فرنی ورمیشل هندی رو امتحان کردید؟ نگم براتون از طعم و مزه اش. هر چی از خوشمزگیش بگم کم گفتم، اصلا یه چیز میگم یه چیز میشنوید! به جرأت میتونم بگم محشره اصلا معرکه است، فوق العاده خوشمزه و شیک و مجلسی! فرنی ورمیشل یه دسر هندی بی نظیر و متفاوت و خاص که هم به عنوان غذای اصلی هم پیش غذا و یا دسر استفاده میشه.

این مدل فرنی، در هندوستان به نام Sevyan Kheer یا Semiya Kheer معروفه و در کشور پاکستان هم معروفه و پخت میشه. از انواع مغزها و آجیل در تهیه این فرنی میتوانید استفاده کنید اما استفاده از بادام درختی، بادام هندی و پسته رایج ترین هستند.

مواد لازم برای تهیه فرنی ورمیشل هندی

  • ورمیشل خرد شده ۱ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • شکر ۳/۴ پیمانه (۱۵۰ گرم)
  • شیر ۱ لیتر
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
  • خلال بادام ۲ قاشق سوپ خوری
  • کشمش بی دانه ۲ قاشق سوپ خوری
  • گلاب ۲ قاشق سوپ خوری
  • زعفران دم کشیده ۱ قاشق سوپ خوری

دستور پخت فرنی ورمیشل هندی

طرز تهیه فرنی ورمیشل هندی
رشته ورمیشل و کره را با هم تفت دهید تا طلایی شوند. شکر، شیر و پودر هل را اضافه کنید. اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم به آرامی بجوشد و غلیظ شود.

سپس خلال بادام، گلاب، کشمش و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر بجوشد بعد در ظرف سرو بریزید.

این دسر هم بصورت گرم و هم سرد سرو می‌شود.

نکته: به جای شکر شما میتوانید از نصف قوطی شیر غلیظ شده شیرین (شیر عسلی) استفاده کنید.

اگه دوست دارید می‌تونید روی فرنی مقداری کشمش هم بریزید.

معمولاً فرنی ورمیشل با موندن تو یخچال سفت میشه. برای سرو مجدد می‌تونید کمی شیر اضافه و دوباره اونو گرم کنید تا به حالت مطلوب برسه.

هم سرد هم گرم سرو میشه اما اصلش گرمه.

من از دانه چیا در این دسر استفاده کردم یه سیری کاذب و کاهش اشتهایی ایجاد کرده بود که دیگه نتونستیم چیزی بخوریم در این حد بگم دسر خوبی برای مهمونا تو افطاره.

پیشنهاد میکنم از ۲ عدد هل سابیده استفاده کنید یا از پودر هل نصف قاشق چای خوری و یا از۱ قاشق غذاخوری عرقش استفاده کنید تا تو ذوق نزنه و هر چی میزان دسر بیشتر به تناسبش میزان هل بیشتر میشه.

من قبل از شروع کار مغز بادوم و پسته رو تفت دادم.

مغز بادوم خام داشتم نیم کوب کردم و از خلال پسته استفاده کردم.

از دانه چیا برای تزئین و یا داخل دسر میتونید استفاده کنید بدون نیاز به شستن و یا خیس کردن مثل سیاهدونه تزئینی بریزید روش و یا زمانی که دسر رو خاموش کردید بریزید و هم بزنید یکدست مخلوط بشه بعد در ظرف مد نظر سرو کنید.

من هل رو تو هاونگ کوبیدم پودر کردم ولی زعفرون رو نسابیدم از ۳ تاپرچم زعفرون استفاده کردم و برای تزئین ۵ تا پرچم استفاده کردم.

در ضمن مواد لازم گلاب ننوشته اما من از ۱ قاشق غذاخوری گلاب هم استفاده کردم.

برای تزئین علاوه بر داخل دسر روی اون هم از دانه چیا نیوشا استفاده کردم و با گل سرخ و کمی ازمغز ها که شروع کار تفت داده بودم و مقداریش رو برای تزئین نگهداشته بودم و پرچم زعفرون تزئین کردم.

ورمیشل رشته فرنگی که در واقع ماکارونی مخصوص سوپ من خریدم همین مدلی ریز و خرد بود.

نوش جان