کمتر کسی پیدا میشه دونات دوسـ نداشته باشه، اونم از نوع لایه ایش . از جذابیت های این دونات لایه ای ترد اینه که نه همزن میخواد نه فر و نه روغن مخصوص.
پس پیشنهاد میکنم که حتما درستش کنید. من برای خمیر لایی از آرد قنادی استفاده کردم ولی برای خمیر اصلی آرد نان فانتزی.
مواد لازم برای تهیه دونات لایه ای بدون فر
برای خمیر لایی
- آرد ۱۰۰ گرم ( ۱ پ منهای ۲ قاشق سوپخوری)
- روغن مایع ۴۰ تا ۵۰ گرم ( ۱/۴ پیمانه)
آرد و روغن را مخلوط کرده تا خمیری شود. سپس داخل نایلون پهن کرده ۲۰ دقیقه در یخچال میزاریم.
برای خمیر دونات
- آرد ۲۵۰ گرم (۲ پیمانه)
- مایه خمیر ۵ گرم (۱ قاشق چایخوری)
- بکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق چایخوری)
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- شکر ۳۰ گرم (۳ قاشق سوپخوری)
- آب ۱۴۰ گرم (۱/۲ پیمانه + ۱/۴ پیمانه سرخالی)
- روغن مایع ۱۰ گرم (۱ قاشق سوپخوری)
برای شربت بار
- شکر ۲ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- گلوکز ۲ قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو ۱/۸ قاشق چایخوری
- زعفران به دلخواه
دستور پخت دونات لایه ای بدون فر خوشمزه و خانگی و متفاوت
برای شروع ابتدا آرد، مایه خمیر، بکینگ پودر، نمک، وانیل و شکر را مخلوط کرده. آرد را کم کم میریزیم تا خمیر جمع شود.
سپس روغن مایع را اضافه میکنیم و ۳ دقیقه خمیر رو ورز میدیم.
سپس روش رو میپوشونیم و ۵ دقیقه تو محیط استراحت میدیم. بعد خمیر رو ۵ دقیقه ورز میدیم تا در نهایت خمیر لطیف و یکدستی داشته باشیم.
خمیر را پهن کرده و خمیر لایی را وسط میزاریم و تا میزنیم. مجددا خمیر را از دو سمتی که بازه پهن میکنیم و تا میزنیم و دوباره باز میکنیم و تا میزنیم و مجددا باز میکنیم و اضافاتش را برش میزنیم تا به شکل مستطیل بشه. خمیر رو با وردنه به قطر یک سانتیمتر باز میکنیم و از عرض به چهار قسمت تفسیم میکنیم و دوبهره قر قسمت رو به نوارهایی به قطر دو سانتیمتر برش میزنم.
ده دقیقه در محیط استراحت داده و فرم میدیم و روش رو میپوشونیم و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه استراحت میدیم.
برای فرم دادن هر نوار مانند پیچیدن کاغذ شکلات میپیچیم تا کمی تابیده بشه و بعد کمی میکشیم تا افزایش طول پیدا کنه و سپس خمیر میپیچیم تا گرد بشه.
سپس تو روغن داغ سرخ میکنیم و بعد با شربت بار رومال میکنیم و یا میتونین تو پودر قند بغلتونین.
برای تهیه شربت بار آب و شکر را روی حرارت متوسط گذاشته تا شکر حل شود و آب به جوش بیاد، گلوکز، جوهر لیمو، گلاب و زعفران را اضافه کرده و میزاریم ۱۰ دقیقه با حرارت متوسط بجوشد و اطراف قابلمه رو با قلموی آغشته به آبلیمو تمیز کنین تا مانع از شکرک زدن بشه.
طرز تهیه دونات حلزونی شکری
مواد لازم:
- آرد نان لواش ( یا آرد همه منظوره) ۳/۵ لیوان
- نمک ½ قاشق چای خوری
- شیر ⅘ لیوان
- ۱ قاشق غذاخوری شکر
- ۱ قاشق چای خوری خمیر مایه
- ۳/۵ قاشق غذاخوری روغن
- پوست رنده شده ی ۱ عدد لیموترش
- ۱ عدد تخم مرغ
- روغن برای سرخ کردن
- مقداری شکر برای روی دونات ها
طرز تهیه:
شیر ولرم، خمیر مایه و شکر را با هم در ظرفی ترکیب و روی ظرف را پوشانده و به مدت ۱۰ دقیقه در جای گرم و تاریک مثل کابینت قرار داده تا خمیرمایه عمل بیاید.
در ظرفی تخم مرغ و رنده ی پوست لیموترش را با همزن بزنید، روغن و خمیر مایه ی عمل آمده را اضافه کنید و باز با همزن بزنید.
آرد و نمک را الک و به خمیر اضافه کنید و به مدت چند دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
روی خمیر را پوشانده تا به مدت ۱ ساعت خمیر استراحت و حجم آن زیاد شود.
بعد از استراحت پف خمیر را گرفته و به ۹ توپ مساوی آن را تقسیم کنید.
روی توپ ها را پوشانده تا به مدت ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کنند.
بعد از استراحت دوم هر خمیر را به صورت نوار نازکی لوله کنید و به شکل دایره نوار ها را ببندید و روی یک تکه کاغذ روغنی قرار دهید.برای بار سوم روی خمیر ها را پوشانده تا ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کنند.
بعد استراحت سوم هر کدام از دونات ها را در روغن داغ و فراوان سرخ کنید و بعد از سرخ شدن، اندکی که از داغی افتادند، در شکر بغلطانید و میل کنید.