باباغنوج با نام‌های دیگه‌ای مثل باباغنوش، باباگانوش یا باباقانوش هم شناخته میشه. به این غذای خوشمزه و کلاسیک خاورمیانه‌ای (لبنانی) متبل بادمجان هم میگن. از باباغنوش می‌شه به عنوان یه شام ساده یا یه پیش غذای خوشمزه استفاده کرد. باباغنوش به خاطر طعم و مزه خوبش در کشورهای زیادی شناخته شده و طرفدارهای بسیاری داره، دستور پخت‌های مختلفی برای تهیه این غذای لبنانی، باباغنوش، وجود داره اما در است دستور تهیه سعی شده تا طعم پایه و اصلی باباغنوش حفظ بشه و هدف اینه که با مواد اولیه‌ی ساده و ارزون یه غذای سالم، مقوی و خیلی خوشمزه درست کنیم.

مواد لازم برای تهیه باباغنوش

  • بادمجان بزرگ 3 عدد
  • ارده  3 قاشق غذاخوری
  • لیموترش 1 عدد
  • پنیر لبنه 1.5 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
  • نان پیتا 2 عدد
  • سیر 2 حبه
  • زیره نصف قاشق چای‌خوری (البته بهتره تا از زیره سبز استفاده کنین)
  • فلفل قرمز نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک به میزان لازم

برای تزیین روی غذا

  • جعفری
  • کنجد

مواد پیشنهادی برای سرو کنار غذا (به میزان دلخواه)

  • خیار
  • هویج
  • کرفس

طرز تهیه اصلی باباغنوش

مرحله اول:

برای شروع بادمجان‌ها رو بذارید روی حرارت مستقیم گاز یا کباب پز و خوب کبابی‌شون کنید.

طرز تهیه اصلی بابا غنوج

وقتی که بادمجون‌ها خنک شدن پوستشون رو بگیرید و پوره‌شون کنید.

طرز تهیه باباغنوش اصیل لبنانی

حالا اون دو حبه سیر رو هم پوست بگیرید و له (پوره) کنید و به پوره بادمجون اضافه کنید. در ادامه کار پنیر لبنه، ارده (دقت کنید که در دستور اصلی بابا قنوج از ارده استفاده می‌کنن نباید شیرین باشه)، آب لیموترش، روغن زیتون، زیره (سبز)، فلفل قرمز و نمک رو به پوره بادمجان و سیر اضافه کنید.

طرز تهیه متبل بادمجان لبنانی اصل


مرحله دوم:

در این مرحله همه مواد رو خوب به هم بزنید تا مواد به طور کامل و یکدست با هم ترکیب بشن، اگر که غذاساز، میکسر یا مخلوط کن دارید می‌تونید مواد رو بریزید داخل دستگاه تا به طور کامل و یکدست ترکیب بشن اگر هم هیچ‌کدام از این وسایل رو نداشتید می‌تونید با گوشت‌کوب برقی یا گوشت‌کوب ساده مواد رو له کنید.

یک نکته مهم: اگه مواد رو با میکسر یا غذاساز ترکیب کنید، شکل و ظاهر باباغنوش زیباتر و یکدست‌تر می‌شه.

طرز تهیه خوشمزه ترین باباغنوش دنیا


مرحله سوم:

یه ماهی‌تابه بردارید و کفش رو با روغن زیتون چرب کنید. نون پیتا رو به شکل مثلث مثل برش‌های پیتزا برش بزنید. حالا اون برش‌های مثلثی شکل نون پیتا رو بچینید تا ماهی‌تابه تا با حرارت کم برشته بشن و رنگشون طلایی شه، یه روش دیگه اینه که اول برش‌های نون پیتا رو با روغن زیتون کمی چرب کنید و بعد بچینید داخل سینی فر و برای 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد بذارید تو فر. اصلا نیازی هم نیست که فر رو از قبل گرم کنید. حواستون باشه که نون پیتا خیلی زود برشته میشه.

طرز تهیه باباغنوش


مرحله چهارم:

در آخر سبزیجاتی (خیار، هویج و کرفس) که برای سرو کنار بابا غنوش در نظر گرفتیم رو خرد می‌کنیم.

مواد کنار باباغنوش

دقت کنید تا برش‌های خیار، هویج و کرفس یک اندازه و به شکل خلال‌های بزرگ باشه.

تزئین و سرو باباغنوش

این سبزیجات رو هنگام سرو کنار باباغنوش داخل بشقاب بذارید. نون پیتا هم که برشته شده رو کنار ظرف قرار بدید. برای تزئین باباغنوش می‌تونید از کمی روغن زیتون، گوجه گیلاسی، کمی کنجد، فلفل قرمز و جعفری تازه‌ خرد شده استفاده کنید. نوش جان.

در ادامه می‌تونید تمام مراحل طرز تهیه باباغنوش رو تو ویدیویی زیر ببینید.

Rate this post