فته مرغ یه جور سالاد و پیش غذای مرغ محسوب میشه که اصالتا به لبنان تعلق داره البته در سایر مناطق دنیا مثل مصر و سوریه هم تهیه میشه و ممکنه مواد تشکیل دهنده کمی با هم فرق داشته باشه اما فته مرغ، مرغهای ریش ریش شده است که روی بستری از نان پیتای برشته ریخته شدن و با سس ماست سیر دار و جعفری پوشانده شدن. روی این سالاد معمولا دانه کاج برشته شده میپاشن که میشه با دانه آفتابگردان، خلال بادام یا گردو جایگزین شن!
در صورت تمایل میتوانید به سس ماست کمی ارده و آب لیموترش تازه نیز اضافه کنید. به نظر من که فته نه فقط یه پیش غذا، که یه وعده غذای کامل کامله و برای روزهایی که به سمت گرمتر شدن پیش میره انتخاب خوبیه!
مواد لازم برای تهیه فته مرغ لبنانی
مواد لازم | مقدار |
---|---|
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
برگ بو | ۱ عدد |
نخود آبگوشتی | ۱/۲ پیمانه |
نان پیتا | ۲ تا ۳ عدد |
روغن سالاد | (ترجیحا روغن زیتون) به مقدار لازم |
آویشن | ۱/۲ قاشق چایخوری |
سماق | ۱/۴ قاشق چایخوری |
فلفل پاپریکا | ۱/۴ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
ماست خامهای یا چکیده شیرین | ۱ لیوان |
سیر له شده | ۲ تا ۳ حبه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده | ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری |
انواع مغز به دلخواه | ۲ قاشق سوپخوری |
دستور تهیه فته مرغ لبنانی
نخود را حداقل از روز قبل با مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید سپس با مقداری آب و کمی نمک بپزید تا دانهها نرم شوند و آنگاه دانهها را آبکش کنید.
سینه مرغ را نیز با مقداری آب، نمک و فلفل، برگ بو و پیاز بپزید و پس از پخت آن را ریش ریش کنید و آماده کنار بگذارید.
در این مدت نانهای پیتا را به صورت مربعهای کوچک خرد کنید و در ظرفی بریزید. روغن زیتون و آویشن را روی نانها بریزید و خوب زیر رو رو کنید تا کاملا به روغن و طعم دهندهها آغشته شوند سپس نانها را داخل سینی فر بریزید و حدود ده دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند در فر داغ با حرارت ۱۶۰ درجه برشته کنید.
به جای فر میتوانید نانها را در تابه بریزید و مرتب هم بزنید تا برشته شوند.
مغز آجیل مورد نظر خود را با یک قاشق روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
ماست، یک قاشق روغن سالاد، سیر و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
در ظرف سرو یک لایه نان پیتای برشته بریزید.
مرغ ریش شده و نخود پخته را روی سطح نان به صورت یکنواخت پهن کنید و روی آن سماق و پاپریکا بپاشید.
سس ماست آماده شده را به صورت لایه ای روی سالاد بریزید و در آخر روی سالاد مغزهای برشته، جعفری خرد شده و مقداری دیگر نان برشته بپاشید و فورا سرو کنید. نوش جان