عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش، خوشمزه و مجلسی! امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش

  • برنج۲ پیمانه (پیمانه من ۲/۳ ام لیوان فرانسه است)
  • عدس ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • کشمش پلویی ۲/۳ پیمانه
  • هویج متوسط ۲ عدد
  • زعفران دم کرده
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • دارچین به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • ادویه گوشت به میزان لازم
  • کره و روغن به مقدار لازم

دستور پخت عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش

طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش

۱. عدس و برنج پاک شده را با هم مخلوط کرده، شسته و اجازه دهید چند ساعتی خیس بخورد. (من همیشه عدس را با برنج خیس کرده و با هم پخت کرده و دم میگذارم. هنگام سرو هم عدس کاملا پخته و رنگ برنج هم خوشرنگ تر میشود.)

۲. در این فاصله پیاز را خلال های ریز کرده و در روغن تفت داده و سرخ کنید.

۳. هویج ها را رنده درشت کرده و در روغن سرخ کنید. (بهتر است هنگام طبخ هویج به ان زردچوبه و نمک اضافه کنید تا خوشرنگ و خوش طعم تر شوند.)

۴. بعد از خارج کردن هویج های سرخ شده گوشت چرخ کرده را در روغن سرخ کنید. (هنگام سرخ شدن به گوشت کمی دارچین و سماغ و ادویه گوشت اضافه کنید تا طعم گوشتتان خوشمزه تر شود.)

۵. کشمش پلویی ها را خوب شده و اجازه دهید آب ان ها کشیده شود سپس در روغن تفت داده تا سبک شدهو از تابه خارج کنید.

۶. آب برنج را خارج کنید تا سه بند انگشت بالاتر از سطح برنج در قابلمه اب ریخته نمک بریزد و روی شعله با حرارت متوسط رو به بالا بگذارید.

۷. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد هم بزنید. اجازه دهید چند دقیقه ای بجوشد، وقتی برنجتان نیم بند شد و عدس داندان گیر، برنج را آبکش کنید.

۸‌. ته قابلمه مورد نظرتان آب و روغن ریخته لواش یا هر ته دیگی که دلتان می خواهد را ته قابلمه بگذارید. برنج و عدس آبکش شده را داخل قابلمه بچینید.

۹. روی قابلمه دم کنی بگذارید. روی شعله متوسط بگذارید، بخار که کرد روغن داغن به برنجتان بدهید.زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید تا برنجتان دم بکشد.

۱۰. بعد از پخت برنج را داخل دیس بریزید. (یک مقدار از برنج را با زعفران غلیظ مخلوط کرده تا برنج زعفرانی داشته باشید.)

۱۱. روی برنج داخل دیس را با خلال پیاز های سرخ شده ،کشمش، گوشت چرخ کرده ،هویج سرخ شده و برنج زعفرانی تزیین کنید.

۱۲‌. می توانید از تیکه های خرما زاهدی هم برای عدس پلو استفاده کنید.

نوش جان


طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش و ادویه جات مخصوص

راز خوشمزه شدن عدس پلو چیه؟ هر چی پیاز داغ و کره بیشتر، طعم دلچسب تری داره ،حتی بدون گوشت و مرغ!

مواد لازم

  • عدس نصف لیوان
  • برنج ۱ لیوان
  • پیاز ۵ عدد بزرگ
  • گوشت چرخ شده ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
  • کشمش ۱ لیوان
  • گردو به دلخواه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • پودر گل سرخ ۲ قاشق غذاخوری
  • دارچین ۲ قاشق چای خوری
  • زردچوبه ۲ قاشق چای خوری
  • جوز هندی ۱ پنس
  • کاری ۱ قاشق چای خوری
  • کره به مقدار لازم
  • زعفرون به مقدار لازم
  • کنجد به مقدار لازم
  • سیب زمینی به مقدار لازم

طرز تهیه

۳ تا پیاز رو خلال کنین و بریزین تو آبجوش ۵ دقیقه بجوشه، بعد آبکش کنید و تو روغن داغ فراوان همراه ۱ قاشق زردچوبه سرخش کنین.

دو تا پیاز رو نگینی و نیم سرخ کنین و بهش گوشت رو اضافه و خوب سرخ کنین. زرچوبه، نمک و فلفل، جوز هندی، دارچین و کاری بزنین و یه تفت که خوردن، زعفرون رو اضافه و حرارت رو خاموش کنین.

عدس رو بپزین.

برنج رو حالت دون و زنده تر آبکش کنین.

کف قابلمه یه مقدار آب لعاب برنج رو بریزین و کنجد و روغن و زعفرون بریزین و سیب زمینی یا نون رو روش بچینین.

برنج و عدس رو لابلای هم بریزین و بینشون ۱ قاشق غذاخوری پودر گل و ۱ قاشق چای خوری دارچین بپاشید.

روی برنج کره و زعفرون بریزین و بزارین دم بکشه.

کشمش رو تو روغن سرخ کنین، اگه دوست داشتین یه مقدار گردو بریزین تو کشمش ها وقتی سرخ شدن و ۱ دقیقه با حرارت کم تفت بدین.

 

5/5 - (4 امتیاز)