این دونات شکلاتی بدون کره خوشمزه و با پف زیاد میتونه برای عصرونه یا پذیرایی مهمونیاتون استفاده بشه، خیلی هم راحت با مواد در دسترستون میتونید درست کنید، هم سالمه هم بهداشتی!


مواد لازم برای تهیه دونات بدون کره با روغن مایع  (۹ تا ۱۰ عدد دونات)

  • آرد ۲/۵ تا ۳ لیوان
  • شیر داغ ۱ فنجان
  • آب ۱/۲ فنجان
  • روغن مایع ۱/۲ فنجان
  • شکر ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ قاشق چای‌خوری
  • مخمر (مایه خمیر) ۱ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ ۱عدد
  • شکلات تخته ای یا سکه ای ۵۰ گرم
  • پودر قند به میزان لازم
  • ترافل در صورت دلخواه

دستور پخت دونات شکلاتی بدون کره با روغن مایع

طرز تهیه دونات شکلاتی بدون کره با روغن مایع
برای شروع تخم مرغ رو کمی میزنیم تا از لختگی دربیاد.

سپس شیر داغ و آب و نمک و شکر رو میریزیم و هم میزنیم. در ادامه مایه خمیر رو اضافه میکنیم و هم‌میزنیم و آرد رو آروم آروم اضافه میکنیم و هم میزینیم.

وقتی مواد سفت شد با دست ورز میدیم و کم کم روغن رو اضافه میکنیم، حدود یک ربع ورز میدیم، روی خمیر رو میپوشانیم بمدت یک ساعت استراحت میدیم.

بعد به اندازه نارنگی چونه میگیریم و روی سطح آردپاشی قرار میدیم و روی خمیرها رو با نایلون میپوشونیم و نیم ساعت استراحت میدیم و بعد یه کم با دست خمیرها رو پهن میکنیم و با ماسوره وسط خمیرها رو درمیاریم و داخل روغن داغ سرخ میکنیم و روی دستمال قرار میدیم تا روغنش جذب بشه.

دونات ها رو میتونید با شکلات بنماری شده، پودر قند، کرمفیل و ترافل تزئین کنید.

نکات مهم و فوت فن های پخت دونات شکلاتی بدون کره با روغن مایع

  • شعله نه کم باشه نه زیاد،اگر کم باشه دونات ها خیلی روغن جذب میکنن، اگر زیاد باشه داخلش خمیر میمونه.
  • حتما خوب ورز بدید چون تو بافت نهایی تاثیر داره.
دستور پخت‌های پیشنهادی

روش دوم تهیه دونات

مواد لازم

  • 1 پیمانه شیر گرم
  • نصف پیمانه آب گرم
  • 1 قاشق غذاخوری مخمر فوری
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 پیمانه آرد

همه را مخلوط می کنیم روشو می پوشونیم و 10 تا 15 دقیقه صبر می کنیم تا فعال شود.

وقتی پیش مایه درست شد، نصف پیمانه روغن، یک قاشق چایخوری نمک و یک عدد تخم مرغ اضافه کنید، سپس به طور متوسط ​​دو و نیم پیمانه آرد سه صفر اضافه کنید وتا خمیر نرمی که به دست نچسبد به دست بیاد ورز دهید.

نکته: مقدار آرد می تواند دو تا سه قاشق غذاخوری کمتر یا بیشتر باشد. پس آرد رو با احتیاط و کم کم اضافه کنید

نکته: اول خمیر ممکنه چسبنده باشه که با میزان مناسب آرد و خوب ورز دادن اوکی میشه.

در کل (در پیش مایه و خمیر اصلی) من سه ونیم پیمانه آرد اضافه کردم. اجازه دهید خمیر به مدت 40 تا 45 دقیقه عمل بیاد.

آن را به ضخامت نیم بند انگشت، نه ضخیم و نه نازک پهن می کنیم، آن را با کاتر برش می دهیم و به مدت 15 دقیقه در سینی استراحت می دیم.

هر دو طرف دونات را در روغن گرم و حرارت خیلی ملایم سرخ می کنیم. ترجیحاً پیش مایه را عصر آماده کرده و در یخچال قرار دهید و صبح بقیه مواد را اضافه کنید و به همان ترتیبی که گفته شد به درست کردن ادامه دهید.