این گز آردی طمعش فوق العاده است و خیلی راحت تو خونه درست کنید به شرط اینکه نکاتی که میگم رو رعایت کنید. گز انواع مختلف داره و کیفیت اون بستگی به شیرینی و مقدار مغز هایی هست که داخل اون هست. از همه بهتر گزی هست که شیرینیش گلو رو نزنه و مغز بیشتری داشته باشه.


مواد لازم برای تهیه گز آردی با عسل با گلوکز با پیمانه

  • سفیده تخم مرغ ۲ عدد
  • گلاب ۱/۴ پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
  • آب ۱/۴ پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
  • شکر یک پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
  • آرد یک پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
  • گلوکز نصف پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
  • مغز گردو یا پسته یا بادام به دلخواه

طرز تهیه گز آردی با گلوکز و عسل با پیمانه

طرز تهیه گز آردی با عسل با گلوکز با پیمانه

نکته: مهم ترین بخش درست کردن گز درست کردن شربتش هست. شربت رو روی حرارت ملایم بزار تا کاملا جوش بیاد و شکر حل بشه.

بعد بین انگشت تست کن اگه کش اومد و مثل تار عنکبوت شد شهد اماده است ،شهد اگه شل باشه گزتون شل میشه و بعد حتما بزارید رو بخار کتری تا سرد نشه که رویه میبنده.

سفیده ها رو خوب فرم بدید و بعد شهد و اضافه کنید و با همزن برقی بزنید.

روی حرارت خیلی کم بزارید و هم بزنید تا سفیده ته نگیره.

اینقد باید هم بزنید حدودا ۱۵ دقیقه تا هم زدن سخت بشه و سفیده یه طرف ظرف جمع بشه.

بعد داخل ظرف مورد نظر رو کیسه بندازید و ارد پاشی کنید و مواد گز رو توش بریزید کاملا صاف کنید دو سه ساعت داخل یخچال بزارید.

بعد گز رواز قالب بیرون بیارید سطح کار و چاقو رو به ارد اغشته کنید و گزها رو برش بدید. این گز فوق العاده خوشمزه هست. حتما امتحان کنید. نوش جونتون

نکته مهم: اگه شهد غلیظ نباشه گز شل میشه، پس حتما تست کنید که بین انگشتانتون رشته رشته بشه.


طرز تهیه گز آردی پسته ای

مواد لازم

  • سفیده تخم مرغ دو عدد
  • شکر یک لیوان
  • گلاب نصف لیوان
  • گلوکز نصف لیوان
  • آرد و مغز پسته به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا سفیده‌های تخم مرغ رو بزنید تا به حالت فوم در بیاد و بعد داخل یخچال بذارید و شهد رو آماده کنید.

برای شهد یک لیوان شکر رو داخل قابلمه بریزید و نصف لیوان گلاب رو بهش اضافه کنید حرارت کم باشه تا شکر داخل گلاب حل بشه وقتی جوش ریز زد نصف لیوان گلوکز رو بهش اضافه میکنیم.

نکته: توی این مرحله دقت و حوصله به خرج بدید و اجازه بدید که مواد بخوبی غلظت پیدا کنه، در حدی که وقتی مقداری از مواد رو با قاشق برداشتید و فقط با کمی فوت کمی خنک شد بین دو انگشت شما با غلظت زیاد بحالت نخ دربیاد.

نکته: در مرحله حرارت دادن سفیده همراه با شهد هم باید بخوبی حوصله به خرج بدید تا مواد شما سفت و کشدار بشه، حدودا ده تا پانزده دقیقه.

نکته: داخل ظرف مناسب بعنوان قالب باید لایه ضخیمی از آرد رو کف قالب بریزید و مواد رو روی اون بریزید و سطحش رو صاف کنید بعد لایه آردی که روی گز میریزید خیلی کمتر باشه، فقط یک لایه نازک تا رطوبت و بخار داخل مواد براحتی خارج بشه و گز شما خوب سفت بشه.

درب قالب رو نبندید و داخل یخچال بذارید حدود ۵ تا ۶ ساعت تا خوب ببنده و گز آماده برش زدن بشه.


طرز تهیه گز خانگی با گلوکز و نان میکادو

مواد لازم

  • سفیده تخم مرغ ۳ عدد
  • شکر یک و نیم پیمانه
  • گلاب ۱/۲ پیمانه
  • آب ۱/۴ پیمانه
  • جوهر لیمو نوک ق چ(قابل حذف)
  • گلوکز ۶ قاشق غذاخوری سرپر
  • مغز پسته (هر مغزی مثل بادام و گردو) ۱ پیمانه
  • پودر هل ۱ قاشق چای خوری (قابل حذف)
  • نون میکادو ۲ عدد

طرز تهیه

سفیده رو با همزن بزنید تا کامل حجم بگیره و از ظرف جدا نشه داخل یخچال بزارید خنک بمونه.

درون قابلمه شکر، گلاب، آب و بریزید، بزارید روی حرارت خیلی کم … اصلا با قاشق هم نزنید تا شکر تقریبا آب بشه فقط یه کوچولو شکری که تو مرکز قابلمه جمع شده رو جدا کنید تا اونم آب شه.

بعد از این مرحله ۱۰ دقیقه تایم بگیرید تا شکر غلیظ بشه بعد جوهرلیمو و گلوکز رو اضافه کنید.

دوباره ۱۰ دقیقه تایم بگیرید شکر غلظلش بیشتر بشه با دو انگشتتون شربت و چک کنید که حتما حالت کش دار باشه.

بعد دو ملاقه از شربت و داخل سفیده بریزید تا دمای سفیده بالا بیاد سریع هم بزنید و سفیده رو همون لحظه اضافه کنید روی شربت داغ و مجدد سریع هم بزنید با همزن ۵ دقیقه بزنید.

همزن و کنار بزارید به مدت ۲۰ دقیقه به هم زدن ادامه بدید.‌‌‌‌‌ بعد پودر هل و هر مغزی که خواستید بریزید و از رو حرارت بردارید داخل ظرفی کیسه بزارید (این جوری نوقا راحت تر از قالب در میاد) نون میکادو رو داخلش گذاشته مواد که کمی خنک شد روش بریزید و نون بعدی رو روش بزارید. سلفون بکشید ۵ الی ۶ ساعت بزارید بمونه داخل یخچال و بعد برش بزنید.

به غلظت شربت حتما توجه کنید بعد سفیده رو اضافه کنید.

مرحله ی آخر زود نوقا رو از حرارت برندارید وگرنه نوقا یا گزتون شل میشه.

اندازه ی قالب ۲۰ در ۳۰.