید و اجازه بدید مزه داربشه.
برنج رو حالت معمولی آبکش کنید.
خلال بادامهایتان را در گلاب خیس بدین.
خلال پسته هایتان را در گلاب خیس بدین.
زرشک هاتان را هرگز در آب خیس ندهید، فقط چند بار در صافی ریخته و بشویید و خشک کنید و در کمی شکر و گلاب و کره تفت دهید.
سپس خلال پرتقال یا نارنجتان را بعد شیرین کردن در کره و کمی شکر تفت دهید.
شکر برای تلخ زدایی احتمالی خلال هاست میتونید. حذف کنید.
هر کدام از خلال ها رو جداگانه در کره تفت دهید
و اما …
طریقه سرو این غذا بدین شکل است که مقداری برنج درظرف سرو کشیده از گوشت تکه ای و خلال ها روی آن قرار میدهیم روی آن را برنج زعفرانی ریخته و درنهایت دوباره گوشت و خلالها ……
ولی میتوان برنج را در ظرف سرو ریخته و خلالها و گوشت و زرشک را به عنوان تزیین روی غذا کشید.
امیدوارم درست کنید و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببرید. نوش جان
نکات طلایی و فوت و فن های پخت قیمه نثار قزوین
- برای لعاب این قیمه باید خورشت کم آب باشه و بهتره پیاز رو رنده درشت بزنید که سس خورشتمون غلیظ و جا افتاده بشه
- اندازه گوشت حتما ریز و قیمه ای باشه.
- از پودر دارچین و پودر هل بهتره استفاده نشه چون رنگ خورشت تیره میشه از چوب دارچین و دانه هل استفاده کنید.
- کل تایم پخت و جا افتادن این خورشت پنج ساعته البته روی حرارت خیلی ملایم و اگر در حین پخت دیدین گوشتتون نپخته و آبش تموم شده مجدد آب جوش اضافه کنید.
- از زعفران و گلاب وهل آخر کار حتما داخل خورشت بزنید که عطر و طعمش باقی بمونه.
- نثار قیمه رو بهتره یه قاشقش رو داخل خورشت بریزین که عطر بینظیری بهش میده.
- نحوه سرو هم به این صورته که اول برنج میریزن بعد خورشت و بعد برنج و دراخر برنج زعفرونی و نثار خوشمزه.
- مقدار مواد به خصوص خلال ها به سلیقه و نحوه سرو بستگی داره ولی چون ممکنه برای بار اول باشه که درست می کنید مواد اولیه رو با مقدار هم نوشتم.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی یا گوساله به ازای هر نفر۱۰۰ الی ۱۲۰ گرم (حدودا نفری ۱۰ تیکه کوچیک)
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- زعفرون نیم گرم (برای قیمه و آجیل)
- خلال بادام ۱/۲ لیوان
- خلال پسته ۱/۲ لیوان
- زرشک ۲/۳ لیوان
- خلال پوست پرتقال یا نارنج ۱/۳ لیوان
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- عرق هل ۱ قاشق غذاخوری
- گل محمدی و چوب دارچین و هل شکسته (هر کدوم یه عدد اما هل سه عدد بزنی بهتره)
- ادویه ها (نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) به میزان لازم
ادویه مخصوص قیمه نثارشامل
- پودر دارچین در حدود یک قاشق غذاخوری
- پودر گل سرخ یک قاشق غذاخوری
- پودر زیره سیاه یک قاشق غذاخوری
- پودر هل سبز نوک قاشق مرباخوری (2 عدد هل کافی است)
- دو عدد میخک آسیاب شده
- نصف یک عدد جوز هندی آسیاب شده ازترکیب این ادویه ها که اختیاریه میتونید نصف قاشق چای خوری خوری بزنید.