اگه یه شیرینی خشک که هم ترد و خوشمزست و هم نیاز به کره و روغن جامد نداره دوست دارید پیشنهاد می کنم شیرینی فسایی با روغن مایع رو درست کنید. شیرینی فسایی از خانواده شیرینی نخودچی هست که طعم بسیار عالی داره.
مواد لازم برای تهیه نان فسایی با روغن مایع
- آرد شیرینی ۲۲۵ گرم
- آرد نخودچی ۸۰ گرم
- روغن مایع ۱۵۰ گرم
- پودر قند ۱۵۰گرم
- وانیل نوک ق چ
- زعفران غلیظ
دستور پخت نان فسایی با روغن مایع
ابتدا روغن و پودر قند را با هم زن دستی مخلوط کرده و آرد ها را مرحله به مرحله با الک اضافه کرده.
سپس با نوک انگشتان ۵ دقیقه ورز میدیم. اگه دیدید خشکه یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید.
داخل کیسه فریزر گذاشته و دوساعت در دمای اتاق استراحت میدیم. در مرحله آخر هم بین تا کیسه فریزر با وردنه به قطر نیم سانت پهن کرده و قالب زده، روی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتیم گذاشته و با زعفران غلیظ رومال کرده با پودر پسته یا خرفه یا کنجد تزئین میکنیم.
در فر ۱۸۰ درجه که ۱۰ دقیقه قبل گرم کردیم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه گذاشته. از فر در آوردید تا کاملا خنک شده دست نزنید. نوش جان
طرز تهیه نان فسایی با روغن جامد
مواد لازم
- روغن جامد همدمای محیط ۱۵۰ گرم
- پودر قند الک شده ۱۵۰ گرم
- پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری
- آرد ۲۲۵ گرم
- آرد نخودچی ۷۵ گرم
طرز تهیه
روغن جامد، پودر قند و پودر هل رو با همزن می زنیم تا رنگش کاملا روشن بشه سپس آردهای الک شده رو اضافه می کنیم ابتدا با دور کند همزن می زنیم و بعد با دست خمیر رو ورز می دیم.
بعد خمیر رو بین دو تا نایلون به ضخامت ۷ میل باز می کنیم و یک ربع در یخچال استراحت میدیم.
بعد با کاتر دلخواه کات می کنیم و در سینی فر که خیلی کم با روغن جامد چرب کردیم می چینیم و روی اونها با برس زعفرون دمکرده می زنیم و کمی تخم خرفه می ریزیم و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد برای حدود ۱۵ دقیقه قرار میدیم.
بعد از ۱۲ دقیقه چک می کنیم، اگه وسط خمیر خام بود اجازه میدین چند دقیقه یگه تو فر بمونن.
اگه بعد از چند دقیقه ورز دادن خمیر جمع نشد چند قطره آب و یا ۱۰ گرم روغن رو کم کم اضافه می کنیم. ولی معمولا نیازی نیست، خمیر نسبتا سفت است.
نکته: اگه روغن نمیه جامد دارین، ظرف روغنتون و کمی کج کنین تا قسمت رونتر اون یه طرف جمع بشه و قسمت جاندترش گوشه ظرف بمونه، حالا از قسمت سفت تر روغن استفاده کنین.