فالوده شیرازی رو فکر کنم همه دوست دارن. فالوده یا پالوده از خوردنی های سنتی و سرد ایرانی است و از محبوب ترین و لذیذترین دسرها محسوب میشود. خوردن فالوده در روزهای گرم تابستان از گرمازدگی جلوگیری میکند و رفع عطش میکند.

از معرفترین فالوده ها میتوان به فالوده اصیل شیرازی اشاره کرد که طعم بینظیری دارد و متعلق به شهر زیبای شیراز است. از انواع دیگر فالوده ها میتوان به فالوده کرمانی، یزدی و.. هم اشاره کرد. فالوده شیرازی رشته های نازک مثل ورمیشل است که از نشاسته درست شده و درون شربت نیمه یخ زده حاوی گلاب و شکر ساخته و سفت میشود و به عمل می آید.

این رشته ها با بصورت آماده در لوازم قنادی ها فروخته میشود ولی میتوانید آن را بصورت خانگی درست کرد. فالوده در ایران در اغلب بستنی فروشی ها و کافی شاپ ها با طعم های مختلف فروخته میشود. فالوده شیرازی را با انواع شربت ها مثل تمشک، آلبالو، توت فرنگی و.. و همچنین با آب لیموترش و یا انواع عرقیجات مثل عرق نسترن و پسته آسیاب شده میل میشود و برخی آن را بستنی سنتی میل میکنند که قطعا امتحانش ضرر ندارد. برای درست کردن فالوده شیرازی به قیف محکم و مقاوم گرما و ماسوره و به میزان کافی یخ نیاز داریم.


مواد لازم برای تهیه فالوده شیرازی با نشاسته برای چهار نفر

برای شربت فالوده شیرازی:

  • شکر: یک پیمانه سرخالی معادل صد و پنجاه گرم
  • آب: یک پیمانه معادل صد و شصت میلی لیتر
  • گلاب: چهار قاشق غذاخوری معادل بیست و پنج گرم

برای رشته های فالوده شیرازی:

  • نشاسته گل یا گندم: یک پیمانه معادل صد گرم
  • آب: چهار پیمانه معادل هستصد میلی لیتر
  • جهت تزئین: آب لیموترش، انواع شربتها مثل آلبالو، توت فرنگی، تمشک و …، بستنی سنتی، انواع عرقیجات مثل عرق نسترن و..، پسته آسیاب شده و … به میزان علاقه

طرز تهیه فالوده شیرازی بدون رشته آماده در خانه

طرز تهیه فالوده شیرازی با نشاسته گل بدون رشته آماده

شربت فالوده

۱. یک قابلمه کوچک برمیداریم.

۲. یک پیمانه سرخالی معادل صد و پنجاه گرم شکر داخل آن میریزیم.

۳. یک پیمانه معادل صد و شصت میلی لیتر آب به آن اضافه کرده.

۴. قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا میگذاریم تا آب به جوش بیاید. به محض اینکه قل زد حرارت را کم کرده و پنج دقیقه صبر میکنیم تا شکر کاملا آب شود.

۶. حرارت را خاموش میکنیم و صبر میکنیم تا از داغی بیفتد.

۷. چهار قاشق غذاخوری معادل بیست و پنج گرم گلاب به آن اضافه کرده و هم میزنیم.

۸. حالا باید شربتمان حالت یخمکی بگیرد. بعد از اینکه شربت کاملا خنک شد آن را در ظرف استیل ریخته و به مدت چهار پنج ساعت در فریزر میگذاریم. هر یک ساعت از فریزر درمیاوریم هم میزنیم تا حالت یخمکی به خود بگیرد. در واقع رشته های فالوده شیرازی در این شربت سفت میشود.

رشته های فالوده

۹. سه پیمانه معادل ششصد میلیلیتر آب را درون یه قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط رو بالا میگذاریم تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را کم میکنیم.

۱۰. در یک ظرف دیگر یک پیمانه معادل صد گرم نشاسته گل را در یک پیمانه معادل دویست میلی لیتر آب ولرم ریخته و هم میزنیم تا کاملا حل شود و سپس از صافی رد میکنیم و یک باره داخل آب در حال جوش میریزیم.

۱۱. حالا به مدت نیم ساعت با حرارت کم مدام هم میزنیم تا نشاسته خودش را بگیرد.

۱۲. حرارت را خاموش و با سرعت دست بکار شوید. نباید بگذارید خمیر خنک شود.

۱۳. حالا خمیر داغ را فورا در یک قیف محکم و عایق گرما ریخته و سپس قیف را داخل ظرف پر از یخ و آب کرده و فشار میدهیم تا رشته های فالوده درست شوند. نکته مهم اینجاس که سر ماسوره حتما باید داخل آب و یخ باشد وگرنه رشته ها به هم میچسبند.

۱۴. میتوانید رشته های فالوده آماده لوازم قنادی ها بخرید. آن را درسته یا خرد کرده و مثل ماکارونی در آب در حال جوش با حرارت کم ریخته و طبق دستوری که روی آن نوشته حدود پنج تا ده دقیقه صبر کنید سپس آبکش کرده و با آب سرد سرد بشویید.

۱۵. حالا رشته ها را در شربت یخمکی ریخته و به آرامی که له نشوند هم میزنیم تا رشته ها سفت شوند. سریع انجام دهید تا حالت یخمکی شربت از بین نرود. آنرا یک ساعت در فریزر و بعد میل کنید.