فصل تابستون با دلمه برگ انگور میچسبه منم که عاشق دلمه برگ انگور هستم جاتون خالی! دیدین بعضیا دلمه درست میکنن یه طعم ملس خوشمزه ای داره این از همون دلمه هاست

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با رب انار

  • برگ مو به مقدار لازم (من حدود ۱۵۰ عدد استفاده کردم)
  • برنج ۲ و نیم پیمانه پلوپزی (نیم پز کنید)
  • لپه ۱ و نیم پیمانه پلوپزی (خیلی پخته و له نشه)
  • گوشت چرخ کرده حدود ۴۰۰ گرم (میتونید بیشتر یا کمتر کنید)
  • سبزی دلمه نیم کیلو (تره + مرزه + شوید + جعفری + ترخون) یا بعد از اینکه خرد کردین ۲ لیوان
  • نمک + فلفل سیاه + زردچوبه به مقدار لازم
  • پیاز درشت ۲ عدد
  • سویا نصف لیوان (نیم ساعت قبل در آب گرم خیس و بعد آبکش کنید)
  • سویا قابل حدف هست اما خوشمزه میکنه

برای چاشنی و آب دلمه

  • آب یک و نیم لیوان
  • روغن مایع ۱/۳ فنجان
  • سرکه ۱/۲لیوان
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • رب انار ۱ ق غذاخوری پر

(میتونید از گوجه خشک، آبلیمو، آبغوره، آلوچه یا هر چیز دیگه ای که دوست داشتین استفاده کنید.)


دستور پخت دلمه برگ مو با رب انار، ملس و خوشمزه

طرز تهیه دلمه برگ مو با رب انار، ملس و خوشمزه

برنج از قبل خیس خورده رو با آب و کمی نمک نیم پز و بعد آبکش کنید. لپه رو با کمی آب بپزید.

برگ مو رو ۵ دقیقه داخل آبجوش قرار بدین تا تغییر رنگ بده .

میتونید نجوشونید و همونطور سبز دلمه پیچ کنید ولی بجوشونید راحتتر هستین و مخصوصا اگه بخواین با دستگاه دلمه پیچ رول کنید باید حتما قبلش برگها نرم بشن.

پیاز ها را خرد و در روغن زیاد سرخ کنید،وقتی پیاز تغییر رنگ داد،سویا از قبل خیس خورده رو اضافه کرده و تفت بدین،سپس گوشت چرخی و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و تفت بدین.

وقتی گوشت تغییر رنگ داد تابه رو از روی حرارت بردارین و لپه و برنج و سبزی های معطر و نمک اضافه کنید و مواد رو باهم ترکیب کنید.

در آخر کمی از مواد بچشید اگه تندی یا نمک آن کم بود بهش اضافه کنید.

دلمه هارو به روش قالبی یا بغچه یا رولی بپیچید و داخل تابه خیلی منظم بچینید.

برای کف قابلمه میتونید ۱ پیاز را حلقه ای کنید و کف قابلمه بچینید یا اینکه چند برگ مو قرار بدین و روی آن دلمه ها را بچینید.

همه مواد چاشنی را باهم مخلوط و روی دلمه ها بریزید.

روی دلمه ها یک جسم نسبتا سنگین مثل بشقاب چینی قرار بدین،وقتی بشقاب رو فشار دادین آب تا بالای بشقاب بیاد کافیه.

اول حرارت رو زیاد کنید تا آب جوش بیاد و بعد با حرارت ملایم بزارید حدود ۱ تا ۱:۳۰ بپزه(شاید نیاز باشه بیشتر یا کمتر بپزه)

میتونین یک ربع آخر پخت آبغوره یا آبلیمو یا اضافه کنید.

میتونین لابلای دلمه ها از گوجه خشک شده + فلفل سبز تند + آلوچه ….استفاده کنید.

طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت


طرز تهیه دلمه برگ مو ملس

مواد لازم:

  • برگ مو مقدار لازم
  • گوشت چرخکرده مخلوط ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • نمک،فلفل،زردچوبه،پودردارچین
  • روغن
  • رب گوجه ۱/۵ قاشق عذاخوری
  • رب انار ۲-۳ قاشق غذاخوری
  • شیره انگور ۲-۳ قاشق غذاخوری
  • برنج نیم دانه طارم یا دانه بلند ۱ لیوان
  • لپه ۱۰۰ گرم
  • سبزی معطر ۲۰۰ گرم
  • (ترخون،شوید،پیازچه،جعفری،نعنا،گشنیز،مرزه،ریحان)
  • اندازه سبزی ها به یک اندازه فقط مقداری مرزه بیشتره)

سس روی دلمه:

  • سرکه ۳-۴ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه ۱/۵ قاشق غذاخوری
  • شیره انگور ۲-۳ قاشق غذاخوری
  • رب انار ۲-۳ قاشق عذاخوری

طرز تهیه:

پیاز را نگینی خرد کنید و با زردچوبه سرخ کنید و بعد از اون گوشت چرخکرده را اضافه کنید(نمک،پودردارچین و فلفل سیاه و رب بزنیدو حسابی سرخ کنید)

لپه خیس خورده را هم پخته و به گوشت اضافه کنید

سبزی ها راهم ساطوری خرد کرده و به ترکیب گوشت اضافه کنید(ترکیب سبزی ها همگی ۳۰ گرم حدودا یک مشت )

آب بریزید واحازه بدید تا به جوش بیاد

برنج نیم دانه یا دانه دار را هم خیس کرده و بعد به مخلوط گوشت اضافه میکنیم(و اجازه میدهیم تا برنج ها نرم ولی مغزشون سفت باشه؛برنج نیم دانه هم که خیلی سریع پخته میشود)

بعد مخلوط رب انار و شیره انگور رو اضافه میکنیم که بسیار تو طعمش تاثیر داره

میزاریم روی شعله ملایم تا آبش کشیده بشه و بعد از اون هم اجازه میدهیم تا خنک بشه

برگ های مو را در ظرف آبجوش با میداری زردچوبه و نمک تا جایی که تغییر رنگ بده میجوشونیم کمتر از یه دقه تقریبا میشه و بعد برگ ها را روی تخته کار باز میکنیم و از مواد وسطش میگذاریم و میپیچیم
دلمه ها را بعد از پیجیدن کف قابلمه ای که چندتا برگ انداختیم میچینیم و در آخر کار روی دلمه ها را با ترکیبی از (رب/سرکه/رب انار/شیره انگور/نمک/آب )که ترکیب شده میپوشانیم تا جایی که نیم بند انگشت بالاش خالی باشه

به بشقاب روی دلمه ها میزاریم تا حین پخت باز نشه در قابلمه رو میزاریم و حدودا ۳ ساعت زمان میدهیم تا دلمه ها پخته بشه(برگ های من نازک بودن اگر برگ هاتون بزرگتره حداقل ۴ ساعت بزارید

پخت نهایی وقتی هست که بعد از طی مدت زمان اصلا دلمه ها آب نداشته باشن
پخت روی شعله ملایم و تایم طولانی بسیار تو طعم دلمه تاثیر داره

نکته

مواد رو بیش از حد وسط برگ نزارید وگرنه نمیتونید بپیچید و دلمه باز میشه. مواد میانی دلمه حتما سرد شده باشد