فلافل از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار در ایران و کشورهای عربی هست. در ادامه با دستور پخت فلافل با سیب زمینی و سویا و نخود مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه فلافل با سیب زمینی پخته و سویا و نخود

  • نخود 2 پیمانه
  • سویا 1 پیمانه
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 5 حبه
  • تخم مرغ 2 عدد
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه قاشق چای‌خوری
  • زیره 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه فلافل با نخود و سویا و سیب زمینی پخته

طرز تهیه فلافل با سیب زمینی و سویا و نخود

مرحله اول، خیساندن نخود

نخود رو از 12 ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید و 3 تا 4 مرتبه آب نخود رو عوض کنید.


مرحله دوم، پختن سیب زمینی و سویا

سویا رو به مدت نیم ساعت داخل آب خیس کنید و 10 دقیقه با آب بپزید. سپس از روی حرارت بردارید و آبکش کنید. سویا رو با دست فشار بدید تا آبی که حذب کرده کامل خارج بشه.

سیب زمینی ها رو شسته و به همراه کمی نمک آب پز کنید و وقتی که پخت و خنک شد پوستش رو بگیرید.


مرحله سوم، چرخ کردن مواد

در این مرحله پیاز رو پوست بگیرید و به همراه نخود، سویا، سیب زمینی و سیر دو بار چرخ کنید یا با غذاساز به طور کامل میکس کنید.


مرحله چهارم، آماده کردن مایه فلافل

مواد چرخ شده ر داخل یک کاسه بزرگ بریزید و نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و زیره رو اضافه کنید. تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه جدا بشکونید و هم بزنید و سپس به مواد اضافه کنید.

مواد رو با دست خوب ورز بدید تا مواد کامل مخلوط و یکدست بشه. اگه مواد منسجم نشد می‌تونید یک تخم مرغ دیگه یا نصف استکان آب به مایه فلافل اضافه کنید. سپس روی طرف رو بپوشونید و مایه فلافل رو به مدت نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراخت کنه.


مرحله پنجم، سرخ کردن فلافل

مایه فلافل رو از یخچال بیرون بیارید و مقداری از مایه فلافل بردارید و داخل قالب بریزید یا با دست گرد کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید.


طرز تهیه فلافل با نخود خام و سیب زمینی خام

مواد لازم

  • نخود یک کیلو نخود خیس شده یعنی بعد خیس شدن وزن کنید
  • پیاز دو عدد
  • سیب زمینی یک عدد
  • سیر پنج حبه
  • نمک
  • فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
  • زیره سبز یک قاشق چای خوری
  • تخم گیشنیز یک قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر دو قاشق مرباخوری
  • جوز هندی یک قاشق چای خوری
  • کنجد سفید ۶ قاشق غداخوری
  • آب یک و نیم استکان

طرز تهیه

نخود را ۴۸ ساعت قبل خیس میکنیم.اگر کمتر از این زمان خیس بخوره هم بوی خامی میگیره و همینکه فلافل خشک میشه.در طول ۴۸ ساعت حداقل ۸ بار آب نخود ها رو عوض کنید.

نخودها را آبکش میکنیم و با سیر و پیاز با میکسر میکس میکنیم.اب و نمک و بکینگ پودر به نخودها اضافه میکنیم. جوز هندی فلفل و زیره و تخم گشنیز آسیاب شده و بکینگ پودر را اضافه میکنیم.

مواد حتما باید شل باشد بعد با دستگاه قالب میزنبم و قالب را روی کنجد زده و در روغن داغ سرخ میکنیم.

نکته: اصلا تخم مرغ به نخودها نزنید،مطمعن باشین اصلا وا نمیره.

در ظرف کوچک روغن بریزید که حتما فلافل ها در روغن شناور باشن. روغن حتما داغ باشد حرارت کم سرخ کنید که روغن نکشه و ترک نخوره.

فلافل ها را به شدت در روغن نیندازید چون فلافل ها وا میره. زیاد سرخ نکنید که قهوه ی تیره بشه.زیاد هم نزنید وقتی در روغن شناور باشه هر دو طرف سرخ میشه.

میتونید یک استکان باقلا هم بهش اضافه کنید عالی میشه. دوست داشتین از کمی جعفری خرد شده هم استفاده کنید.

این دستور رو دست نداره یعنی میتونم با جرات بگم بهترین دستوره .من خیلی امتحان کردم از این بهتر ندیدم از دستورهای هم که تخم مرغ دارن اصلا خوشم نمیاد انگار آدم داره کتلت میخوره.

میتونید بجای قالب از دست استفاده کنید فقط باید تپل باشه.

در صورتی که مواد فریز کردید بکینگ پودر را بعد از یخ زدایی و قبل پخت به مواد اضافه کنید که خاصیتشو ازدست نده.

من همیشه مواد فریز میکنم وچند ساعت قبل پخت یخ زدایی میکنم.

فقط حتما با شعله متوسط رو به کم و در حمام روغن سرخ کنید. مواد و نخود ها باید کاملا له باشه.

نخود هارو حتما وزن کنید که مقدار اب و … به اندازه باشه. یه دونه رو سرخ کنید اگر طعم مشگلی داشت طبق ذائقه اتون اضافه کنبد.


طرز تهیه فلافل با پودر سوخاری و آرد نخود

قبل ازاینکه بریم سراغ توضیحات باید بگم که رسپی های مختلفی برای پخت فلافل هست بعضی ها سیب زمینی میزنن بعضی ها نمیزنن و همین طور بکینگ پودر هر دو روش درسته.

مواد لازم
  • نخود سه لیوان
  • سیب زمینی آبپز متوسط دو عدد
  • پیاز متوسط دوعدد
  • سیر پنج شش حبه
  • نمک یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه یک قاشق مربا خوری
  • ادویه فلافل دو قاشق غذا خوری (من تند میپسندم شما میتونید کمتر بزنید)
  • سس قرمز دو ق قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
  • آرد نخود یا معمولی درصورت نیاز یک الی دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه فلافل با آرد سوخاری

نخود رو ۲۴ساعت خیس کنید هر چندساعت یبار آبشو عوض کنید. بعد به همراه سیب زمینی،پیاز،سیر دوبار چرخ کنید.

سپس ادویه ها وسس قرمز رو اضافه کنیدخوب ورز بدید یک ساعت داخل یخچال استراحت بدید.

بعد بکینگ پودر رو اضافه کنید ترکیب کنید سپس با قالب زن فلافل قالب بزنید داخل روغن داغ شناور سرخ کنید.

روش دوم:

مقدار رو نخود رو نصف کنید مثلا یک و نیم لیوان نخود و یک و نیم لیوان ارد سوخاری. آرد سوخاری رو با اب خیس کنید تا خمیر بشه.

بعد نخود و سیر و پیاز رودو بار چرخ کنید بعد ارد سوخاری خمیری رو اضافه کنید. ادویه ها و سس قرمز بزنید بقیه مراحل مثل روش اوله دیگه.

هر دو روش عالیه.

نکته های مهم تهیه فلافل با آرد سوخاری

  • حتما بکینگ پودر رو موقع سرخ کردن به مواد اضافه کنید باعث پوک شدنش میشه اما قابل حذفه.
  • میتونید به مواد یکی دو قاشق ارد بزنید.
  • اینجوری دیگه فلافل هاتون وا نمیره.
  • اصلا تخم مرغ نزنید شبیه کوکو میشه فلافل تخم مرغ نداره.
  • ادویه مخصوص فلافل شامل (زردچوبه، زیره، زنجبیل، فلفل قرمز و سیاه، پودر انبه، پودر تخم گشنیز، پودر سیر)
  • ادویه آماده فلافل رو از عطاری تهیه کنید.
  • در اصل فلافل نه تخم مرغ داره نه سیب زمینی ولی سیب زمینی بافت لطیفی به فلافل میده و خشک شدن جلوگیری میکنه.
  • اگه خمیر سفت بود آب ولرم اگه شل بود آرد نخود بزنید.
  • اگه موقع سرخ کردن ازهم پاشید و ترک خورد یعنی یا مواد درشته یا شله.