سرد شدن هوا و کوتاه شدن روزها، برای تعداد زیادی از افراد، نشونه ای برای شروع نوعی افسردگی هست که اکثرا تو پاییز آغاز و با رسیدن فصل بهار از بین میره. افزایش اشتها و اشتیاق به مصرف کربوهیدراتها، مثل سیب زمینی سرخ کرده یا برنج و نون، تمایل به خواب بیشتر، دشواری در بیرون اومدن از رختخواب و احساس بی حالی و کسالت در محل کار، احساس مداوم غم، انزوا طلبی و از بین رفتن علاقه نسبت به فعالیتهایی که سابقا برای شخص لذت بخش بوده، مهمترین خصوصیات افسردگی فصلی هست.
حالا برای درک بهتر این مشکل لطفا ادامه مطلب رو دقیق بخونید.
درمان های خانگی افسردگی فصلی پاییز و زمستان
کوتاه شدن روز در پاییز و زمستون، مواجهه با نور خورشید رو کم می کنه، واسه همین، ساعت بیولوژیکی بدن قاطی می کنه و ترشح هورمون هایی که مسئول تنظیم خلق هستن رو دچار نوسان می کنه.
حالا باید جیکار کرد؟ اما از اونجایی که سر و کله این اختلال، دقیقا با شروع پاییز پیدا میشه پس می تونیم حضورش رو پیش بینی و روش هایی رو برای مقابله کردن باهاش به کار ببریم. بنابراین، اگر شما در حال تجربه علائم اولیه هستید و میدونید که نسبت به این اختلال مستعدید، بهتره به اقدامات پیش گیرانه رو شروع کنید.
براساس تحقیقات اخیر، نوردرمانی، موثرترین شیوه، برای مدیریت علائم این اختلال شناخته شده و حتی سریع تر از دارو عمل می کنه، اما برای حفظ اثرش، نیاز به استفاده مداوم و روزانه داره، باید از وسیله ای استفاده بشه که صفحه بزرگی داشته باشه و نور رو به سمت پایین بتابونه (مشابه تابش نور خورشید از آسمون).
هر چند این روش برای کسانی که مشکلات چشمی دارن یا به بیماری های مثل دیابت مبتلا هستن خیلی روش مناسبی نیست.
اما نکته مهم دیگه ای که در درمان و مدیریت علائم این مشکل به شدت موثره، بیرون رفتن منظم از فضای خونه ست؛ در واقع، علیرغم اینکه وقتی دچار این حالت ها میشید، احتمالا دلتون میخواد درست مثل خرس به خواب زمستونی برید، باید با این تمایل تون مقابله کنید، طبیعت گردی بسیار کمک کننده ست؛ حتی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قدم زدن روزانه در فضای بیرون از خونه در طی روز، تفاوت محرزی رو در میزان علائم تون ایجاد می کنه.
به علاوه، تا جایی که میتونید با اطرافیان تون وقت بگذرونید و از روابط اجتماعی تون غافل نشید. فضای خونه رو با استفاده از وسایل گرمایشی مناسب، مثل شومینه و روشن کردن شمع، گرم و روشن کنید، از پوشش و پتوی لطیف و نرم استفاده کنید و ترجیحا غذای سرد مصرف نکنید.
و در نهایت، یادتون باشه که این اختلال، میتونه به افسردگی شدیدی تبدیل بشه که کنترلش رو به کلی از دستتون خارج می کنه، پس لطفا مراجعه به به روانشناس و روانپزشک و استفاده از داروهای ضد افسردگی رو حتما در دستور کارتون قرار بدید.