نون تابه ای گیلانی یه نون بسیار خوشمزه و راحت که من عاشقشم. بافتشم که فوق العاده نرم و پنبه ایه با وجود اینکه من ترکیبی کار کردم از ارد برنج و گندم ولی بافتش عالی شد، جاتون خالی.
مواد لازم برای تهیه نون تابه ای گیلانی
- تخم مرغ دو عدد
- شکر یک سوم پیمانه
- زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق چای خوری
- دارچین یک قاشق چای خوری
- وانیل خیلی کم
- روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
- شیر یک سوم پیمانه
- آرد یک پیمانه
- بکینک پودر یک قاشق چای خوری
- آرد برنج نصف پیمانه
دستور پخت نون تابه ای گیلانی
برای شروع ابتدا تخم مرغ، زعفران، وانیل و دارچین و شکر رو بریزید داخل کاسه و با همزن دستی یا برقی دو دقیقه بزنید.
بعد روغن مایع و شیر رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن بزنید.
حالا آردها رو مخلوط بکینگ پودر رو هم بهشون اضافه کنید و سه مرتبه الک کنید و به مایه نون اضافه کنید.
هم بزنید با لیسک تا همه ی مواد با هم مخلوط بشن.
حالا داخل یه ماهیتابه یا قابلمه کوچولو یک قاشق روغن بریزین نه بیشتر.
یک یا دو ملاقه از مایه نون تابه ای برداشته بریزین وسط تابه و سطحشو صاف کنید بزارید رو حرارت ملایم در ماهیتابه رو هم بزارید.
وقتی یه طرفش خوب سرخ شد حالا درشو بردارید و برگردونید تا اون طرفشم سرخ بشه.
من با این مقدار مواد و این سایز نون تابه ای پنج تا دونه درست کردم.
توجه داشته باشید میتونید مقدار اردی رو که گفتم تو دستور یک و نیم پیمانه بود همه رو از آرد قنادی استفاده کنید یا مثل من یک پیمانه ارد قنادی و نیم پیمانه ارد برنج محلی استفاده کردم.
با یه چای بهار نارنج نوش جان کنید.
یادمه وقتی بچه بودیم خاله بابام همیشه اینو درست میکرد یه چراغ والر داشتن میزاشتن بیرون یه ماهیتابه ی گرد کوچیک هم روش و از این نونهای تابه ای خوشمزه برامون درست میکردن امروز تمام اون خاطرات دوباره برام تازه شد خدا رحمتشون کنه.
نوش جونتون