کوکی های مختلف بادستور پخت های متفاوتی وجود داره، اما این کوکی فرانسوی یا گالت برتون با همه شون فرق داره! در مورد تاریخچه گالت برتون گفتند که بریتانیایی های ساکن فرانسه مبدعش بودند که بعدها بین بقیه مردم هم پرطرفدار شده.
در اولین برخورد شبیه نان چای قزوین به نظر میرسه! و خب در توصیف این کوکی هم گفتند یه کوکی کاملا ترد که جون میده کنار چای و یا قهوه عصرانه میل بشه! این کوکی البته شکل تخصصی تر هم داره. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه کوکی فرانسوی گالت برتون
- آرد ۱۵۰ گرم
- کره ۹۰ گرم
- پودر شکر ۶۰ گرم
- زرده تخم مرغ یک عدد
- وانیل (از لوبیای وانیل استفاده که خب اگر در دسترس ندارید از وانیل معمول خودتون استفاده کنید.)
دستور پخت کوکی فرانسوی گالت برتون
برای شروع کره، شکر و وانیل را با همزن بزنید تا کاملا روشن و پوک شود. سپس زرده تخم مرغ را اضافه کرده و به همزدن ادامه دهید ها یک ترکیب کرم مانند داشته باشید.
همزن را کنار گذاشته و آرد را روی مواد الک کنید و با لیسک مخلوط کنید در آخر هم با دست جمع کنید تا یک خمیر یکدست حاصل شود.
دقت کنید دقیقا مثل بقیه کوکی ها نباید این خمیر را ورز داد در حدی که یکدست شد کافیست.
خمیر را تقریبا به ابعاد ۲۰ در ۲۰ روی دو لایه سلفون پهن کرده و کاملا پوشش داده و به مدت یک ساعت و نیم درون یخچال قرار دهید.
سپس خمیر رو حتما بین دو لایه کاغذ روغنی به ضخامت ۳-۴ میلی متر پهن کنید. لایه رویی کاغذ روغنی را برداشته و خمیر را کاتر بزنید.
به شکل سنتی این کوکی با کاتر ۵ سانت برش داده میشود.
برش های خمیر را روی کاغذ روغنی درون سینی فر قرار داده و رومال بزنید. (از دو زرده تخم مرغ که با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط شده و قلمو استفاده کنید.)
حالا سینی حاوی کوکی ها رو به مدت ۲۰ دقیقه داخل یخچال قرار داده سپس مجددا رومال بزنید.
به شکل سنتی روی کوکی ها چنگال دو نوار به شکل متقاطع کشیده میشود و دقیقا دلیل اینکه دوبار رومال میشود این هست که این طرح زیباتر روی کوکی بیفتد.
سینی فر را به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه درون فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.
دمای فر و مدت زمان پخت را متناسب با فر منزل خودتون تنظیم کنید و خیلی بهتر هست که برای کوکی ها همیشه یکی دو عدد را به عنوان تست داخل فر قرار بدید در صورتی که همه چیز کاملا مورد پسند بود مابقی را بپزید.
این کوکی ها پس از سرد شدن ترد خواهند بود.
نوش جان
این طرز تهیه کوکی برتون ساده و راحت بود. یک دستور پخت دیگه هم برای این کوکی فرانسوی خوشمزه دارم که یه دستور پخت حرفه ایه!
طرز تهیه کوکی برتون حرفه ای
مواد لازم
- پودر شکر حریر ۷۰ گرم
- کره ۱۲۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۲۵ گرم
- آرد همه منظوره ۱۳۰ گرم
- بیکینگ پودر ۲ گرم
- نمک دریا درشت دانه ۱ گرم
دستور پخت
زرده را با ویسک دستی مخلوط کنید تا یکدست شود.
پودر شکر را اضافه کرده با ویسک مخلوط کنید در حدی که غلیظ شود. (نیازی به همزن یا ویسک برقی نیست با دستی کار کنید.)
کره رو از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل بیرون بگذارید تا نرم بشه بعد به تخم مرغ و پودر شکر اضافه کرده و با لیسک سیلیکونی به شیوه فشردن و له کردن مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
در مرحله بعد تمام آرد و بیکینگ پودر را را روی مواد الک کرده و نمک را هم اضافه کنید و با لیسک به شیوه (کات، فولد) مخلوط کنید.
پس از ترکیب شدن کامل این بار برای صاف شدن کامل از روش پرس و فولد استفاده کنید. تمام مواد کاملا لطیف شود.
خمیر را روی یک سلفون به شکل مربع تقریبا ۱۵ در ۱۵ سلفون پیج کرده و به مدت ۲۰ دقیقه سرد کنید.
سپس خمیر را بین دو لایه کاغذ روغنی به ضخامت ۱/۵ سانت با وردنه پهن کنید، می توانید برای پهن کردن دقیق خمیر دو طرف آن یک خط کش یک سانتی قرار دهید.
یک سینی یا تخته روی خمیر پهن شده قرار داده کمی فشار دهید سپس کاغذ را دور خمیر کاور کرده و یک ساعت فریزر بگذارید.
سپس خارج کرده، کاغذ روغنی روی کار برداشته با کاتر گرد ساده ۵/۵ سانت کاتر بزنید.
روی سینی فر با کاغذ روغنی قرار داده، با زرده تخم مرغ که با چندقطره شیر مخلوط شده با قلمو روی کوکی ضخیم رومال بزنید.
سینی به همان شکل به مدت ۲۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا رومال روی سطح خشک شود. مجددا یکبار دیگر رومال زده با چنگال روی کوکی را به صورت دو خط عمود بر هم طرح بیاندازید.
حالا نیاز دارید به رینگ های به قطر ۶ سانت و ارتفاع ۱۰ سانتی متر. با کره ۳ تا ۴ سانتی متر از دیواره داخلی را خوب خوب چرب کنید.
هر رینگ را طوری قرار دهید که خمیر کاتر خورده در وسط قرار بگیرد. حالا سینی را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۲۸ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید.
رینگ اطراف کوکی را برداشته، مجددا سینی را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه دیگر قرار دهید. حالا سینی را خارج کرده و اجازه دهید خنک شود.
نوش جان