این گز آردی طمعش فوق العاده است و خیلی راحت تو خونه درست کنید به شرط اینکه نکاتی که میگم رو رعایت کنید.
گز انواع مختلف داره و کیفیت اون بستگی به شیرینی و مقدار مغز هایی هست که داخل اون هست. از همه بهتر گزی هست که شیرینیش گلو رو نزنه و مغز بیشتری داشته باشه.
مواد لازم برای تهیه گز آردی با عسل با گلوکز با پیمانه
- سفیده تخم مرغ ۲ عدد
- گلاب ۱/۴ پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- آب ۱/۴ پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- شکر یک پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- آرد یک پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- گلوکز نصف پیمانه (یا لیوان فرانسوی دسته دار)
- مغز گردو یا پسته یا بادام به دلخواه
طرز تهیه گز آردی با گلوکز و عسل با پیمانه
نکته: مهم ترین بخش درست کردن گز درست کردن شربتش هست. شربت رو روی حرارت ملایم بزار تا کاملا جوش بیاد و شکر حل بشه.
بعد بین انگشت تست کن اگه کش اومد و مثل تار عنکبوت شد شهد اماده است ،شهد اگه شل باشه گزتون شل میشه و بعد حتما بزارید رو بخار کتری تا سرد نشه که رویه میبنده.
سفیده ها رو خوب فرم بدید و بعد شهد و اضافه کنید و با همزن برقی بزنید.
روی حرارت خیلی کم بزارید و هم بزنید تا سفیده ته نگیره.
اینقد باید هم بزنید حدودا ۱۵ دقیقه تا هم زدن سخت بشه و سفیده یه طرف ظرف جمع بشه.
بعد داخل ظرف مورد نظر رو کیسه بندازید و ارد پاشی کنید و مواد گز رو توش بریزید کاملا صاف کنید دو سه ساعت داخل یخچال بزارید.
بعد گز رواز قالب بیرون بیارید سطح کار و چاقو رو به ارد اغشته کنید و گزها رو برش بدید. این گز فوق العاده خوشمزه هست. حتما امتحان کنید. نوش جونتون
نکته مهم: اگه شهد غلیظ نباشه گز شل میشه، پس حتما تست کنید که بین انگشتانتون رشته رشته بشه.
طرز تهیه گز آردی پسته ای
مواد لازم
- سفیده تخم مرغ دو عدد
- شکر یک لیوان
- گلاب نصف لیوان
- گلوکز نصف لیوان
- آرد و مغز پسته به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا سفیدههای تخم مرغ رو بزنید تا به حالت فوم در بیاد و بعد داخل یخچال بذارید و شهد رو آماده کنید.
برای شهد یک لیوان شکر رو داخل قابلمه بریزید و نصف لیوان گلاب رو بهش اضافه کنید حرارت کم باشه تا شکر داخل گلاب حل بشه وقتی جوش ریز زد نصف لیوان گلوکز رو بهش اضافه میکنیم.
نکته: توی این مرحله دقت و حوصله به خرج بدید و اجازه بدید که مواد بخوبی غلظت پیدا کنه، در حدی که وقتی مقداری از مواد رو با قاشق برداشتید و فقط با کمی فوت کمی خنک شد بین دو انگشت شما با غلظت زیاد بحالت نخ دربیاد.
نکته: در مرحله حرارت دادن سفیده همراه با شهد هم باید بخوبی حوصله به خرج بدید تا مواد شما سفت و کشدار بشه، حدودا ده تا پانزده دقیقه.
نکته: داخل ظرف مناسب بعنوان قالب باید لایه ضخیمی از آرد رو کف قالب بریزید و مواد رو روی اون بریزید و سطحش رو صاف کنید بعد لایه آردی که روی گز میریزید خیلی کمتر باشه، فقط یک لایه نازک تا رطوبت و بخار داخل مواد براحتی خارج بشه و گز شما خوب سفت بشه.
درب قالب رو نبندید و داخل یخچال بذارید حدود ۵ تا ۶ ساعت تا خوب ببنده و گز آماده برش زدن بشه.